Clement Negruț (MP): Tehnocraţie cu arome politice. Suntem în Opoziție

Avem guvern de tehnocrați. Mare bucurie! O spun ironic, desigur; și cu multă amărăciune pentru că văd că ceea ce au cerut românii în stradă, ceea ce au cerut la Referendumul din 2009 este uitat de către cei de la putere care aveau Negrut06şansa să arate că au valenţe civice mult mai dezvoltate. Sunt foarte curios să văd cât de diferit va fi acest Executiv față de cel anterior. Vreau să văd în ce măsură se va simți tehnocrația actualilor miniștri, cât mult profesionism vor arăta și în ce măsură vor fi influențați de cei care le-au dat binecuvântarea în Parlament.

Da, avem un Guvern de tehnocrați, cu miniștri fără carnet de partid dar cu rădăcini în politică. Mă refer aici la domnul Vasile Dâncu, pe care îl simțim cu uşoare arome de PSD, domnul Lazăr Comănescu un politruc mincinos şcolit în perioada comunistă, dar şi doamna Costea, soţia ambasadorului României în China un alt apropiat al PSD şi s-ar putea să mai apară şi alte nume ,,parfumate,, politic.  Cioloș nu putea să primească voturile PSD-ului fără să bată palma cu oamenii lui Ponta și Dragnea.

ELIT

Mă tem că speranțele celor care au ieșit în număr foarte mare în stradă, vor fi spulberate. Mă tem că în ciuda tehnocrației și al aerului apolitic pe care îl emană acest Guvern, până la urmă vom vedea cu toții că este tributar noului USL ralizat ,,pas cu pas” sub privirea senină și liniștită a președintelui Iohannis. Sunt de părere că strada a fost păcălită.

Premierul Cioloş a dat semne de slăbiciune acceptând presiunea pusă de Preşedintele Iohannis şi a făcut un guvern în grabă. Lucrul acesta s-a văzut clar: persoane total nepregătite pentru portofolile ministeriale care urmau să le ocupe, au fost băgate în faţă cum se spune şi s-au făcut de râs. Ce a stat în spatele acestor manevre, cine poate şti? Dacă s-a dorit discreditarea societăţii civile s-a reuşit.

În fine, vedem USL-ul refăcut, PSD și PNL asezonat cu arome de interes naţional, au dat binecuvântarea părintească unui Guvern care pe cât de tehnocrat este pe atât de mult va sluji celor care l-au sprijinit. Vedem pe de altă parte că ceea ce spunea dl. Atanasiu se adeverește: fostul PDL nu va avea niciun premier, așa cum se promisese ca dar de nuntă. În cazul de față urmările sunt catastrofale pentru cei din fostul PDL, au pierdut tot ce au avut şi ce li s-a promis nu vor avea niciodată.

Mişcarea Populară nu a susţinut acest Guvern la votul de investitură în Parlament; suntem în opoziţie. Nu putem cauţiona un executiv în spatele căruia se află forţe politice şi politicieni pe care, cei care şi-au strigat durerea în stradă, nu-i mai vor. Nu putem fi de acord cu un Guvern tehnocrat care s-a compromis din start acceptând şi cedând presiunilor politice venite dinspre Cotroceni şi dinspre partide. Vom rămâne fideli principilor noastre, vom urmări ca toate legile care considerăm că sunt necesare pentru modernizarea şi consolidarea unei democraţii sănătoase în România să fie implementate de acest Guvern.

Preşedinte MP Alba, deputat Clement Negruţ

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

pilu 20 noiembrie 2015 at 21:26

Da, sunteti in o pozitie. Peste cat timp crezi ca veti ajunge in alta pozitie ? Parerea mea, niciodata pe barba voastra.

Apropo 21 noiembrie 2015 at 7:19

In opoziţie, acolo vă e locul la toţi cei care “v-aţi dat” cu diavolul şi aţi stigmatizat ţara asta cu băsism …grea povară : – minciună, tâlhărie, sperjur, mafie, trădare, jaf, hoție, ticăloşie, lichelism, mârlănie, incultură, tupeu, înșelătorie, сurvăsăreală, golăneală, mahalagism. Cam asta a însemnat guvernarea voastră, a PDL-ului, cu borfaşul vostru cu tot. Oricât aţi încerca acum să o camuflaţi cu MP, (sau PNL) lumea vă ştie, eticheta voastră a fost pusă de însăşi mentorul vostru băse, cel pe care tu Negruţiule şi alţi neispraviti îl suflaţi încă în …dos… Să vă fie de bine ! Din partea noastră aveţi totuşi un bonus : vă dăm voie să ne lustruiţi pantofii !
Şi Apropo, pentru totdeauna, în opoziţie cu voi !

ghighi 21 noiembrie 2015 at 8:56

un politruc ca tine ar trebui sa taca si sa dispara din peisaj. esti parlamentar de alba de ani de zile, castigul comunitatii locale de pe urma ta, zero. tu nu pricepi ca strada s-a saturat de gargaragii si pomanagii ca tine? de ani de zile aceeasi parlamentari de doi bani pe liste in judetul alba, indiferent de partid. Rusine voua si celor care, ani de zile, v-au tinut in brate. Oameni de nimic ca si tine a-ti pus stapanire de ani de zile pe partide, promovand impostori, lichele, arivisti si caractere zero. oameni buni, valorosi, de calitate stau deoparte pentru ca nu vor sa aiba de a face cu gunoaie ca tine si ca si ceilalti parlamentari de alba si sforarii din spatele lor.

Apropo 21 noiembrie 2015 at 14:23

Clement Negruţ : “ o spun ironic …cu multă amărăciune … văd că ceea ce au cerut românii în stradă, ceea ce au cerut la Referendumul din 2009 este uitat de către cei de la putere …”

Parafrazând, cu aceiaşi amăciune, văd şi eu d-le Negruţ că despre Referendumul din 2012 nu pomeniţi nimic. A fost şi atunci un referendum. Era despre Băsescu, şeful dumitale. Mai ştiţi ce rezultat a avut acel Referendum ? Poftim ? Era parca vorba şi de ceva onoare. DEMISIA, nu ? Sau onoarea nu e la îndemâna oricărui mârlan, ce ziceţi ? Acum vă întreb şi eu ceva … ironic, gândindu-ne la ce au cerut românii în stradă : Chiar nu vă e ruşine domnule Negruţ ?

IROD 23 noiembrie 2015 at 18:14

Mă NEGUŢICULE, NU-L MAI LINGE PE NEMERNIC. că el a organizat refernudul nu că l-a durut capul de români, ci ca să încurce lucrurile şi să-şi aducă votanţi.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...