Rămâi conectat

Politică Administrație

Clement Negruț (MP): Tehnocraţie cu arome politice. Suntem în Opoziție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Avem guvern de tehnocrați. Mare bucurie! O spun ironic, desigur; și cu multă amărăciune pentru că văd că ceea ce au cerut românii în stradă, ceea ce au cerut la Referendumul din 2009 este uitat de către cei de la putere care aveau Negrut06şansa să arate că au valenţe civice mult mai dezvoltate. Sunt foarte curios să văd cât de diferit va fi acest Executiv față de cel anterior. Vreau să văd în ce măsură se va simți tehnocrația actualilor miniștri, cât mult profesionism vor arăta și în ce măsură vor fi influențați de cei care le-au dat binecuvântarea în Parlament.

Da, avem un Guvern de tehnocrați, cu miniștri fără carnet de partid dar cu rădăcini în politică. Mă refer aici la domnul Vasile Dâncu, pe care îl simțim cu uşoare arome de PSD, domnul Lazăr Comănescu un politruc mincinos şcolit în perioada comunistă, dar şi doamna Costea, soţia ambasadorului României în China un alt apropiat al PSD şi s-ar putea să mai apară şi alte nume ,,parfumate,, politic.  Cioloș nu putea să primească voturile PSD-ului fără să bată palma cu oamenii lui Ponta și Dragnea.

Mă tem că speranțele celor care au ieșit în număr foarte mare în stradă, vor fi spulberate. Mă tem că în ciuda tehnocrației și al aerului apolitic pe care îl emană acest Guvern, până la urmă vom vedea cu toții că este tributar noului USL ralizat ,,pas cu pas” sub privirea senină și liniștită a președintelui Iohannis. Sunt de părere că strada a fost păcălită.

Premierul Cioloş a dat semne de slăbiciune acceptând presiunea pusă de Preşedintele Iohannis şi a făcut un guvern în grabă. Lucrul acesta s-a văzut clar: persoane total nepregătite pentru portofolile ministeriale care urmau să le ocupe, au fost băgate în faţă cum se spune şi s-au făcut de râs. Ce a stat în spatele acestor manevre, cine poate şti? Dacă s-a dorit discreditarea societăţii civile s-a reuşit.

În fine, vedem USL-ul refăcut, PSD și PNL asezonat cu arome de interes naţional, au dat binecuvântarea părintească unui Guvern care pe cât de tehnocrat este pe atât de mult va sluji celor care l-au sprijinit. Vedem pe de altă parte că ceea ce spunea dl. Atanasiu se adeverește: fostul PDL nu va avea niciun premier, așa cum se promisese ca dar de nuntă. În cazul de față urmările sunt catastrofale pentru cei din fostul PDL, au pierdut tot ce au avut şi ce li s-a promis nu vor avea niciodată.

Mişcarea Populară nu a susţinut acest Guvern la votul de investitură în Parlament; suntem în opoziţie. Nu putem cauţiona un executiv în spatele căruia se află forţe politice şi politicieni pe care, cei care şi-au strigat durerea în stradă, nu-i mai vor. Nu putem fi de acord cu un Guvern tehnocrat care s-a compromis din start acceptând şi cedând presiunilor politice venite dinspre Cotroceni şi dinspre partide. Vom rămâne fideli principilor noastre, vom urmări ca toate legile care considerăm că sunt necesare pentru modernizarea şi consolidarea unei democraţii sănătoase în România să fie implementate de acest Guvern.

Preşedinte MP Alba, deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea