Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Clement Negruț: ANAF-ul a cheltuit aproape 65.000 de euro pentru cele 48.000 de decizii, trimise prin poștă, în județul Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PMP Alba, deputatul Clement Negruț, a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă, că ANAF-ul a cheltuit aproape 65.000 de euro pentru cele 48.000 de decizii inexplicabile de impunere pentru plata CASS, trimise prin poştă, în judeţul Alba.

Clement Negrut02”Doar în județul nostru au pus pe drumuri peste 48.000 de cetățeni. Copii care nici nu erau născuți la data la care li se solicită aceste sume de bani. Potrivit unor informații apărute chiar în presa locală, doar în județul nostru, Fiscul ar fi cheltuit aproape 65.000 de euro, adică 288.00 de lei. Iată de ce e scumpă prostia celor care au orchestrat această idioțenie”, a spus Clement Negruț.

Somațiile de plată au fost primite, în majoritate, de persoanele care au lucrat în armată, casnici, ori cei cu conturi bancare care au avut venituri din dobânzi, chiar şi cei fără venituri care au luat bani pentru fier vechi sau cei care au conturi deschise în bănci pentru alocaţiile copiilor. Aceștia au explicat că suma de pe somaţia primită este de 468 lei şi s-ar referi la venituri din investiţii pentru care se percep contribuţii la asigurările de sănătate, însă nu înţeleg nimic. Cei de la Finanţe spun că nu există excepţie de la plata datoriilor specificate în somaţii şi că singura modalitate la ora actuală este depunerea de contestaţii, în termen de 30 de zile de la primirea somaţiei.

”Cel care este responsabil este acest premier, Victor Viorel Ponta, care nu înțelege că vremea lui s-a terminat. Nu trebuie să persiști în a face greșeli pe bandă rulantă (…) Nu văd altceva decât incompetența și foamea de bani a guvernului. Un buget criticat de toate forțele politice. ANAF-ul și toate instituțiile încearcă cu disperare să adune bani la pușculița statului”, a mai spus Clement Negruț.

”Și nu doar copiii sunt țintele Fiscului, ci zeci sau sute de mii de persoane ale căror conturi bancare sunt acum în baza de date a inspectorilor fiscali”, a mai spus acesta.

Amintim că miercuri, 7 ianuarie, conducerea ANAF, a trimis către unitățile de aministrare fiscală o circulară prin care s-a suspendat regularizarea contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru veniturile obținute din dobânda bonificată de bănci pentru alocațiile de stat pentru copii neridicate din conturile bancare.

„Vreau să anunț foarte clar că ministrul Finanțelor și șeful ANAF-ului au luat măsuri și lucrurile astea încetează de azi (n.red. miercuri), dar eu vreau până mâine să-mi spuneți și pe cine sancționăm și cum îndreptăm să nu se mai întâmple în viitor asemenea prostii să trimitem la copii să plătească nu știu ce bani din alocații”, a spus premierul Victor Ponta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea