Clement Negruț: ANAF-ul a cheltuit aproape 65.000 de euro pentru cele 48.000 de decizii, trimise prin poștă, în județul Alba

Președintele PMP Alba, deputatul Clement Negruț, a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă, că ANAF-ul a cheltuit aproape 65.000 de euro pentru cele 48.000 de decizii inexplicabile de impunere pentru plata CASS, trimise prin poştă, în judeţul Alba.

Clement Negrut02”Doar în județul nostru au pus pe drumuri peste 48.000 de cetățeni. Copii care nici nu erau născuți la data la care li se solicită aceste sume de bani. Potrivit unor informații apărute chiar în presa locală, doar în județul nostru, Fiscul ar fi cheltuit aproape 65.000 de euro, adică 288.00 de lei. Iată de ce e scumpă prostia celor care au orchestrat această idioțenie”, a spus Clement Negruț.

ELIT

Somațiile de plată au fost primite, în majoritate, de persoanele care au lucrat în armată, casnici, ori cei cu conturi bancare care au avut venituri din dobânzi, chiar şi cei fără venituri care au luat bani pentru fier vechi sau cei care au conturi deschise în bănci pentru alocaţiile copiilor. Aceștia au explicat că suma de pe somaţia primită este de 468 lei şi s-ar referi la venituri din investiţii pentru care se percep contribuţii la asigurările de sănătate, însă nu înţeleg nimic. Cei de la Finanţe spun că nu există excepţie de la plata datoriilor specificate în somaţii şi că singura modalitate la ora actuală este depunerea de contestaţii, în termen de 30 de zile de la primirea somaţiei.

”Cel care este responsabil este acest premier, Victor Viorel Ponta, care nu înțelege că vremea lui s-a terminat. Nu trebuie să persiști în a face greșeli pe bandă rulantă (…) Nu văd altceva decât incompetența și foamea de bani a guvernului. Un buget criticat de toate forțele politice. ANAF-ul și toate instituțiile încearcă cu disperare să adune bani la pușculița statului”, a mai spus Clement Negruț.

”Și nu doar copiii sunt țintele Fiscului, ci zeci sau sute de mii de persoane ale căror conturi bancare sunt acum în baza de date a inspectorilor fiscali”, a mai spus acesta.

Amintim că miercuri, 7 ianuarie, conducerea ANAF, a trimis către unitățile de aministrare fiscală o circulară prin care s-a suspendat regularizarea contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru veniturile obținute din dobânda bonificată de bănci pentru alocațiile de stat pentru copii neridicate din conturile bancare.

„Vreau să anunț foarte clar că ministrul Finanțelor și șeful ANAF-ului au luat măsuri și lucrurile astea încetează de azi (n.red. miercuri), dar eu vreau până mâine să-mi spuneți și pe cine sancționăm și cum îndreptăm să nu se mai întâmple în viitor asemenea prostii să trimitem la copii să plătească nu știu ce bani din alocații”, a spus premierul Victor Ponta.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

17 Comentarii

interpol 8 ianuarie 2015 at 12:07

s-a trezit tucalarul lui Udrea sa repete ceea ce deja a aparut in presa. Asta ca sa se bage in seama, ca de facut nu face nimic…..

Viorel 8 ianuarie 2015 at 12:41

Ce bine i-ar fi prins sa cheltuiasca el cei 65.000

ardelean 8 ianuarie 2015 at 12:50

Dar se stie ca a fost mana lui ponta,iar acum cand a vazut ce scandal a creat , o da la intors si cauta sa infunde pe altcineva in loc sa se infunde pe el. Asa sunt oamenii fara caracter , nu scapi de ei ca de raie ,doar daca ii dai foc !

recunoscatoru' 8 ianuarie 2015 at 13:01

Dar tu mai ” MINUNEA BLONDA A PROSTIEI” din Ardeal, cati bani ai cheltuit din vistieria PDL-ului in toate campaniile ? Cati bani ai mancat prostind lumea ca esti un politician bun…de aruncat intre flegmele basiste ale putorii udriste???? PORCULEANULE!!!

B 8 ianuarie 2015 at 13:59

dar tu ,cit ai cheltuit din bani public ,cite spsgi ai luat? stii? nssimtitilor

unu 8 ianuarie 2015 at 15:17

Ne f…te viorel ca nu l am votat!voi credeti ca nu stia de asta?stia!da ii se rupe!daca vrea sa ne f..ta,ne f..te si gata!Nu e drept ca ANAF sa aiba acces la conturile noastre!in nici o tara nu e asa!numai la noi !SUNTEM cetateni fara DREPT!

jidvei 8 ianuarie 2015 at 15:24

Domnule Negrut ati auzit de dicizia CCR Nr.1394/26 oct.2010 prin care a fost declarat neconstitutional art 257 alin(2) lit f teza finala din legea Nr.95/2006.De asemenea de ordonanta Nr.107/2010 care la punct4 modifica art.257 alin(2) lit f, preluand in mod identic, solutia legislativa declarata ca fiin neconstitutionala .
Totodata va rog sa va amintiti unde erati in aceasta perioada si cine era la guvernare.RUSINE!!!

periculoasa 8 ianuarie 2015 at 17:36

Eu, recomand ca cei vinovati sa plateasca din propriul buzunar …asa ca de inceput de an, cand prostii inca se mai cred destepti…

Pentru unii se pare ca viata lor se bazeaza pe o distractie continua pe seama poporului, pot sa joace farse peste farse, pentru ca sa vada cine se prinde sau cine pica in capcana pusa de ei….

Costel* 8 ianuarie 2015 at 19:30

Ba pupincurist basist cine a votat legea 571/2003 ? Toti pupincuristii lui base din Alba: generalul Dobra, securistul Peres, gateristul Olar, fotbalistul Negrut si cu bunavointa dumneavoastra marele PSD-ist de acum Felcerul Potorina.

padureanu 8 ianuarie 2015 at 20:51

Potrivit logicii reformatorului Negruţ, când domnia sa greşeşte, greşeala îi aparţine bonedei platinate.
Dacă stai prea mult lângă blone, ajungi să ai parte de înţelepciunea lor.
Domnule Negruţ, căci tot veni vorba, aţi văzut piesa ” Aşteptându-l pe Godot”?. Dacă n-aţi vizionaţ-o, aşteptaţi-l la sediul din Bucureşti, că aici la dumeavoastră n-o să vină niciodată, deşi nici la Bucureşti nu sunt şanse. Visaţi în continuare. Fiţi, însă atent ca visul să nu devină coşmar.

Eu 9 ianuarie 2015 at 0:11

Hranim din buzunarul nostru o armata de incompetenti. Iar seful lor, cel mai notoriu incompetent, care trebuia in secunda 2 sa DEMITA pe toti cei vinovati din aceste erori absurde, inclusiv el sa-si dea demisia, in calitate de sef al guvernului, pentru un asememea monument de incompetenta, face pe nevinovatul si declara plin de importanta (sa para, vezi doamne, cat de mult se implica el) ca asteapta sa i se spuna cine sunt vinovatii ca sa ii poata sanctiona.
Si ca dovada nu numai ca pestele de la cap se impute, ci si ca tot sistemul anaf este o cloaca de pile, cunostinte, relatii angajate pe orice alte criterii decat cele legate de competenta, va pot pune la dispozitie o mostra de prostie monumentala, ca altfel nu o pot numi, o adeverinta de venit, solicitata pentru anul 2014, semnata de 3 persoane, cea care a intocmit-o, sefuta ei si seful institutiei, care nici macar nu s-au deranjat sa se uite ce au completat acolo, respectiv dupa 1 saptamana scursa din 2015, onor anaf alba declara ca, persoana in cauza, atentie!, nu a realizat venituri in anul 2015!!!
De ce sa ne mire atunci ca „a gresit softul”? Softul nu greseste. Asta sa leo spuneti colegilor vostri pe care nu ii duce capul. Gresec incompetentii aia pe care ii tinem acolo pe salarii grase, care introduc date eronate si care fac interogari in baza de date fara sa judece nici macar cat le ia sa dea un click de mouse. Altfel nu s-a fi tiparit decizii de impunere pentru venituri din alocatia de 42 lei pentru copii, din venituri realizate din operatiuni de ecoogizare (da, scapa omul de-o vechitura de prin casa, ii se dau si niste banuti pentru ea la fier vechi si apoi se trezeste ca are de platit sanatate de 10 ori mai mult decat a incasat! deh, sa fii ecologist costa! asta tot pentru ca ala cu fierul vechi a vrut sa fie corect fiscal si faca acte pe respectiva operatiune), pentru venituri din chirii a caror calcul se face RETROACTIV (doar de la 01.07.12 se plateste sanatate la veniturile din chirii) – statul vrea sa platesti sanatate pe tot anul 2012 daca ai avut ghinionul sa inchei contractul de inchiriere in decembrie 2012 si sa-l declari la fisc, pentru alte venituri cu caracter ocazional incasate in 3 luni din 2012 esti tratat ca si cum in toate cele 12 luni ai facut venituri, deci o alta aberatie, si asa mai departe.
Concluziile trageti-le voi… Mie mi-e greata!

Eu 9 ianuarie 2015 at 0:16

Hranim din buzunarul nostru o armata de incompetenti. Iar seful lor, cel mai notoriu incompetent, care trebuia in secunda 2 sa DEMITA pe toti cei vinovati din aceste erori absurde, inclusiv el sa-si dea demisia, in calitate de sef al guvernului, pentru un asememea monument de incompetenta, face pe nevinovatul si declara plin de importanta (sa para, vezi doamne, cat de mult se implica el) ca asteapta sa i se spuna cine sunt vinovatii ca sa ii poata sanctiona.
Si ca dovada nu numai ca pestele de la cap se impute, ci si ca tot sistemul anaf este o cloaca de pile, cunostinte, relatii angajate pe orice alte criterii decat cele legate de competenta, va pot pune la dispozitie o mostra de prostie monumentala, ca altfel nu o pot numi, o adeverinta de venit, solicitata pentru anul 2014, semnata de 3 persoane, cea care a intocmit-o, sefuta ei si seful institutiei, care nici macar nu s-au deranjat sa se uite ce au completat acolo, respectiv dupa 1 saptamana scursa din 2015, onor anaf alba declara ca, persoana in cauza, atentie!, nu a realizat venituri in anul 2015!!!

Eu 9 ianuarie 2015 at 0:19

De ce sa ne mire atunci ca „a gresit softul”? Softul nu greseste. Asta sa le-o spuneti colegilor vostri pe care nu ii duce capul. Gresesc incompetentii aia pe care ii tinem acolo pe salarii grase, care introduc date eronate si care fac interogari in baza de date fara sa judece nici macar cat le ia sa dea un click de mouse. Altfel nu s-ar fi tiparit decizii de impunere pentru venituri din alocatia de 42 lei pentru copii, pe venituri realizate din operatiuni de ecologizare (da, scapa omul de-o vechitura de prin casa, ii se dau si niste banuti pentru ea la fier vechi si apoi se trezeste ca are de platit sanatate de 10 ori mai mult decat a incasat! deh, sa fii ecologist costa! asta tot pentru ca ala cu fierul vechi a vrut sa fie corect fiscal si sa faca acte pe respectiva operatiune), pentru venituri din chirii al caror calcul se face RETROACTIV!!! (doar de la 01.07.12 se plateste sanatate la veniturile din chirii) – statul vrea sa platesti sanatate pe tot anul 2012 daca ai avut ghinionul sa inchei contractul de inchiriere in decembrie 2012 si sa-l declari la fisc (o aberatie, pentru ca legea nu are voie sa functioneze retroactiv!), pentru alte venituri cu caracter ocazional incasate in 3 luni din 2012 esti tratat ca si cum in toate cele 12 luni ai facut venituri, deci o alta aberatie, si asa mai departe.
Concluziile trageti-le voi… Mie mi-e greata!

mike 9 ianuarie 2015 at 4:16

Omul va spune un adevar, iar voi il luati la bascaleala Aici se vede cit de destepti sunteti sau mai rau ,cit de sudati sunteti de pontica -Indiferent din ce partid faceti parte –urmariti adevarul si binele poporului- marea problema e ca se cheltuesc bani multi din cauza prostiei unora –mai rau ca acesti bani sunt luati cu hapca de la nenorocitii care muncesc ca robii — Sunt curios –pina cind mai rabda poporul porcariile si insultele . Wake up Romanians!!!

Lake 9 ianuarie 2015 at 10:38

Asa o fi. Dar mai important e CINE spune adevarul. Nu-l poti crede pe lup indiferent in ce fel si-a schimbat parul.

albaiulian 9 ianuarie 2015 at 8:45

Fiscul nu ramane cu cheltuielile facute cu trimiterea prin posta a deciziilor.Calculati ca 8400×5.5%=462 lei restul de 6 lei reprezinta tocmai taxa postala pe care tot fraierul o plateste.Fiscul si-o recupereaza cand omul merge sa plateasca.

ioan 11 ianuarie 2015 at 0:07

@ albaiulean,
…afirmatie corecta, turcul plateste de fiecare data, chiar de fiecare data…

Comentariile sunt oprite