Rămâi conectat

Sport

Clauza Unirii o încurcă pe Pandurii Tg. Jiu! Gorjenii nu se pot dispensa de Călin Cristea fără a plăti “alb-negrilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 2011, când, în disperare de cauză, l-au cedat pe Călin Cristea la Pandurii Tg. Jiu, contra sumei de 70.000 de euro, oficialii Unirii Alba Iulia au inclus în acordul de transfer o clauză care acum, după 3 ani, încurcă teribil planurile gorjenilor. Astfel, gruparea din Oltenia este obligată să achite “alb-negrilor” încă 100.000 de euro în acest interval de timp, indiferent de modalitate în care se va despărţi de fotbalist (pus pe liber, vândut, împrumutat). Intrat în ultimele 6 luni de contract, mijlocaşul albaiulian nu mai este dorit pentru retur la Pandurii, echipă care vrea să se dispenseze de serviciile sale. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani are propuneri certe de la ACS Poli Timişoara şi “U” Cluj, însă tratativele sunt îngreunate din pricina acelei clauze,  niciunul dintre cluburi nearătându-se interesat să desfacă iţele unei afaceri complicate financiar.

*Măcar 50.000 de euro acum!

Fotbalistul are restanţe de încasat, iar Pandurii dacă-l cedează până în vara lui 2014, este nevoită să plătească respectiva sumă către Unirea. Vicecampioana s-a îmbogăţit recent prin transferul lui Eric în Arabia Saudită, la Al Ahli, încasând 1,2 milioane euro. Oficialii participantei în Europa League încearcă să stingă litigiul cu Unirea Alba Iulia, dar în acelaşi timp intenţionează să tragă de timp, pentru a profita de problemele Unirii, club aflat în insolvenţă, la un pas de faliment şi de desfiinţare. Conform unei surse autorizate, verdictul dinspre “Cetate” este unul ferm: “Dacă nu primim rapid măcar 50.000 de euro, nu renunţăm la clauză”.

Călin Cristea este cotat pe transfermarkt.de la 450.000 de euro, cel mai înalt nivel la care s-a aflat fiind 800.000 de euro în iunie 2013. Există şi perspectiva ca jucătorul să rămână la Tg. Jiu până la finele contractului, când va deveni liber, însă nu intră în planurile lui Pustai şi implicit va fi direcţionat spre echipa satelit. În sezonul curent, C. Cristea a adunat doar 389 de minute, fără a marca: 4 partide în Europa League (142 minute), 6 în Liga 1 (157 minute) şi două întâlniri în Cupa României (90 minute)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea