// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Claudiu Răcuci (PNL) – Extindem aplicarea profitului reinvestit pentru mijloace de transport și utilaje în agricultură

Deputatul PNL Claudiu Răcuci a depus la Parlament o nouă inițiativă legislativă care vine în sprijinul agenților economici români, prin extinderea sferei de aplicare a scutirii de profit pentru investițiile în mijloace de transport noi:

„Guvernul nu face absolut nimic pentru mediul economic din România. Oare nu mai sunt ”mândri că sunt români”? Sub acest slogan au păcălit o țară întreagă, spunând că vor proteja și sprijini capitalul autohton, adică pe agenții economici români, care plătesc lunar aproape 4 milioane de salarii. Singurele măsuri luate de Guvernul PSD-ALDE nu au făcut decât să sugrume și mai mult mediul de afaceri! Benzina e mai scumpă, inflația afectează vânzările, iar birocrația fiscală dă și mai multe dureri de cap agenților economici onești.

Miercuri, 25 aprilie 2018, am depus la Parlament un pachet de măsuri fiscale care sprijină agentul economic onest din România. Sunt măsuri care urmăresc să normalizeze relația dintre contribuabil și autoritățile statului român, care să sprijine alocări mai mari pentru fundații și asociații, dar și o măsură extrem de așteptată de agenții economici, care vor de ani de zile să fie sprijiniți să facă investiții private în afacerile lor.

Astfel, am propus extinderea sferei de aplicare a scutirii de impozit pe impozitul pe care antreprenorul îl reinvestește în propria afacere. Agentul economic este mult mai eficient în cheltuirea banilor decât o poate face statul! Aproape toate sectoarele economice vor beneficia de această măsură, însă, cred că propunerea noastră, a celor din PNL, va sprijini în primul rând agricultura, prin achiziția mai ușoară de tractoare și utilaje, precum și transportul național și internațional de marfă sau transportul de călători. Este o mare oportunitate pentru ca antreprenorul să nu mai fie silit să cumpere mașini și utilaje second hand, uzate fizic și moral, ci să își poată permite mijloace de transport și utilaje noi. Potrivit estimărilor noastre, această măsură va aduce beneficii uriașe pentru agricultura și industria românească, dar și pentru creșterea economică pe termen mediu și lung.”

Claudiu-Vasile RĂCUCI, deputat PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419