Rămâi conectat

Politică Administrație

CL Alba Iulia va aproba valoarea burselor de merit, de studiu, de performanță și de ajutor social pentru elevii din municipiu, pentru anul școlar 2017 – 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Alba Iulia, vor avea de votat în ședința de marți, 29 august, printre altele, un proiect privind cuantumul burselor care se acordă elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Alba Iulia, începând cu anul 2017-2018.

Conform prevederilor legale, elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de performanţe, de burse de merit, de burse de studii şi de burse de ajutor social. În proiectul ce va fi pus pe masa consilierilor, spre aprobare, cea mai mică bursă este de 85 de lei, iar cea mai mare de 120 de lei, în funcție de categoria de beneficiari.

Propunerile sunt următoarele:

Se acordă BURSE de PERFORMANȚĂ, începând cu anul şcolar 2017-2018:

– tuturor elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Alba Iulia care se încadrează în prevederile art. 6 lit. a, b şi c din Ordinul nr. 5576/2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, cu modificările şi completările ulterioare, în cuantum de 120 lei/elev/lună.

Se acordă BURSE de MERIT, începând cu anul şcolar 2017-2018, astfel:

– elevilor din clasele V-VIII care au obţinut media generală 10 în anul şcolar anterior, respectiv, în primul semestru al anului şcolar pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, în cuantum de 100 lei/elev/lună.

– pentru clasa a IX-a, cursuri de zi,în semestrul II elevilor cu media în semestrul I de minim 9,90, în cuantum de 120 lei/elev/lună.

– pentru clasele X- XII, cursuri de zi, elevilor care au obţinut media minim 9,90 în anul şcolar anterior, în cuantum de 120 lei/elev/lună.

– elevilor din clasele V-XII, cursuri de zi, care au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor organizate de MEN, în cuantum de 100 lei/elev/lună.

Plata burselor de performanţă sau a burselor de merit se va efectua de către unităţile de învăţământ în cadrul cărora elevii işi desfăşurau studiile în momentul obţinerii performanţei.

Se acordă BURSE de STUDIU în cuantum de 85 lei/el ev/lună, începând cu anul şcolar 2017-2018, elevilor din clasele V-VIII care au obţinut media generală de minim 9,50 în semestrul anterior celui care se acordă bursa, dar nu mai mult de 5% din numărul de elevi ai unităţii de învăţământ.

BURSE de STUDIU, în  cuantum de 85 lei/elev/lună, începând cu anul şcolar 2017-2018, elevilor din clasele IX-XII, cursuri de zi, care  au  obținut  media  generală de minim 9 în semestrul anterior celui care se acordă bursa, dar nu mai mult de 5% din numărul elevilor ai unităţii de învăţământ.

Se acordă BURSE de AJUTOR SOCIAL, în cuantum de 85 lei/elev/lună, începând cu anul şcolar 2017-2018, elevilor care se încadrează prevederilor art. 13, lit. a din Ordinul nr. 5576/2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit raportului de specialitate ce însoțește proiectul, bursele se acordă din bugetele locale ale autorităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar, banii se alocă din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, iar numărul lor se stabilește anual, prin hotărâre a Conailiului local.

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea