Rămâi conectat

Actualitate

CJ Alba  : prima întâlnire din acest an organizată în vederea implementării Strategiei de dezvoltare rurală 2021-2027

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CJ Alba  : prima întâlnire din acest an organizată în vederea implementării Strategiei de dezvoltare rurală 2021-2027

La iniţiativa Consiliului Judeţean Alba, prin Serviciul Dezvoltare, Programe şi Guvernanţă Corporativă, în data de 22 iulie 2021, la sediul din Piaţa Ion I.C.Bratianu nr. 1, a fost organizată prima întâlnire în vederea implementării Strategiei de dezvoltare rurală 2021-2027, strategie aprobată în acest an.

Alături de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba au participat reprezentanţi ai instituţiilor care sunt implicate în dezvoltarea mediului rural: Direcţia pentru Agricultura Alba, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 7 Centru Alba Iulia, Oficiul Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Alba, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Direcţia Silvică, reprezentanţi ai Asociaţilor profesionale: Ţara Vinului, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Alba, Alba Afroda şi reprezentanţii Grupurilor de Acţiune Locală: GAL Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare; GAL Valea Ampoiului – Valea Mureşului; GAL ,, Drumul Iancului”; GAL Arieşul Mare; GAL ,,Pe Mureş şi pe Târnave”; Fishing Local Action Grup- Grup de Acţiune Locală pentru pescuit – Bazinul Mureşului.

Scopul acestei întâlniri a fost constituirea grupului de lucru interinstituţional pentru implementarea Strategiei de dezvoltare rurală a judeţului Alba 2021-2027, fiind dezbătute problemele principale cu care se confruntă mediul rural: depopularea şi îmbătrânirea accentuată a populaţiei. Participanţii la această întâlnire au fost de acord că prin colaborarea între toţi factorii implicaţi se vor găsi soluţii pentru punerea în valoare a resurselor locale (un rol esenţial având în acest sens lanţurile scurte alimentare şi încurajarea consumului de produse locale), pentru dezvoltarea economiei rurale şi pentru stabilizarea şi formarea resursei umane din mediul rural.

Pe baza propunerilor făcute s-a stabilit că întâlnirile următoare vor avea loc lunar, cu posibilitatea deplasării în teritoriul judeţului, pe domenii stabilite de comun acord şi cu exemple de bună practică. Tuturor participanţilor la această întâlnire le-au fost înmânate Agenda întâlnirii şi Planul de acţiune al Strategiei de dezvoltare rurală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea