Rămâi conectat

Sport

Ciucă şi Barna, eroii de pe Ampoi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Mult au pătimit aurarii până au realizat a 5-a victorie stagională (toate pe propria arenă), împotriva echipei CSM Braşov ce nu pierduse din etapa a 6-a (1 noiembrie). Şi asta pentru că vizitatorii au avut aliaţi de marcă în brigada de arbitri, care a tras din răsputeri pentru a înclina balanţa. Conduşi la pauză, amfitrionii au înfruntat şi deciziile potrivnice, dar au revenit şi s-au impus chiar şi în inferioritate numerică. Trupa lui Dăscălescu acuză fazele din minutul 78, când Al. Man a fost eliminat, acordându-se penalty oaspeţilor şi 86, situaţie în care faultul asupra lui P. Munteanu (implicat în acţiunile ambelor reuşite) a fost „scos” în afara suprafeţei de pedeapsă. S-a făcut dreptate în ambele rânduri, pentru că portarul Ovidiu Barna a apărat execuţia lui Marinescu din punctul cu var, goalkeeperul zlătnean a mai avut o intervenţie salutară în faza imediat următoare), iar Paul Ciucă (la prima dublă a stagiunii) l-a a treia reuşită personală a realizat golul izbăvirii din acea lovitură liberă, cu trei minute înaintea finalului!
„Am dat lovitura şi am câştigat împotriva tuturor, arbitrajul fiind unul de nedescris, cu tentă. Am demonstrat forţă de grup, am probat caracter, la Zlatna s-a format o adevărată familie şi ne-am impus datorită acestui fapt, pentru că am crezut în noi până la capăt”, a declarat antrenorul Mihai Dăscălescu, ce a realizat un sezon mult peste aşteptări, cu o echipă tânără, reconstruită din temelii în vară. CS Zlatna este la numai două puncte de podium, departe de zona minată, aşteptându-se la o iarnă liniştită… (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ultimele dispute ale anului în eșalonul terț: Metalurgistul, confruntare cu liderul, derby “de Alba” la Galda, CSU Alba Iulia, test cu ACS Tg. Mureș

Dan HENEGAR

Publicat

în

În weekend sunt programate ultimele jocuri ale anului în Liga 3, cu teste dificile pentru conjudețene, plecând de la deplasarea “roș-albaștrilor” în fieful liderului, derby-ul “de Alba” de la Galda de Jos și până la disputa încinsă de pe “Cetate”.

*Gloria Bistrița-Năsăud (locul întâi, 33 de puncte) – Metalurgistul Cugir (locul 6, 20 de puncte), vineri, 1 decembrie, ora 14.00 (în tur, 1-1).

Prima clasată, cu 7 victorii consecutive, va ierna în fruntea clasamentului Seriei 9 indiferent de rezultat. Cugirenii au reușit să treacă, la limită, de “lanterna roșie”, succes necesar după 3 eșecuri succesive, și încă sunt în cursa pentru primele 4 poziții.

Va absenta Vitinha – suspendat, iar ultima reprezentație internă a trupei lui Adrian Falub se va disputa pe suprafață sintetică, de Ziua Națională a României.

*Industria Galda (locul 9, 9 puncte) – CSM Unirea Alba Iulia (poziția a 7-a, 19 puncte), sâmbătă, 2 decembrie, ora 14.00 (în tur, 1-1).

Sunt ambiții în duelul dintre formațiile din Alba rănite în orgoliu după ultimele rezultate. Amfitrionii nu au câștigat în acest sezon în fața fanilor și au înregistrat 3 insuccese la rând.

“Alb-negrii” suferă în urma eșecului “cu cântec” (grave erori de arbitraj) contra Gloriei Bistrița și au șanse reduse să mai acceadă în play-off, aflându-se la 5 “lungimi” de locul 4, când mai sunt 12 puncte puse-n joc (4 întâlniri). Vor absenta, din diverse motive (suspendări, accidentări), Căt. Suciu, Potopea, Frențiu, Puha, respectiv M. Boldea, T. Suciu și Bârdea.

*CSU Alba Iulia (locul 3, 24 de puncte) – ACS Tg. Mureș (locul 4, 20 de puncte), sâmbătă, 2 decembrie, ora 14.00, pe “Cetate” (în tur, 1-0).

Duel cu miză pe arena albaiuliană, în condițiile în care sunt 4 puncte între cele două formații. Studenții au ratat la Mediaș un examen important în economia sezonului și au parte de o confruntare cu o grupare care a renăscut de la instalarea antrenorului Flavius Sabău. ACS Tg. Mureș are o perioadă excelentă, cu 5 partide succesive adjudecate, o ascensiune în ierarhie și presiune pe pozițiile de play-off, fiind cea mai în formă formație din Seria 9, după Gloria Bistrița.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare