Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Circulaţia pietonală prin Cetatea Alba Carolina dintre Catedrală şi poarta a III-a se redeschide sâmbătă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pietonala Mihai Viteazul din Alba Iulia va fi redată parţial circulatiei sâmbătă, 7 aprilie orele 11,00,  dupa un amplu proces de reamenajare-restaurare. Avand o lungime de peste 400 de m, intre Catedrala romano-catolica „Sfantul Mihail” si Poarta a III-a, pietonala va avea o structura aerisita, potrivita pentru exploatarea potentialului turistic si de agrement al zonei.

O comisie din partea Primariei a facut o receptie partiala a lucrarilor existente si a celor care urmeaza a fi executate. S-au constatat urmatoarele interventii asupra zonei: s-a reconfigurat tot spatiul public intre fronturile construite, relationanadu-se cu imobilelele aflate in proprietatea altor entitati, s-au schimbat imbracamintile rutiere si pietonale, precum si platformele din zona monumenelor istorice, s-a realizat iluminatul de siguranta, ambiental, pietonal si arhitectural.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De asemenea, s-a refacut zona verde si s-au plantat arbori ornamentali, iar in mare parte sunt finalizate relatiile cu  platformele de acces spre strazile adiacente

Pe zonele santierelor arheologice din spatiile nou amenajate si pe drumul roman, s-au marcat contururile obiectivelor descoperite cu materiale diferit colorate, in functie de epoca elementului de fortificatie.

Mobilierul urban – banci, cosuri de gunoi, etc.,urmeaza sa fie amplasat in perioada imediat urmatoare. Albaiulienii trebuie sa stie ca amenajarile nu sunt definitive, strada Mihai Viteazul fiind înca un obiectiv sub exploatare. Cu toate acestea, stadiul atins in momentul de fata pe intreg perimetrul da posibilitatea accesarii majoritatatii obiectivelor turistice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste 2024, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitare de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Mesaje de Paște prin SMS,  gânduri pe care le poţi trimite prietenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Învierea Domnului aduce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea