Cine va putea cumula pensia cu salariul de la stat. Ce propune ministrul Muncii

Cine va putea cumula pensia cu salariul de la stat. Ce propune ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, le-a prezentat membrilor Executivului, vineri seara, propunerile sale privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, prezentând și câteva excepții: cei cu pensie mai mică decât salariul minim brut, aleșii locali și naționali, precum și judecătorii CCR.„Am propus Cabinetului să analizăm oportunitatea prevederilor legate de interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, în sensul în care am propus un mecanism pentru stabilirea modului în care, în mod obiectiv, o persoană să poată alege între pensie și salariu în condițiile în care salariul este din sistemul public”, a declarat Violeta Alexandru, citată de Mediafax.

Ea a precizat că opțiunea ar urma să se facă în 15 zile, fiind la latitudinea persoanei să opteze între pensie și salariu.

ELIT

De asemenea, ea a prezentat excepțiile acestei interziceri: „Am propus ca cei a căror pensie nu depășește salariul minim brut pe țară să poată realiza acest cumul, astfel încât să nu afectăm categorii care au un nivel de venit redus. Am stabilit faptul că aceste prevederi nu vor fi aplicate astfel încât să fie afectat un drept, cum este dreptul de a fi ales, așa cum spun și hotărâri ale CCR. Cu alte cuvinte, am ținut cont de hotărârile Curții și am explicat că ele nu se pot aplica aleșilor din plan centra și local, respectiv judecătorilor CCR”, a mai spus ministrul Muncii.

sursa: digi24

Mihail David - 2020

Facebook Twitter Google+ YouTube 

3 Comentarii

Jidanul 14 decembrie 2019 at 11:00

Nici o persoana din ROU sa nu beneficieze de pensie plus salar de la stat ca asa e corect in tarile civilizate !Toate pensiile speciale trebuie taiate fie ca e vorba de protejatii magistrati,cei de la Curtea de Conturi ori armata…..parlamentari ori primari…. cum e gen de armata..CIUCA la 53 ani…!!!!!!Cu cine naiba s-a batut asta si multi altii din politia romana !Jos cu ei si taiate pensiile nemeritate d-le Orban !!!!!

Badea Onu 14 decembrie 2019 at 16:35

Pensia are drept scop protejarea celui care a muncit un numar de ani si nu mai poate face acest lucru din cauza senectutii,indiferent daca a muncit la stat sau la privat.Pensie+ salariu (indiferent de unde vine) nu se justifica,asa cum nu se justifica nici un fel de exceptie.Inlaturarea unei nedreptati nu justifica alte nedreptati.

Gino 16 decembrie 2019 at 17:45

Comentatorul care a postat cu numele JIDANUL are dreptate. Sa iesim si din NATO, ca habarnistii aia au inventat pensiile militare. Sa iesim si din UE. Ce nevoie avem de toti astia? Si sa promovam ministri precum cea de la Ministerul Muncii, care la 27 de ani a absolvit SNSPA, dupa care a mai facut 2 mastere tot la SNSPA. Cu adevarat super specializata pentru ministerul condus de ea.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...