Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cine este marele favorit pentru portofoliul Apărării: Liderii coaliției de guvernare vor avea de ales între 3 candidați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cine este marele favorit pentru portofoliul Apărării: Liderii coaliției de guvernare vor avea de ales între 3 candidați

În cursul zilei de luni, 31 octombrie, liderii coaliției de guvernare s-au întâlnit pentru a discuta cine va fi succesorul lui Vasile Dîncu în fruntea Ministerului Apărării. PSD ar urma să vină cu o propunere fermă în această după-amiază. În cursă ar fi trei candidați: Angel Tîlvăr, Mihai Tudose și Mihai Weber.

Cine este marele favorit

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit unor surse politice, citate de Antena 3, cele mai mari șanse la portofoliul Apărării le are Angel Tîlvăr. Este senator de Vrancea, aflat la al doilea mandat. A deținut în trecut și funcția de ministru pentru relaţia cu românii de pretutindeni. De-a lungul carierei sale, Angel Tîlvăr a inițiat 46 de propuneri legislative din care 16 au fost promulgate și a înregistrat 95 de luări de cuvânt în 61 de ședințe parlamentare. Este de profesie profesor de engleză.

Angel Tîlvăr este un apropiat al lui Marcel Ciolacu și un adversar al fostului baron de Vrancea, Marian Oprișan. Numirea sa în fruntea Ministerului Apărării ar putea aduce schimbări și la șefia PSD Vrancea. Președinte interimar este cum Nicușor Halici, un apropiat al lui Oprișan. Dacă Angel Tîlvăr va deveni ministru al Apărării, nu este exclus să devină și președinte al PSD Vrancea, o soluție care ar fi și pe placul lui Marcel Ciolacu.

Un alt candidat la portofoliul Apărări este Mihai Tudose, europarlamentar PSD, fost premier, fost ministru al Economiei și fost deputat. Cel de-al treilea politician aflat în cursă este Mihai Weber, deputat aflat la al treilea mandat. O decizie finală va fi luată luni după-amiază.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea