Rămâi conectat

Economie

Cinci moduri în care jucăriile Lego îți pot ajuta copiii (P)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Jucăriile Lego, surprinzător, sunt mai mult decât o modalitate amuzantă de petrecere a timpului pentru copii. Pe lângă acest lucru, jucăriile Lego sunt și educaționale pentru copilul tău.

Distractive și educative, jucăriile Lego pot deschide o lume cu totul nouă pentru copiii tăi. Acest lucru arată tocmai de ce aceste seturi de jucării au fost și încă sunt atât de populare de-a lungul timpului.

Un set de jucării Lego oferă ore interminabile de divertisment, în timp ce le arată copiiilor cum să-și folosească numeroasele abilități neexploatate pentru a-și atinge potențialul maxim. Jucăriile Lego sunt tipul de jucării care rămân alături de copilul tău pe măsură ce crește, deoarece și ele cresc în dificultate pe măsură ce copilul învață noi lucruri.

Iată cinci moduri esențiale în care jucăriile Lego sunt bune pentru copii, în afară de a fi distractive.

  1. Copiii învață să raționeze și să rezolve problemele

Când copiii folosesc jucării Lego, li se prezintă concepte precum cauză și efect, secvențierea și rezolvarea problemelor. Citind și urmând instrucțiuni, ei încep să înțeleagă cauza și efectul: dacă fac lucrurile într-o anumită ordine, vor produce un anumit rezultat.

De asemenea, dacă deviază de la instrucțiuni, rezultatele se schimbă. Având în vedere că descoperă o nouă modalitate de a pune piesele laolaltă, astfel ei rezolvă probleme și observă că poate exista mai mult de un răspuns la o problemă. Ei își dau seama, singuri, ce funcționează, ce nu și de ce. De exemplu, un copil poate dori să construiască o casă cu acoperiș plat, dar să nu aibă piesele potrivite și să ajungă să construiască una ascuțită.

De asemenea, uitându-se la instrucțiuni, ei învață să determine ce piese sunt necesare și unde ar trebui să meargă. Acest lucru este minunat pentru a accentua abilitățile cognitive.

  1. Cultivă răbdare, persistență și perseverență

Când copiii se joacă cu jucării Lego, ei învață valoarea a trei lucruri esențiale: răbdare, persistență și perseverență. Jocul individual poate dezvolta răbdare, deoarece mulți copii pot deveni frustrați când piesele nu se potrivesc sau nu merg așa cum un copil crede că ar trebui. De asemenea, ei trebuie să învețe să sorteze și să găsească piese, ceea ce poate testa răbdarea și concentrarea.

Trecând prin toate scenariile posibile, ei învață încet să fie mai răbdători și își dau seama că dacă se enervează sau renunță nu vor obține rezultatele dorite. Într-o lume în care satisfacția este instantanee, procesul de construire le arată că este nevoie de timp pentru a obține rezultate bune. Cu alte cuvinte, a fi persistent, a continua să faci ceva, va da rezultate.

Aceasta este o tactică bună pentru copiii cu autism sau cu o anumită întârziere de dezvoltare. Capacitatea de fi răbdători li se va dezvolta și vor găsi modalități productive de a-și rezolva frustrările.

  1. Copiii învață structura și urmarea de instrucțiuni

Creativitatea este grozavă, dar copiii trebuie să învețe că ascultarea și respectarea instrucțiunilor fac parte din viață. Uneori este important să faci lucrurile într-un anumit mod, ceea ce copiii pot înțelege jucându-se cu jucării Lego. Fă-i să urmeze instrucțiunile, de la început până la final, pentru că un set le poate arăta acest lucru și le oferă, de asemenea, structură.

În plus, împreună cu învățarea răbdării, urmarea instrucțiunilor îi pregătește pentru școală. Copiii mici se confruntă adesea cu greutăți atunci când sunt într-o sală de clasă pentru prima dată. Dacă sunt învățați să asculte pe măsură ce construiesc cu jucării Lego, aceasta este o abilitate care îi va ajuta să acorde atenție profesorului și să-i urmeze instrucțiunile.

Copiii trebuie să accepte îndrumarea și instrucțiunile, iar aceste seturi de jucării îi fac mai receptivi.

  1. Copiii își dezvoltă încrederea și individualitatea

Pe măsură ce copiii se joacă și își descoperă anumite talente, ei devin mai încrezători. Când construiesc un tren sau își creează o casă din mintea lor, se simt bine cu ei înșiși și mândri de ceea ce pot face. De asemenea, vor risca mai mult, fără teama de respingere sau eșec.

Prin explorarea cu jucării Lego, copiii vor afla la ce se pricep și își vor împinge propriile limite în timp ce încearcă să vadă ce altceva pot face. Spre deosebire de temele școlare, aceștia nu vor fi preocupați de încercări și eșecuri, făcându-i mai susceptibili să reușească în viață. Fără note de obținut sau judecăți de care să îți faci griji, abilitățile lor vor înflori.

  1. Copiii învață că diferențele sunt în regulă

Când folosește jucării Legos, un copil ar putea construi ceva care arată diferit față de instrucțiuni sau față de ce au construit copiii din jurul său, ceea ce este un lucru bun. Diferențele sunt în regulă și poți folosi jucăriile Lego pentru a indica acest lucru. De la învățarea că un copil cu dizabilități este diferit, dar la fel, până la a arăta că individualitatea este ceva de care să fii mândru, aceste jucării oferă o oportunitate excelentă de a arăta că a fi diferit este un lucru bun.

Sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Datoria externă a României a EXPLODAT în luna ianuarie 2024: A crescut cu 4,314 miliarde euro

Unirea Ziarul

Publicat

în

Datoria externă a României a EXPLODAT în luna ianuarie 2024: A crescut cu 4,314 miliarde euro Datoria externă totală a crescut, în ianuarie 2024, cu 4,314 miliarde euro, până la 173,126 miliarde euro, iar deficitul de cont curent s-a majorat cu 78,7%, la 1,358 miliarde euro, informează vineri Banca Naţională a României printr-un comunicat remis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea