Ziarul Unirea

Cinci moduri în care jucăriile Lego îți pot ajuta copiii (P)

Jucăriile Lego, surprinzător, sunt mai mult decât o modalitate amuzantă de petrecere a timpului pentru copii. Pe lângă acest lucru, jucăriile Lego sunt și educaționale pentru copilul tău.

Distractive și educative, jucăriile Lego pot deschide o lume cu totul nouă pentru copiii tăi. Acest lucru arată tocmai de ce aceste seturi de jucării au fost și încă sunt atât de populare de-a lungul timpului.

ELIT

Un set de jucării Lego oferă ore interminabile de divertisment, în timp ce le arată copiiilor cum să-și folosească numeroasele abilități neexploatate pentru a-și atinge potențialul maxim. Jucăriile Lego sunt tipul de jucării care rămân alături de copilul tău pe măsură ce crește, deoarece și ele cresc în dificultate pe măsură ce copilul învață noi lucruri.

Iată cinci moduri esențiale în care jucăriile Lego sunt bune pentru copii, în afară de a fi distractive.

  1. Copiii învață să raționeze și să rezolve problemele

Când copiii folosesc jucării Lego, li se prezintă concepte precum cauză și efect, secvențierea și rezolvarea problemelor. Citind și urmând instrucțiuni, ei încep să înțeleagă cauza și efectul: dacă fac lucrurile într-o anumită ordine, vor produce un anumit rezultat.

ADEZIUNE PLUS ALBA

De asemenea, dacă deviază de la instrucțiuni, rezultatele se schimbă. Având în vedere că descoperă o nouă modalitate de a pune piesele laolaltă, astfel ei rezolvă probleme și observă că poate exista mai mult de un răspuns la o problemă. Ei își dau seama, singuri, ce funcționează, ce nu și de ce. De exemplu, un copil poate dori să construiască o casă cu acoperiș plat, dar să nu aibă piesele potrivite și să ajungă să construiască una ascuțită.

De asemenea, uitându-se la instrucțiuni, ei învață să determine ce piese sunt necesare și unde ar trebui să meargă. Acest lucru este minunat pentru a accentua abilitățile cognitive.

  1. Cultivă răbdare, persistență și perseverență

Când copiii se joacă cu jucării Lego, ei învață valoarea a trei lucruri esențiale: răbdare, persistență și perseverență. Jocul individual poate dezvolta răbdare, deoarece mulți copii pot deveni frustrați când piesele nu se potrivesc sau nu merg așa cum un copil crede că ar trebui. De asemenea, ei trebuie să învețe să sorteze și să găsească piese, ceea ce poate testa răbdarea și concentrarea.

Trecând prin toate scenariile posibile, ei învață încet să fie mai răbdători și își dau seama că dacă se enervează sau renunță nu vor obține rezultatele dorite. Într-o lume în care satisfacția este instantanee, procesul de construire le arată că este nevoie de timp pentru a obține rezultate bune. Cu alte cuvinte, a fi persistent, a continua să faci ceva, va da rezultate.

Aceasta este o tactică bună pentru copiii cu autism sau cu o anumită întârziere de dezvoltare. Capacitatea de fi răbdători li se va dezvolta și vor găsi modalități productive de a-și rezolva frustrările.

  1. Copiii învață structura și urmarea de instrucțiuni

Creativitatea este grozavă, dar copiii trebuie să învețe că ascultarea și respectarea instrucțiunilor fac parte din viață. Uneori este important să faci lucrurile într-un anumit mod, ceea ce copiii pot înțelege jucându-se cu jucării Lego. Fă-i să urmeze instrucțiunile, de la început până la final, pentru că un set le poate arăta acest lucru și le oferă, de asemenea, structură.

În plus, împreună cu învățarea răbdării, urmarea instrucțiunilor îi pregătește pentru școală. Copiii mici se confruntă adesea cu greutăți atunci când sunt într-o sală de clasă pentru prima dată. Dacă sunt învățați să asculte pe măsură ce construiesc cu jucării Lego, aceasta este o abilitate care îi va ajuta să acorde atenție profesorului și să-i urmeze instrucțiunile.

Copiii trebuie să accepte îndrumarea și instrucțiunile, iar aceste seturi de jucării îi fac mai receptivi.

  1. Copiii își dezvoltă încrederea și individualitatea

Pe măsură ce copiii se joacă și își descoperă anumite talente, ei devin mai încrezători. Când construiesc un tren sau își creează o casă din mintea lor, se simt bine cu ei înșiși și mândri de ceea ce pot face. De asemenea, vor risca mai mult, fără teama de respingere sau eșec.

Prin explorarea cu jucării Lego, copiii vor afla la ce se pricep și își vor împinge propriile limite în timp ce încearcă să vadă ce altceva pot face. Spre deosebire de temele școlare, aceștia nu vor fi preocupați de încercări și eșecuri, făcându-i mai susceptibili să reușească în viață. Fără note de obținut sau judecăți de care să îți faci griji, abilitățile lor vor înflori.

  1. Copiii învață că diferențele sunt în regulă

Când folosește jucării Legos, un copil ar putea construi ceva care arată diferit față de instrucțiuni sau față de ce au construit copiii din jurul său, ceea ce este un lucru bun. Diferențele sunt în regulă și poți folosi jucăriile Lego pentru a indica acest lucru. De la învățarea că un copil cu dizabilități este diferit, dar la fel, până la a arăta că individualitatea este ceva de care să fii mândru, aceste jucării oferă o oportunitate excelentă de a arăta că a fi diferit este un lucru bun.

Sursa foto: emag.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă: Municipiul Alba-Iulia anunță începerea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din municipiul Alba Iulia – Lot 1.4

Comunicat de presă Comunicat de presă  18 Decembrie 2020 Municipiul Alba-Iulia anunță începerea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Anunț începere proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru SC LUK DE LUX SRL

Comunicat de presă 04.01.2021 ANUNŢ DE ÎNCEPERE PROIECT  “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă – implementarea proiectului „Modernizare birou de topografie prin achiziționare de echipamente și tehnologii noi”

Comunicat de presă ”MODERNIZARE BIROU DE TOPOGRAFIE PRIN ACHIZIȚIONARE DE ECHIPAMENTE ȘI TEHNOLOGII NOI” ADY GEO TOP SRL, cu sediul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

ANUNȚ începere proiect Alba Doner Production SRL, măsura 2: “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”

Comunicat de presă 24.12.2020 ALBA DONER PRODUCTION S.R.L., cu sediul în ALBA, localitatea Alba Iulia, str. Str. LIVEZII, nr. 35… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul „Dezvoltare Dirom In-tertrans SRL” înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

Comunicat de presă 30.12.2020 Comunicat de presă demarare proiect DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul ”Dezvoltare Dirom Intertrans… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro