Rămâi conectat

Politică Administrație

Cinci milioane dintre români sunt săraci și total lipsiți de perspective

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape cinci milioane de români, adică unul din cinci conaționali, sunt săraci sau trăiesc la limita sărăciei, potrivit rezultatelor unui raport realizat recent de Guvern.

Cei mai expusi sunt tinerii şi vîrstnicii care trîiesc singuri, dar şi persoanele de etnie romă.

Sărăcia este de 3 ori mai mare la sat decît la oraş. Aproape 40% din locuitorii din mediul rural se află în risc de sărăcie.

Potrivit raporţului, 1 din 3 copii din România trăiesc în sărăcie. Cele mai sărăce zone din România sînt nord-estul şi sud-estul ţării.

Concluziile studiului sunt prezentate într-un act oficial, întocmit cu scopul de a se identifica soluţii pentru acest flagel.

Proiectul Strategiei naţionale privind incluziunea socială şi reducerea sărăciei (2014-2020) arată că unul din cinci români se confruntă cu sărăcia determinată de venitul insuficienţ iar o mare parte din sărăcia bazată pe venit este persistentă, trei sferturi dintre persoanele sărace aflîndu-se în această situaţie de cel puţin trei ani.

De asemenea, o treime din populaţie nu-şi poate permite să achiziţioneze articole considerate dezirabile sau chiar necesare pentru a duce un trai decent. Potrivit aceluiaşi document, încă mai există copii care nu au mers niciodată la şcoală, iar procentul tinerilor fără o educaţie adecvată este ridicat. Proiectul de strategie mai arată că multe persoane sînt în continuare inactive sau neangajate formal, cu şanse mici de a căpăta acces la piaţa muncii, şi că există inegalităţi în ceea ce priveşte acoperirea cu servicii medicale de bază. Proiectul se află în dezbatere publică pînă la 10 februarie, pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vîrstnice (MMFPSPV).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP Primăria orașului Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru semnarea unui contract de concesiune a Serviciului Public de gestionare a câinilor fără stăpân din localitate. Valoarea totală estimată a contractului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea