Cetățean italian, rezident ilegal în Alba Iulia, condamnat definitiv la 6 luni cu suspendare, pentru proxenetism

Antonio Vitale, un cetățean italian în vârstă de 67 de ani, domiciliat fără forme legale în Alba Iulia, a fost condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru proxenetism. Sentința a fost pronunțată, joi, de Curtea de Apel Alba Iulia care i-a admis contestația formulată împotriva  sentinței penale din 31 octombrie 2016, de la Judecătoria Alba Iulia, și i-a redus pedeapsa de la 2 ani de închisoare cu suspendare, la 6 luni.

”Admite apelul formulat de inculpatul V. A. împotriva sentinţei penale nr.578/2016 pronunţată de Judecătoria Alba Iulia în dosar nr. 7155/176/2015. Desfiinţează, în parte , hotărârea atacată numai sub aspectul individualizării judiciare şi procedând la o nouă judecată a cauzei în aceste limite, Reţine în favoarea inculpatului V. A. dispoziţiile art. 74 alin. 1 lit. c) şi alin. 2 comb. cu art. 76 Cod penal anterior privind circumstanţele atenuate facultative şi efectele circumstanţelor atenuate. Reduce la 6 luni închisoare pedeapsa aplicată inculpatului V. A. pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism (…). Înlătură aplicarea pedepsei complementare a interzicerii exercitării drepturilor (…). Menţine pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute (…). Menţine aplicarea dispoziţiilor (…) privind suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale şi accesorii aplicate, şi stabileşte la 2 ani şi 6 luni durata termenului de încercare, (…) . Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate în măsura în care nu contravin prezentei decizii penale. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 18 mai 2017.

ELIT

Potrivit rolii.ro, în actul de sesizare al Judecătoriei Alba Iulia (instanța de fond), s-a reținut că în perioada august- septembrie 2010, la diferite intervale de timp, și-a pus apartamentul la dispoziție și a facilitat practicarea prostituției pentru două tinere (martore în proces), prin intermedierea unor întâlniri între acestea și mai mulți prieteni de-ai săi, în vederea întreținerii de raporturi sexuale în schimbul unor sume de bani cuprinse între 50 și 100 euro.

Instanța a reținut că inculpatul le-a cunoscut pe cele două martore prin intermediul unui bărbat care era angajat pe postul de ospătar la un hotel din municipiu și care la rândul lui facilita practicarea prostituției pentru cele două martore.

”Ulterior acestui moment, și după ce inculpatul a intermediat mai multe întâlniri, cele două martore i-au transmis numerele lor de telefon inculpatului, pentru a le contacta în mod direct, pentru a intermedia întâlniri cu prieteni de-ai acestuia din Italia, care doreau să întrețină raporturi sexuale contra cost. În acest context, inculpatul în perioada lunilor august – septembrie a anului 2010, în repetate rânduri a intermediat întâlniri între cele două martore și diverse persoane de sex masculin, care doreau să întrețină raporturi sexuale contra cost, negociindu-se astfel tarifele în jurul sumelor de 50 – 100 euro, nu de puține ori, inculpatul punând la dispoziție apartamentul său, unde aveau loc întâlnirile dintre cele două martore și clienți, intermediați de către inculpat”, se arată în sentința penală publicată de sursa citată.

În timpul procesului de la Judecătoria Alba Iulia, italianul a recunoscut faptul că a făcut cunoștință unor prieteni de-ai săi cu cele două martore dar a negat că aceștia au întreținut raporturi sexuale contra unor sume de bani, ori că a pus la dispoziție apartamentul pe care îl deținea însă instanța a stabilit că declarațiile lui ”nu se coroborează cu nici o probă administrată în cauză. Astfel, din declarațiile martorei  rezultă că inculpatul cunoștea faptul că aceasta practică prostituția, care a arătat că inculpatul le găsea clienți atât ei, cât și surorii sale, majoritatea fiind persoane mai învârstă, cetățeni italieni, care erau conduși în apartamentul inculpatului, unde întrețineau raporturi sexuale, tarifele fiind stabilite de martoră, fără să remită vreo sumă de bani inculpatului în urma întreținerii raporturilor sexuale”, se mai arată în sentința penală.

De asemenea, instanța a avut în vedere și procesele verbale, de redare a interceptărilor și înregistrarea convorbirilor sau comunicărilor purtate între inculpat cu una dintre martore, din care rezultă cu claritate modalitatea în care inculpatul păstra legătura cu cele două femei, stabilind cu acestea sumele de bani pe care acestea urmau să le pretindă clienților, precum și locurile de întâlnire. Astfel din procesul verbal de redare a convorbirilor din data de 03.09.2010 dintre inculpat și martoră reiasă cum inculpatul cheamă martora la locuința sa, relatându-i faptul că i se oferă suma de 50 de euro, martora relatând că dorește suma de 100 euro.

Antonio Vitale mai are o condamnare la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la infracțiunea de înșelăciune comisă prin prin metoda maşinii de cusut Singer.

Sursa sentinței penale de la Judecătoria Alba Iulia: rolii.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

dolfi 18 mai 2017 at 19:07

cand v-am mai zis ca majoritatea italienilor ce vin in Romania sunt niste ciurucuri ce vin la golit, ati sarit unii in sus.
Pacat de putinii oameni verticali, muncitori si corecti care vin din italia. sunt patati de aceste gunoaie…

m 19 mai 2017 at 0:33

bine ca l-au prins pe infractorul asta periculos. ce sa zicem? 2 luni si-a distrat si el prietenii cu niste romance binevoitoare care se si inghesuiau la masa.

El Barto 19 mai 2017 at 14:39

Așa sunt și majoritatea românilor din strainatate, plin de scursuri peste tot, cres că 30% sunt dr omenie, în schimb toți nemernicii și needucații s-au aciuat peste tot.

@ 19 mai 2017 at 19:13

Cand am vazut 6 luni de închisoare cu suspendare in titlu am crezut ca pentru depășirea duratei de ședere legale in România.
Asta-i pedeapsa pt proxenetism ?

Comentariile sunt oprite