Rămâi conectat

Curier Județean

Cetatea Dacică de la Cugir și Casa Memorială Dr. I Mihu vor fi puse în valoare: Parteneriat între Consiliul local și Consiliul Județean Alba pentru dezvoltarea turistică a orașului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cetatea Dacică de la Cugir și Casa Memorială Dr. I Mihu vor fi puse în valoare: Parteneriat între Consiliul local și Consiliul Județean Alba pentru dezvoltarea turistică a orașului

Cugirul a găzduit ședința Consiliului Județean Alba. Consilierii județeni au decis ca două investiții strategice pentru dezvoltarea turistică a Cugirului să fie realizate prin asocierea autorității județene cu cea locală.

Discuțiile inițiate la sfârșitul anului trecut între primarul, Adrian Teban și președintele Consiliului Județean Alba, Ioan Dumitrel cu privire la punerea în valoare a Cetății Dacice și a casei personalității Dr. I Mihu au devenit astăzi obiective de investiții comune pentru județul Alba și orașul Cugir.

Citește și: Casa memorială Dr. Ioan Mihu din Vinerea va fi reabilitată și transformată într-un Centru multicultural. Investiție de 150.000 de lei

În sedința de astăzi de la Centrul Cultural Cugir, pe masa consilierilor județeni din Alba s-au aflat două proiecte de hotărâre pentru aprobarea încheierii unor acorduri de asociere între Orașul Cugir prin Consiliul local al orașului Cugir și Județul Alba prin Consiliul Județean Alba pentru realizarea în comun a obiectivelor de investiții amintite.

Din punctul de vederea al primarului, Adrian Teban e timpul ca orașul Cugir să nu mai depindă de soarta unei singure industrii, ci să-și dezvolte noi capabilități care să ducă în viitor la dezvoltarea economică în consens cu potențialul local real. Edilul a apreciat sprijinul județean pentru realizarea celor două investiții care vor crește atractivitatea turistică a localității, un sprijin considerat firesc și corect în condițiile în care Cugirul a fost cândva motorul județului, principalul finanțator al multor investiții majore realizate în zonă.

Citește și: Cetatea dacică de la Cugir va fi reabilitată și pusă în valoare: Acord de asociere între primărie și CJ Alba

Atât Președintele Consiliului Județean Alba, I. Dumitrel, cât și Administratorul Public al CJ Alba, Dan Popescu și-au exprimat încrederea în reușita acestor două proiecte și în impactul pozitiv pe care-l vor avea asupra dezvoltării zonei.

Valorificarea sitului arheologic de la Cugir și transformarea casei Dr I. Mihu în centru multicultural sunt obiective strategice care completează eforturile administrației locale de a deveni stațiune turistică. Adrian Teban și-a exprimat încrederea că în viitorul apropiat se va rezolva și problema drumului de pe Râul Mare către domeniul schiabil Șureanu.

Valoarea parțială pentru investiția Punerea în valoare și valorificarea „Sitului arheologic de la Cugir Cetățuia – LMI AB-I-s-B-00030”, este de 300.000 lei, sumă prevăzută pentru componentă – Realizarea Conceptului, studiului de fezabilitate, studii, expertize, avize, acorduri, etc.

Valoarea estimată pentru realizarea Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție la obiectivul de investiții: „Centrul multicultural Dr. Ioan Mihu Cugir” este de 150.000 lei cu TVA inclus, din care fiecare asociat va plăti jumătate, respectiv 75.000 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea