Cetatea Alba Carolina la Târgul de Turism al României

Paul Voicu - Primar 2020

La sfârşitul săptămânii trecute la Bucureşti s-a desfăşurat cea mai importantă manifestare expoziţională din ţara noastră destinată turismului, este vorba despre Târgul de Turism al României. La ediţia din acest an au participat peste 200 de expozanţi din 25 de ţări, fiecare dorind să atragă spre destinaţia promovată cât mai mulţi turişti. Faţă de ediţiile din anii precedenţi, când Primăria Alba Iulia, de exemplu, a fost singura primărie prezentă, s-a remarcat acum participarea masivă cu standuri a administraţilor locale dovadă că interesul pentru dezvoltarea economică prin turism a crescut. La ediţia din acest an Primăria municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba au prezentat un stand comun, oferind astfel o imagine completă şi complexă a obiectivelor turistice din judeţul Alba, de la Cetatea Alba Carolina la Drumul Vinului, de la cetăţile înscrise pe lista UNESCO – Cetatea dacică de la Căpâlna şi Cetatea ţărănească de la Câlnic, până la frumuseţile Munţilor Apuseni, toate prezentate într-un ghid turistic de calitate realizat de Consiliul Judeţean Alba. Au fost oferite potenţialilor noştri vizitatori informaţii detaliate fie prin viu grai, fie cu ajutorul unui set complet de materiale de promovare. Un interes deosebit a stârnit Cetatea Alba Carolina poate şi datorită modului de prezentare, standul judeţului Alba fiind ajutat din plin de prezenţa la târg a unei părţii a Gărzii Cetăţii. Acum începem să vedem rezultatele investiţiilor de peste patru ani pe care administraţia locală le-a făcut în Cetatea Alba Carolina transformând o ruină într-o atracţie pentru turişti şi un loc de relaxare pentru localnici. (A.D.)

ELIT

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

13 Comentarii

Albaiulian 19 martie 2012 at 13:10

Astept reactia lui Roman.

gicu123 20 martie 2012 at 7:49

stai ca inca nu s-a trezit…nu stiai ca munca de bugetar incepe numa` dupa ora 10:00;)

Veteranul X 19 martie 2012 at 13:56

Parca soldatii austrieci de pe la anii 1700 erau ceva mai subtirei nu asa grasi ca si Colonelul rezervist din capul coloanei. Daca ati vrut sa prezentati soldati austrieci bine facuti trebuia sa puneti in capul coloanei pe Colonelul rezervist Ghete pentru ca dansul are o burta si mai buna pentru expozitii.

gogu* 19 martie 2012 at 15:02

„o atracţie pentru turişti şi un loc de relaxare pentru localnici.”
localnicii se relaxeaza mai ales vara cand se incing havelele la umbra deasa a stalpilor de telegraf

gicu123 20 martie 2012 at 7:43

:))))) ai dreptate nene gogu… anul trecut cand au inceput lucrarile, erau dati in acest ziar niste turisti germani care se adaposteau sub umbra unui pom, in apropierea Portii a III…acum nici ala nu mai ii….nici stalpii de telegraf de altfel :)))))

Albaiulian 20 martie 2012 at 7:43

Altu-i gogu! Asta-i Roman!

Dorina 19 martie 2012 at 17:01

Sunt sigura ca in cel mult o zi va aparea reactia lui Roman, dornic sa le spuna albaiulienilor(ca de obicei) ca de fapt cetatea nu se remarca la niciun targ de turism, sau ca primaria nu o promoveaza si alte minciuni!Roman nu ramane niciodata in pana de abureli!

The Unabomber 19 martie 2012 at 20:15

Gogule intra pe facebook pe pagina municipiului Alba Iulia si vezi zecile sa nu zic sutele (ca trafic) de albaiulieni in santurile Cetatii. Cat despre verile toride nici in alte tari nu iasa lumea la ora 15 in parc ori cata umbra este.
Mai usor cu propaganda ca adevarul se vede in strada.

Malina 20 martie 2012 at 10:45

Dar oamenii care sunt nevoiti sa mearga in zona aceea ( poarta I, II, III , Catedrala), adica cei care merg la servici , sau elevii de liceu cand pleaca spre casa( orasul de jos), exact cand este caldura mai mare ora 14-15, ei ce fac????? Iti doresc sa fi obligat ca numai o vara intreaga,zilnic, sa mergi in toiul amiezii pe ruta de mai sus, sa vedem ce raspuns imi dai. Si se pare ca tu nu ai fost in strainatate sa vezi „marea” de turisti ce viziteaza orasele europene impanzind obiectivele turistice toata ziua ( inclusiv in timpul amiezii). O sa vedem mai multe salvari in zona aceea ( aceasta va fi diferenta), la cati oameni vor fi deshidratati si vor lesina din cauza caldurii. In rest toate bune.

dolfi 20 martie 2012 at 11:16

pai vor putea trece pe acolo? Ca de cand s-a facut proprietar firma C*rint, se comporta angajatii de zici ca-s mosierii din vechime…Eu tot astept de la mirciulica sa ne faca pasaport pentru cetate, ca doar nu ne ridicam la standardele lor. Noi p*limea facem de rusine cetatea si nu avem ce cauta pe acolo sa nu speriem milioanele de turisti…
Ce conteaza ca muncim si ne platim taxele si impozitele la timp?
De cand cu cetatea asta si risipa de bani cu ea, ma simt ca in faza aia: „Gigele, maine bem o bere… pe banii tai!”

Ady 20 martie 2012 at 12:10

Mai Gicu si Gogu, istoria nu se face la umbra. Daca ti-e frica de soare pune o palarie in cap sau o umbrela. Multi oameni rai sunt peste tot, ca voi de ex. si Dorina, invidiosi nevoie mare. Oricum, propaganda trebuia turismului, asta au facut si bine au facut. O sa vadeti rezultatele mai tirziu. Sa auzim de bine.

Aurelian 20 martie 2012 at 13:03

Lasa-i Ady, ca au inceput sa caraie ca ciorile, care si-au pierdut copacii din Parcul Ciorilor. Pe @gogu, Piticul Atomic il inteleg, ca are nevoie de scorburi, ca sa-si faca siesta in bune conditiuni, dar ceilanti, plang oare de necazul ciorilor?

Costel* 20 martie 2012 at 15:01

Traiasca pavelele, Mircea Hava, Corintul, Szabou si viitoarele hoteluri de la Luncile Prigoanei super vizate de dinastia „BASE-COCOS-UDREA” punct, asta e @ Aurelian-e … si vor trai bineeeee …

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...