Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Certificat “Risc Partener” prin Camera de Comerţ și Industrie a județului Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Camera de Comerţ și Industrie a judeţului Alba, prin intermediul Camerei de Comerţ și Industrie a României, în parteneriat cu Risco, oferă posibilitatea agenţilor economici să acceseze serviciul RISC PARTENER, un certificat de rating şi evaluare a companiilor.

certificat camera de comert albaCamera de Comerț și Industrie Alba își propune crearea unui instrument util pentru procesul decizional de afaceri, bazat pe analizarea rezultatelor financiare ale companiilor, sintetizate într-un mod foarte accesibil utilizatorului final. Risc Partener calculează limitele optime de acordare a creditului furnizor şi prezintă situaţiile actualizate ale incidentelor de plăţi şi litigiilor în care sunt implicate companiile pentru care se solicită interogările.

Risc Partener este un certificat de tip „semafor”, folosind culorile roşu – risc foarte crescut, galben – risc peste nivelul mediu, verde – risc scăzut, facil de interpretat, emis în timp real și se bazează pe o scară valorică de notare a companiilor pentru care se face interogarea, de la 1 la 10.

Certificatul este un instrument esențial pentru informarea solicitantului cu privire la stabilitatea unei companii, sau a riscului de insolvenţă la care aceasta este expusă.

Certificatul Risc Partener se bazează pe un set unitar de criterii pentru evaluarea companiilor, analizând aspecte precum: buna reputaţie, solvabilitatea, potenţialul de export, incidentele de plată înregistrate, etc., fiind un instrument de credibilitate a firmelor în relaţia cu partenerii lor de afaceri.

Certificatul va fi emis de către CCI Alba în baza unei solicitări scrise. Informațiile au scop informativ pentru solicitanții lor și nu pot fi folosite ca documente oficiale. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea