Rămâi conectat

Actualitate

Cercetătorii care investighează originea COVID-19 intenționează să renunțe la raportul misiunii din China, în urma unor tensiuni între Beijing și Washington

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipa din partea Organizației Mondiale a Sănătății care investighează originea pandemiei de coronavirus intenționează să renunțe la un raport interimar privind misiunea recentă în China, din cauza unor tensiuni în creștere între Beinjing și Washington referitor la anchetă. De asemenea, un grup internațional de oameni de știiță a făcut apel pentru realizarea unei noi investigații.

La Geneva, purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic, a afirmat într-un răspuns pe email: „Raportul complet este aşteptat în următoarele săptămâni”.

Nu au fost disponibile imediat informaţii legate de motivele întârzierii publicării constatărilor misiunii conduse de OMS în oraşul Wuhan din centrul Chinei, unde au fost depistate primele cazuri de Covid-19 la oameni.

China a refuzat să ofere date neprelucrate despre primele cazui de Covid-19, echipei conduse de OMS care investighează originile pandemiei, a declarat luna trecută Dominic Dwyer, unul dintre membrii echipei OMS, ceea ce poate complica eforturile de a înţelege modul în care a început epidemia.

Potrivit aceluiași membru, aceste date ar avea, în mod normal, caracter anonim, însă conţin detalii precum ce întrebări au fost adresate pacienţilor, răspunsurile lor şi cum au fost acestea din urmă analizate.

Ancheta echipei OMS a fost afectată de întârzieri, de îngrijorări privind accesul în anumite zone dar și de certurile dintre Beijing și Washington, după ce statul american a acuzat China că a ascuns amploarea focarului inițial și a criticat condițiile vizitei experților OMS.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bulgaria ar putea trece la moneda euro anul viitor: România mai așteaptă până în 2028 sau 2029

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bulgaria ar putea trece la moneda euro anul viitor: România mai așteaptă până în 2028 sau 2029 Bulgaria ar putea îndeplini criteriile pentru zona euro și să adere anul viitor, a declarat președintele Eurogrupului, Paschal Donohoe. „Cred că este foarte posibil ca Bulgaria să îndeplinească criteriile la un moment dat în acest an. Dar ceea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea