Rămâi conectat

Curier Județean

Cercetașii din Alba Iulia pleacă în tabăra de vară, la Sălciua – Misiunea din acest an: construirea ”Porții Stelare” pentru explorarea Universului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cercetașii din Alba Iulia pornesc, mâine, spre Sălciua, unde va avea loc tabăra din acest an. În perioada 16-24 august, aceștia vor organiza activități și drumeții pentru 120 de cercetași de diferite vârste, de la cei mai mici lupișori (7-11 ani) și până la seniori (18-24 ani).

Ca de fiecare dată tabăra are o poveste, un scenariu pe care cercetașii în vor urma pentru ca, în final, să-și îndeplinească misiunea – construirea unei ”Porți Stelare” pentru că cercetașii sunt GATA ORICÂND să exploreze chiar și Universul:

În 2052, toată perspectiva umanității asupra universului s-a răsturnat într-o singură zi, când o echipă a agenției spațiale europene (ESA), a descoperit că în radiația cosmică de fond a universului este ascuns un mesaj codat, destinat tuturor civilizațiilor care ajung suficient de avansate încât să-l poată descifra.

Descoperirea existenței mesajului s-a dovedit a fi mult mai simplă decât decodarea lui, astfel că mesajul a fost publicat peste tot, în speranța că cineva, undeva, va putea descoperi o cale pentru a sparge codul și a găsi ce conține mesajul din spațiu. Toate supercomputerele marilor universități au început să folosească vastele lor resurse de procesare pentru a identifica conținutul mesajului. Mesajul descoperit de ei a făcut ocolul Pământului în câteva secunde și conținea două aspecte: călătoria între stele este posibilă, iar mesajul conține planuri complete pentru construcția și utilizarea unui dispozitiv pentru aceasta, iar pacea este concomitent un drept și o obligație a tuturor civilizațiilor inteligente ale universului

poarta stelaraAstfel, la apelul Organizației Națiunilor Unite, cercetașii, pentru care pacea este o valoare fundamentală, au înființat, pe 5 octombrie 2054, Contingentul pentru Explorarea Universului. În ultimele două decenii, CEU a avut zeci de misiuni pentru terraformarea singurului loc unde s-ar fi putut construi în siguranță orice dispozitiv ar fi ascuns mesajul: Luna.

Suntem în 2074, și omenirea are aproape la fel de multe întrebări ca și atunci când am aflat de existența mesajului: am aflat că nu suntem singuri în Univers, dar cine a trimis mesajul? Poate funcționa dispozitivul de care vorbește? Putem să-l descifrăm? Pot cercetașii face față misiunii care le-a fost încredințată? 

În primele două zile, ei își vor construi cele necesare supraviețuirii în natură, apoi vor pleca în drumeții în zona Sălciua, în funcție de ramurile de vârstă. În fiecare zi, liderii din Centrul Local Axente Sever, vor pregăti jocuri și activități cercetășești pentru copiii prezenți, care vor ajuta la dezvoltarea lor personală. Sâmbătă, 23 august, va avea loc nu doar petrecerea de final a taberei, ci va fi și Ziua Porților Deschise, când sunt așteptați părinții și alumnii Centrului Local în vizită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea