Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Centura ocolitoare de pe latura de Nord a municipiului Alba Iulia va primi finanțare în acest an

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centura ocolitoare de pe latura de Nord a municipiului Alba Iulia va primi finanțare în acest an

Ion Dumitrel, președintele CJ Alba: „Sperăm ca vara aceasta să avem prinsă în finanţare centura ocolitoare de pe latura de nord a municipiului Alba Iulia”

Întrebat la Radio Unirea FM despre stadiul proiectului privind centura ocolitoare de pe latura de nord a municipiului Alba Iulia, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alba, Ion Dumitrel, a declarat că încă se lucrează la documentaţia care trebuie depusă la Ministerul Transporturilor pentru a putea să fie luată în calcul şi finanţată această lucrare. „Urmează ca în perioada următoare, când vom primi întreaga documentaţie, să o depunem la Ministerul Transporturilor”, a spus Ion Dumitrel.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În ceea ce priveşte începerea lucrărilor, preşedintele CJ Alba a spus că nu poate avansa un termen. „Noi sperăm ca în vara aceasta, cel târziu, să o avem prinsă în finanţare. Ar fi grozav ca anul viitor, pe timpul acesta, să vorbim de faptul că această ocolitoare a intrat în procesul de achiziţie”, a spus preşedintele Ion Dumitrel.

Citește și: Modificare la centura ocolitoare pe latura de nord a municipiului Alba Iulia: Documentația de urbanism, la vot în Consiliul Local

Centura ocolitoare va avea o lungime de 4,6 km pe teritoriul municipiului Alba Iulia, respectiv de 1,4 km pe teritoriul comunei Ighiu. Din punct de vedere al traseului, şoseaua de centură va pleca din sensul giratoriu de la nodul rutier Alba Iulia Nord, unde se face legătură cu DN1 şi autostrada A1, va trece pe la nord de uzina Saturn, iar după ce va traversa valea din zonă şi calea ferată, va ”coborî” până în apropierea cursului râului Ampoi, unde există şi în prezent un drum comunal.

Şoseaua va asigura fluxul de circulaţie din sudul judeţului în zona nordică şi vestică, contribuind la creşterea gradului de eficienţă economică, îmbunătăţirea siguranţei şi a accesibilităţii judeţului. Un efect important va fi şi reducerea traficului în Alba Iulia prin dirijarea traficului pe viitoarea centură ocolitoare.

În ceea ce priveşte „Transapuseana”, despre care se apreciază ca va fi cel mai spectaculos drum judeţean din zona alpină, Ion Dumitrel a declarat că el va fi gata în vara acestui an. „Sunt convins că viaţa va fi alta după ce acest drum va fi dat în folosinţă în integralitatea sa”, a spus preşedintele CJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea