Centrul de Dializă Alba, unde 15 persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, a contestat în instanță amenda primită de la DSP Alba

Societatea care administrează Centrul de Dializă Alba, unde un număr de 15 persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul COVID-19 , cadre medicale şi pacienţi, a contestat în instanță amenda primită de la DSP Alba.

Centrul de Dializă Alba a fost amendat în urmă cu circa o săptămână cu suma de 30.000 de lei. Joi, 16 aprilie, societatea care administrează centrul a depus la Judecătoria Alba Iulia o cerere de anulare a procesului verbal de contravenţie încheiat de inspectorii DSP Alba.

ELIT

”După finalizarea verificărilor efectuate de inspectorii sanitari din cadrul DSP Alba la Centrul de dializa – SC Nefromed Dialysis Centers SRL din Alba Iulia, s-a constatat că nu au fost respectate în totalitate recomandările DSP Alba transmise în data de 27.03.2020.

Pentru aceasta neconformităţi a fost sancţionată unitatea cu amendă contravenţională în valoare de 30.000 lei conform prevederilor HG 857/2011, art.30 lit.h. Au fost transmise recomandari de către medicii epidemiologi din cadrul DSP Alba pentru creşterea nivelului de protecţie a personalului medical si a pacienţilor dializaţi”, a transmis directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Cele 15 persoane testate pozitiv sunt un medic, două asistente şi pacienţi sau rude ale acestora. Toţi cei depistaţi pozitiv împreună cu contacţii direcţi au fost izolaţi conform procedurilor.

sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419