Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Centru Multifuncțional de Servicii Integrate (medico-sociale), în Ghirbom: Lucrări în valoare de peste 130.000 euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociatia AS 2001 Alba Iulia a lansat de curând în SEAP o licitație pentru Lucrări de construcţii la obiectivul de investiţii „Construire Centru Multifuncțional de Servicii Integrate (medicosociale) ”

Obiectivul de investiţie este situat în localitatea Ghirbom, str. Principala nr. 326, comuna Berghin, judeţul Alba. Imobilul este amplasat in intravilanul localitatii Ghirbom, fiind proprietatea privata a Asociatiei AS 2001 Alba Iulia, conform Cărţii Funciare nr. 71400.

Obiectul lucrării îl constituie construirea unui centru multifunctional de servicii integrate (medico-sociale), pentru persoane varstnice si care se va desfasura pe doua niveluri, parter si mansarda, în conformitate cu Proiectul Tehnic anexat prezentei documentaţii în SEAP.

Necesitatea investiţiei şi demararea proiectului a fost luată deoarece in prezent, in regiunea Tara Secaselor nu exista centre care sa dezvolte servicii de ocupare, de informare, formare profesionala, motiv pentru care se impune infiintarea unui centru de servicii integrate, care sa asigure servicii complexe adaptate nevoilor persoanelor aflate in situatie de vulnerabilitate .

Valoarea totală supusă licitației este de 644.309,16 lei fără TVA echivalentul a 138.160,00 euro la curs 4,6635 lei/euro din contractul de finanțare.

  • FUNCȚIUNI PROPUSE – centru multifuncțional de servicii integrate (medico-sociale)

Parterul (cota ± 0.00 ) – cuprinde două zone cu accese separate:

o zona cu funcțiunea de cabinet medical – Medic de familie, cu acces de pe fațada

principala (Nord) ce cuprinde:

  • O sala de așteptare pentru pacienți cu acces direct din exterior. Din această sala se face

accesul în toate celelate spații ale cabinetului.

  • Boxa curățenie, folosită pentru depozitarea materialelor igienico-sanitare.
  • Depozit deșeuri, folosit pentru depozitarea deșeurilor periculoase, unde se va asigura o temperatura de 4 grade C).
  • Un cabinet pentru consultații și o sala tratament pentru pacienți
  • Vestiar cu grup sanitar destinat pentru personalul angajat
  • Un grup sanitar pentru pacienți

o zona cu funcțiunea de servicii integrate – Medico sociale, ce se desfășoară pe două nivele Parter+Mansardă), cu acces de pe fațada principala (Nord) ce cuprinde:

  • Accesul în construcție, casă scării, o sala de așteptare și o recepție unde eventualiibeneficiari vor fi preluați, înregistrați și direcționați mai departe funcție de nevoi. Din această zona se face legătură directă cu Mansardă și celelalte zone de la Parter.
  • Sala Multifuncionala unde se va amplasa un televizor și un videoproiector, destinată pentru socializare și prezentarea unor documentare și informații legate de menținerea sănătății, igienă etc.
  • Trei Grupuri sanitare: unul pentru pacienți, unul pentru personal și cel de-al treilea destinat persoanelor cu handicap locomotor. • O sala de activități în care beneficiarii pot desfășura activități de recreere, comunicare etc.
  • Zona de alimentație, ce cuprinde un oficiu și un depozit pentru alimente, amplasat pe latura principala a construcției, având un hol separate, cu acces direct din exterior. Acest hol va fi folosit exclusiv de către personal. Oficiul va fi de tipul – bucătărie rece, iar la nevoie se va apela la un serviciu de Catering. Masă se va putea servii în sala de activități și nu se referă la masă caldă ci doar gustări cu fructe sau produse ambulate care se servesc reci.
  • Centrală Termică (pe lemne) va fi amplasată tot pe fațada principala și va beneficia de un acces separat direct din exterior.

Mansardă (cota +3.00 m) – zona administrativă, conține:

  • 5 Birouri – Biroul administrativ, Birou juridic, Birou servicii ocupare, Birou asistență socială, Birou anteprenoriat.
  • O arhivă utilizată la depoziatrea documentelor din cadrul Centrului
  • Două grupuri sanitare, unul pentru personal și unul pentru beneficiary
  • Un hol, ce face legătură cu parterul prin intermediul unei scări dar și accesul pe o terasă circulabila neacoperită. În acest hol se vor amplasa canapele sau scaune pentru eventualii beneficiar ce vor trebui aștepte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea