Rămâi conectat

Curier Județean

Centru Județean de Excelență Sportivă la Blaj: Baza de agrement și Sală Polivalentă pentru evenimente sportive, artistice, culturale şi de divertisment

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centru Județean de Excelență Sportivă la Blaj: Baza de agrement și Sală Polivalentă pentru evenimente sportive, artistice, culturale şi de divertisment

Consilierii județeni din Alba vor avea de aprobat în ședința de joi, 26 ianuarie, un proiect de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr. 3 la acordul de asociere între Judeţul Alba prin Consiliul Judeţean Alba şi Municipiul Blaj prin Consiliul local al municipiului Blaj în vederea realizării în comun a obiectivului „Centru Judeţean de Excelenţă Sportivă”.

În prezent, Primăria Blaj în asociere cu Consiliul Județean Alba, realizează în comun obiectivul de investiții de interes județean și local „Sala polivalentă de sport cu capacitate de 1800 – 2000 locuri”, în municipiul Blaj, fiecare asociat deținând o cotă de 1/2 din terenul destinat realizării investiției de 17.118 mp și fiecare asociat suportând din bugetul propriu jumătate din contravaloarea cheltuielilor totale aferente realizării investiției.

Prin această asociere se intenţioneză dezvoltarea unui complex sportiv proiectat la standarde internationale care poate asigura toate conditiile necesare pentru desfasurarea antrenamentelor de inalta performanta, acoperind cerintele pentru aproape toate ramurile sportive. Sala Polivalentă va fi o sală special construită pentru a găzdui diverse evenimente sportive, artistice, culturale şi de divertisment, va fi locaţia unde se vor desfăşura competiţii sportive locale, regionale, naţionale şi internaţionale. Centrul Județean de Excelență Sportivă va fi compus din Sala polivalentă și va avea ca suport Baza de agrement Blaj.

Prin realizarea acestui obiectiv se urmăreşte ca judeţul Alba să beneficieze de o diversificare a evenimentelor sportive, culturale şi de altă natura, de creşterea amplorii manifestărilor sportive şi de posibilitatea organizării unor compeţiii de calitate cu participare naţională şi internaţională.

Realizarea proiectului va genera un impact major asupra zonei municipiului Blaj şi a Judeţului Alba, din următoarele motive:

-se vor crea spaţii moderne de învăţământ şi recreere, ceea ce va permite intensificarea activităţilor recunoscute pe plan internaţional;

-vor fi oferitecondiţii corespunzătoare tinerilor sportivi, în care să-şi valorifice potenţialul;

-de dotările noii investiții vor beneficia, pe lângă studenții universității și cadrele didactice, şi sportivii altor cluburi sportive.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO INCENDIU în Șard, la un utilaj agricol: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în Șard, la un utilaj agricol: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit sâmbătă după-masa la Șard, la un utilaj agricol. Intervin pompierii din Alba Iulia, cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE FOTO ACCIDENT rutier pe autostrada A10, km 50: Două mașini s-au ciocnit pe sensul Aiud-Turda   Detasamentul de pompieri Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea