Rămâi conectat

Curier Județean

Centru Județean de Excelență Sportivă la Blaj: Baza de agrement și Sală Polivalentă pentru evenimente sportive, artistice, culturale şi de divertisment

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centru Județean de Excelență Sportivă la Blaj: Baza de agrement și Sală Polivalentă pentru evenimente sportive, artistice, culturale şi de divertisment

Consilierii județeni din Alba vor avea de aprobat în ședința de joi, 26 ianuarie, un proiect de hotărâre privind aprobarea actului adițional nr. 3 la acordul de asociere între Judeţul Alba prin Consiliul Judeţean Alba şi Municipiul Blaj prin Consiliul local al municipiului Blaj în vederea realizării în comun a obiectivului „Centru Judeţean de Excelenţă Sportivă”.

În prezent, Primăria Blaj în asociere cu Consiliul Județean Alba, realizează în comun obiectivul de investiții de interes județean și local „Sala polivalentă de sport cu capacitate de 1800 – 2000 locuri”, în municipiul Blaj, fiecare asociat deținând o cotă de 1/2 din terenul destinat realizării investiției de 17.118 mp și fiecare asociat suportând din bugetul propriu jumătate din contravaloarea cheltuielilor totale aferente realizării investiției.

Prin această asociere se intenţioneză dezvoltarea unui complex sportiv proiectat la standarde internationale care poate asigura toate conditiile necesare pentru desfasurarea antrenamentelor de inalta performanta, acoperind cerintele pentru aproape toate ramurile sportive. Sala Polivalentă va fi o sală special construită pentru a găzdui diverse evenimente sportive, artistice, culturale şi de divertisment, va fi locaţia unde se vor desfăşura competiţii sportive locale, regionale, naţionale şi internaţionale. Centrul Județean de Excelență Sportivă va fi compus din Sala polivalentă și va avea ca suport Baza de agrement Blaj.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin realizarea acestui obiectiv se urmăreşte ca judeţul Alba să beneficieze de o diversificare a evenimentelor sportive, culturale şi de altă natura, de creşterea amplorii manifestărilor sportive şi de posibilitatea organizării unor compeţiii de calitate cu participare naţională şi internaţională.

Realizarea proiectului va genera un impact major asupra zonei municipiului Blaj şi a Judeţului Alba, din următoarele motive:

-se vor crea spaţii moderne de învăţământ şi recreere, ceea ce va permite intensificarea activităţilor recunoscute pe plan internaţional;

-vor fi oferitecondiţii corespunzătoare tinerilor sportivi, în care să-şi valorifice potenţialul;

-de dotările noii investiții vor beneficia, pe lângă studenții universității și cadrele didactice, şi sportivii altor cluburi sportive.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Curier Județean

Cât va fi contribuția și costul de întreținere pentru persoanele internate la căminul de vârstnici din Sebeș, în 2023

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Cât va fi contribuția și costul de întreținere pentru persoanele internate la căminul de vârstnici din Sebeș, în 2023

În ședința de marți, 31 ianuarie, consilierii locali din Sebeș vor avea de aprobat proiectul privind stabilirea costului mediu lunar de întreținere și a contribuției lunare de întreținere a persoanelor vârstnice instituționalizate în Căminul pentru persoane vârstnice Sebeș și/sau a susținătorilor legali ai acestora.

Couple Playing Dominoes At Day Care Centre

În conformitate cu prevederile legii nr.17 din 06 martie 2000 privind asistența socială acordată persoanelor vârstnice, republicată, persoanele vârstnice care dispun de venituri proprii și sunt îngrijite în căminele organizate potrivit Legii, precum și susținătorii legali ai acestora au obligația să plăteasca lunar o contribuție de întreținere stabilită pe baza costului mediu lunar de întreținere.

Elit - Gustul Desăvârșit
Costul mediu lunar de întreținere pentru persoana asistată în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Sebeș, în funcție de garadul de dependență al acestora va fi:

pentru persoanele vârstnice care nu sunt dependente un cost de 4310,83 lei
pentru persoanle semidependente un cost de 4560,83 lei
pentru personele dependente un cost de 4810,83 lei

Contribuția lunară de întreținere a persoanelor vârstnice instituționalizate în Căminul pentru persoane vârstnice Sebes se stabilește în funcție de gradul de dependență al fiecărui beneficiar pe baza costului mediu lunar de întretinere, precum și a veniturilor persoanei vârstnice si după caz a susținătorilor legali ai acesteia.

Încadrarea beneficiarilor în grade de dependență se realizează de către Căminul pentru persoane vârstnice Sebes, prin personalul de specialitate.

Calculul contribuției de întreținere datorată de persoanele vărstnice institutionalizate precum și de susținătorii legali ai acestora, este următoarea:

Beneficiarii instituționalizați în Căminul pentru persoane vârstnice Sebes datorează contribuția lunară de întreținere în cuantum de 60% din valoarea veniturilor personale lunare, fără a se depăși costul mediu lunar de întreținere aprobat și nici contribuția stabilită pentru fiecare categorie de beneficiari prin prezenta hotărâre.

În cazul în care beneficiarul instituționalizat nu are venituri proprii ori acestea sunt mai mici decât contribuția lunară de întreținere stabilită, plata acesteia se datorează în totalitate sau parțial, după caz, de susținătorul/susținătorii legal/legali care realizează venit lunar net, pe membru de familie, mai mare de 1863 lei, în următoarea ordine de obligare la plată: soț și soție, rudele în linie dreaptă, frați și surori, precum și celelalte persoane anume prevăzute de lege.

Contribuția susținătorilor legali ai persoanelor instituționalizate în Căminul pentru persoane vârstnice Sebes se stabilește în următoarele procente:

Venitul lunar net pe membru de familie (lei)/ Contribuția lunară (% din diferența până la concurența valorii integrale a contribuției de întreținere)

Mai mic sau egal cu 1863 – 0
1864-2063 – 10
2064-2263 – 20
2264-2463 – 30
2464-2663 – 40
2664-2863 – 50
2864-3063 – 60
3064-3263 – 70
3264-3463 – 80
3464-3663 – 90
3665 sau mai mare – 100

La stabilirea venitului lunar pe membru de familie al susținătorilor legali se iau în calcul veniturile salariale sau asimilate salariilor, veniturile din pensii de orice natură, indiferent de fondurile din care se plătesc acestea, veniturile din indemnizații sau din alte drepturi acordate potrivit legii, precum și din alte surse cu caracter permanent. Nu se iau în calcul următoarele categorii de venituri:

  • indemnizația pentru însoțitor care se acordă persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate;
  • indemnizația lunară acordată adultului cu handicap vizual grav pentru plata însoțitorului acordată în baza Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • indemnizația lunară și bugetul personal complementar acordate în baza Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • indemnizația lunară acordată persoanelor cu handicap grav în baza art. 42 alin. (4) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • ajutorul social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  • alocația pentru copii acordată în baza Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • indemnizația de creștere a copilului;
  • tichetele de masă, indemnizația de hrană, prevăzută de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, precum și drepturile de hrană acordate în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de
  • apărare națională, ordine publică și siguranță națională, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Verificări ale inspectorilor DSVSA Alba, în perioada sărbătorilor de iarnă 2022: 18 avertismente, amenzi de peste 100.000 de lei și peste 200 kg de carne confiscate

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Verificări ale inspectorilor DSVSA, în perioada sărbătorilor de iarnă 2022: 18 avertismente, amenzi de peste 100.000 de lei și peste 200 kg de carne confiscate

Inspectorii DSVSA au organizat, în perioada sărbătorilor de iarnă 2022, o acțiune pentru verificarea respectării cerințelor sanitar-veterinare în cadrul piețelor, abatoarelor, pensiunilor și multe altele. Au fost verificate 358 de unități și au fost aplicate 18 avertismente, 37 de amenzi de peste 100.000 de lei și au fost retrase de la comercializare și confiscate 230 kg de carne.

În perioada 21.11.2022 – 30.12.2022 au fost constituite echipe de inspectori de specialitate care au verificat modul în care sunt respectate cerințele sanitar-veterinare din piețele agroalimentare, abatoare, unități de tranșare, unități de procesare, depozite alimentare, carmangerii, pensiuni turistice, laboratoare de cofetărie etc.

Elit - Gustul Desăvârșit

În perioada menționată au fost verificate 358 unități, fiind aplicate 18 avertismente, 37 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 100.700 lei. Au fost retrase de la comercializare și confiscate 230 kg de carne și produse din carne pentru care operatorii nu au putut demonstra proveniența acestora.

Au fost desfășurate 54 controale tematice privind suspiciunea utilizării unor practici frauduloase în ceea ce privește produsele lactate și pasta de tomate/ketchup. Au fost prelevate 23 de probe produse lactate și 12 probe pastă de tomate.

Ca urmare a rezultatelor analizelor de laborator, s-au obținut rezultate neconforme pentru 4 probe produse lactate și 50 kg pastă tomate. Pentru neconformități constatate au fost aplicate sancțiuni în valoare de 40.000 lei și retragerea de la comercializare a cantității de 125 kg produse lactate și 50 kg ketchup.

La carnea provenită de la porcul sacrificat în gospodăriile proprii, destinată exclusiv consumului familial, a fost identificat un singur caz de trichineloză la porcul sacrificat în gospodăria proprie, în comuna Sohodol. Carnea nu a fost consumată, fiind neutralizată.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Protecția Consumatorilor Alba, AMENZI de peste 2,5 milioane de lei, mii de produse alimentare și articole de îmbrăcăminte, oprite de la comercialiare în 2022

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Protecția Consumatorilor Alba, AMENZI de peste 2,5 milioane de lei, mii de produse alimentare și articole de îmbrăcăminte, oprite de la comercialiare în 2022

În anul 2022, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba a aplicat amenzi de peste 2,5 milioane de lei și mii de produse alimentare și articole de îmbrăcăminte și fost oprite din comercializare.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

În anul 2022, CJPC ALBA a desfășurat un număr total de 1.312 acțiuni de control.

Dintre acestea, în domeniul respectării prevederilor legale cu privire la comercializarea produselor alimentare și servicii de alimentație publică numărul de operatori economici controlaţi din judeţ a fost de 523, din care cu abateri 399.

Au fost aplicate sancțiuni, din care: 329 avertismente, 294 amenzi în valoare de 2.570.500 lei. Au fost oprite temporar de la comercializare produse alimentare în valoare de 90.847 lei. Au fost oprite definitiv de la comercializare produse alimentare în valoare de 199.151 lei.

CJPC ALBA a desfășurat acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea articolelor de îmbrăcăminte şi a articolelor textile purtate sau uzate, precum și alte produse second – hand.

Au fost controlați un număr de 42 operatori economici din judeţ, din care numărul operatorilor cu abateri a fost de 41. Valoarea produselor uzate controlate: 602.049 lei;

Valoarea produselor uzate cu abateri: 279.870 lei, din care oprite temporar de la comercializare 16.355 lei și oprite definitiv de la comercializare: 206.985 lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea