Rămâi conectat

Ştirea zilei

Centru expozițional cu aspect tradițional românesc la Teiuș: Licitația, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centru expozițional cu aspect tradițional românesc la Teiuș: Licitația, lansată în SEAP

Orașul Teiuș va avea în curând un centru expozițional cu aspect tradițional românesc pentru expunerea publică a unei colecții de exponate etnografice locale. Realizarea acestei investiții se încadrează în tendința generală de dezvoltare culturală și educațională a orașului Teiuș prin promovarea valorilor tradiționale naționale și locale.

Primăria orașului Teiuș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectare și execuție lucrări pentru investiția „Regenerarea urbană socio-culturală a orașului Teiuș – Obiectiv: Contruire Centru Expozițional – colecție publică”. Valoarea estimată a contractului este de 727.243,46 de lei, fără TVA.

Lucrările propuse constă în construirea unui centru cu o arie construită la sol propusă este de 64,50 mp cu un subsol de 62,80 mp și un etaj de 58.40 mp rezultând o arie construita desfășurata de 185,70 mp.

Realizarea acestei investiţii se încadrează în tendința generală de dezvoltare culturală și educațională a orașului Teiuș prin promovarea valorilor tradiționale naționale și locale.

La momentul actual localitatea Teiuș nu beneficiază de un spațiu special construit pentru punerea în valoare a colecțiilor etnografice deținute. Rolul unui astfel de spațiu este unul major, cu contribuții definitorii la identitatea social-culturală a comunității. Primăria orașului Teius, în momentul de față are în în folosință cu titlu gratuit mai multe obiecte care vor fi expuse în acest centru.

Amplasamentul are acces la strada Decebal, principala arteră carosabilă și pietonală a oraşului Teiuș, care leagă drumul naţional ce traversează oraşul de gară, cel mai important nod de cale ferată din Transilvania. De-a lungul acestei străzi se găsesc principalele dotări administrative, de cult și comerciale ale localităţii. Situl mai are acces la strada Bisericii denumită după Biserica reformata de pe aceiași strada, monument istoric remarcabil a epocii de tranziție din secolul al XIII-lea și sec. al XIV-lea.

Aria construită la sol propusă este de 64,50 mp cu un subsol de 62,80 mp și un etaj de 58.40 mp rezultând o arie construita desfășurata de 185,70 mp. POT propus = 15,90% ,CUT propus = 0.46.

Din punct de vedere a organizării funcționale interioare a clădirii se propun următoarele spatii:

Subsol: 3 spații administrative și de întreținere, scară, grup sanitar și spațiu tehnic.

Parter: 3 spații expoziționale și hol cu scară.

Etaj: 2 spații expoziționale și prispă

Suprafața utilă totală însumează 118.5 mp.

Din punct de vedere constructiv, clădirea se vă realiza pe fundații continue și izolate din beton, elevații din
beton armat, cu zidărie din cărămidă GVP și sâmburi din beton armat, grinzi și centuri din beton armat, planșee din beton armat și șarpanta din lemn cu învelitoare din șindila.

Acest tip de structură a fost ales din considerentele conluziilor Studiului Geotehnic și pentru o conformare cât mai bună la condițiile climatice ale zonei.

De asemenea s-a optat pntru o siluetă arhitecturală inspirată din valorile arhitecturii tradiționale populare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea