Rămâi conectat

Actualitate

Cele mai căutate meserii în România: vânzători, muncitori necalificați la montarea pieselor, agenți de pază. Ce se caută în țări ca Germania sau Norvegia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai căutate meserii în România: vânzători, muncitori necalificați la montarea pieselor, agenți de pază. Ce se caută în țări ca Germania sau Norvegia

Un număr de 22.296 de locuri de muncă sunt disponibile, miercuri, la nivel naţional, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit datelor furnizate de agenţii economici, se menţionează într-un comunicat remis de instituţie.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru poziţiile de lucrător comercial (1.321 de locuri de muncă), muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (1.216 locuri de muncă), agent de securitate (968), manipulant mărfuri (741), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (711), agent de vânzări (681), ambalator manual (580), muncitor necalificat în industria confecţiilor (551), muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (425), operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (421).

Din totalul locurilor de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.566 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală; funcţionar administrativ; specialist în domeniul calităţii etc.), iar 5.600 de poziţii sunt pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (agent de vânzări, lucrător comercial, muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor, agent de securitate, vânzător etc.).

Alte 6.833 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii profesionale (lăcătuş mecanic, operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice, sudor, şofer autocamion/maşină de mare tonaj, montator subansamble etc.), restul de 8.997 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (ambalator manual, manipulant mărfuri, muncitor necalificat în industria confecţiilor, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet, confecţioner cablaje auto etc.).

Baza de date a ANOFM este în dinamică, actualizându-se în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării.

Pe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 454 locuri de muncă vacante, dintre care cele mai multe – 274 – sunt în Germania, pentru poziţiile: operator maşini şi sisteme (tehnologia de prelucrare a metalelor şi a materialelor plastice), muncitor în construcţii, maistru în construcţii, lucrător în construcţii de beton/beton armat, lucrător în producţia şi prelucrarea sticlei/ fabricarea fibrei de sticlă, tăietor de carne şi lucrător în producţie.

În Norvegia sunt disponibile 103 locuri de muncă, pentru poziţiile: schelar; electrician; croitor; şofer autobuz; vopsitor auto; vopsitor; vopsitor auto; şofer; agent curăţenie; betonist; mecanic auto; tinichigiu carosier auto; vopsitor auto.

Un număr de 40 de locuri de muncă sunt oferite în Finlanda, pentru laminatori.

În Estonia sunt disponibile 21 de locuri de muncă pentru: mecanic auto; operator la fabricarea nadei de pescuit.

10 locuri de muncă sunt disponibile în Slovenia, pentru manipulanţi mărfuri.

În Polonia sunt disponibile 3 locuri de muncă, pentru măcelari abator vită, iar două locuri de muncă pentru farmacişti sunt oferite în Franţa.

Un loc de muncă pentru un tâmplar este disponibil în Olanda.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea