CEDO: Salariații pot fi monitorizați la muncă, în anumite condiții

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Respectarea dreptului la viață privată la locul de muncă nu-i împiedică pe angajatori, în teorie, să monitorizeze salariații la locul de muncă. E o clarificare adusă recent de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), într-un caz de o importanță deosebită pentru raporturile de muncă.

CEDO a stabilit că unui salariat, pe nume Bărbulescu, dat afară de angajatorul său, după ce i-au fost urmărite conversațiile private purtate de salariat de la locul de muncă, i-a fost încălcat dreptul la viață privată.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Angajatorul trebuie să joace după niște reguli foarte stricte, analizate de CEDO pe scurt:

PMP - Alegeri parlamentare 2020

-salariatul trebuie să afle dinainte că s-ar putea să fie monitorizat

-angajatorul trebuie să aducă motive legitime pentru care face asta

-dacă e posibil, atunci un sistem de monitorizare care să pătrundă cât mai puțin în viața privată a salariatului e de preferat;

-trebuie să existe garanții pentru salariat, mai ales dacă monitorizarea sa a fost una intrusivă.

sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

mike 17 septembrie 2017 at 20:23

Cita vreme esti la postul de lucru tu nu mai aprtii tie , ci de angajator –faci ce-ti spune el si nu ce vrei tu — excluzind pauzele– Daca nu aduci angajatorului -VALOARE- atunci esti pe punctul de a parasii compania — Treaba asta cu fac ce vreau eu se intampla la bugetari si de aici treba proasta in administratie — ba inca si mai rau cei de la ghisee se dau mari destepti iar tu clientul esti doar prostul satului — uita derbedeii din birouri ca acesti prosti, le umple buzunarele cu bani grasi — CEDO – !! sunt situatii in care sa va bagati -nasul-dar nu aici — angajatorul e boss – in compania lui nu voi -capish??

Comentariile sunt oprite