Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Actualitate

Cea mai mare escrocherie cu cupoane de călătorii gratuite! Un administrator a reușit să prăduiască bugetul de stat cu peste 270.000 de lei, prin decontări ilegale

Darius BUZGURE

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Cea mai mare escrocherie cu cupoane de călătorii gratuite! Un administrator a reușit să prăduiască bugetul de stat cu peste 270.000 de lei, prin decontări ilegale

Judecătoria Alba Iulia a finalizat recent un proces a căruit inculpat este un fost administrator al unei societăți comerciale de transport călători, acuzat că a înșelat statul cu peste 270.000 de lei, prin decontări fictive a mii de cupoane gratuite de transport.

În urma acestei escrocherii, inculpatul C. Dan, s-a ales cu trei ani de închisoare cu suspendare și obligativitatea de a plăti daune de circa 200.000 de lei. Faptele au avut loc în perioada noiembrie 2009 – august 2010, iar de cupoanele respective beneficiau veteranii de război și văduvele veteranilor.

”Inculpatul a prezentat Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba spre decontare, prin intermediul borderourilor depuse în lunile noiembrie 2009, decembrie 2009, mai 2010, iunie 2010, iulie 2010 şi august 2010, un număr de 3.399 cupoane statistice aferente călătoriilor gratuite pentru veterani de război sau văduve de război, acordate în baza Legii nr. 44/1994, cupoane completate cu nume, prenume şi alte date fictive (nr. de legitimaţie, ruta, km şi preţ), prezentându-le ca fiind reale, operaţiune în urma căreia, în perioada februarie 2011 – august 2011, societatea sa obţinut fără drept suma totală de 273.385 lei, de la Ministerl Transporturilor”, se afirmă în actul de sesizare a instanţei. Ilegalităţile au ieşit la iveală după ce Garda Financiară a efectuat un control la societatea din Câmpeni. ”Probele dosarului dovedesc faptul că societatea a fost înfiinţată în anul 1999, având ca şi obiect principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri. Societatea a efectuat şi transport rutier de persoane, în baza licenţei de transport persoane eliberată de Autoritatea Rutieră Română – Agenţia Teritorială Alba. Inculpatul a deţinut calitatea de coasociat împreună cu soţia sa, susnumitul fiind şi administrator al societăţii până la data de 21.06.2012, când cei doi au cesionat-o, iar entitatea economică şi-a modificat denumirea, sediul social fiind mutat în mun. Ploieşti. În perioada 2009 – 2010, societatea a deţinut un număr de 3 mijloace de transport – autobuze destinate transportului de persoane şi a efectua transport de persoane pe ruta Câmpeni – Alba Iulia – Bucureşti şi retur, acestea fiind, în fapt, singurele staţii de urcare/c oborâre autorizate”, se susţine în rechizitoriu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cupoane completate cu date fictive, decontate ilegal

În urma controlului efectuat de Garda Financiară s-a constatat că administratorul firmei a solicitat decontarea unor călătorii neefectuate, în baza unor tichete aferente veteranilor de război şi văduvelor de război, completate cu date de stare civilă fictive. Veteranii de război şi văduvele de război care locuiesc în mediul rural au dreptul, în cursul unui an calendaristic, la 12 călătorii interne, dus – întors, gratuite, pe mijloace de transport auto.

În acest sens, veteranii de război şi văduvele de război primesc tichete de călătorie cuprinzând serii unice consecutive, tipărite pe tichete şi sunt completate cu datele de stare civilă ale titularului, în momentul în care acesta le utilizează pentru o călătorie.

În perioada noiembrie 2009 – august 2010 (10 luni), a prezentat Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba, spre decontare, un număr de 3.426 cupoane statistice ale biletelor speciale pentru o călătorie simplă, gratuită cu autobuzele, cupoane care, potrivit documentelor prezentate, ar fi fost obţinute de la titularii acestora, care ar fi efectuat diferite călătorii cu autobuzele societăţii menţionate.

Din valoarea totală a călătoriile efectuate în baza cupoanelor statistice au fost avizate pentru decontare un număr de 3.402 cupoane statistice în suma totală de 273.643 lei. Decontarea s-a efectuat succesiv, în perioada februarie 2011 – august 2011. În dosar au fost audiate şi mai multe persoane ale căror cupoane au fost decontate, care au precizat că nu au călătorit cu autobuzele societăţii sau au realizat călătorii pe distanţe foarte scurte.

În final, administratorul a plătit 70.000 de lei din paguba produsă prin decontarea ilegală a cupoanelor. Chiar dacă a dorit să recunoască faptele în faza de jduecată, acest lucru nu a a mai fost posibil. Judecătoria Alba Iulia l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub suspraveghere, pe o perioadă de 5 ani. De asemenea, l-a obligat să plătească restul de aproximativ 203.000 lei. Fostul administrator a contestat hotărârea la Curtea de Apel Alba Iulia.

Acest dosar este o cauză disjunsă dintr-un altul aflat în cercetarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba încă din 2011, fiind implicaţi patroni şi şoferi de la o altă firmă de transport călători din Câmpeni. Procurorii de la această structură de Parchet nu au anunţat o soluţie şi în acest dosar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Ce se întâmplă cu compensarea la carburanți. Premierul Ciucă: La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a măsurii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Ce se întâmplă cu compensarea la carburanți. Premierul Ciucă: La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a măsurii

Vorbind despre măsura de compensare voluntară cu 50 de bani a prețurilor la pompă la carburanți, introdusă în data de 1 iulie, premierul Nicolae Ciucă a spus că „ne aflăm deja la jumătatea intervalului de timp prin care am asigurat acea decizie de compensare a creșterii prețului la carburanți și putem să identificăm faptul că încă din momentul în care s-a luat această decizie prețul la carburant a scăzut”.

„La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a măsurii pe care am luat-o la nivelul Guvernului, măsură care a fost foarte bună în sensul că am putut vedea cu toții impactul pe care l-a produs în reglarea prețurilor la carburanți.”, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă.

Datele din aplicația Monitorul Prețurilor, gestionată de Consiliul Concurenței, unde sunt afișate prețurile la carburanți fără reducerea de 0,5 lei/l (care este însă aplicată la casă), arată că în București, cel mai mic preț la benzina standard este la stația Petrom (str. Doctor Herescu), respectiv 7,99 lei. Aplicând reducerea de 50 de bani rezultă un preț de 7,49 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

La aceeași stație, prețul la motorina standard este azi la nivelul de 8,61 de lei, ceea ce înseamnă 8,11 lei cu reducerea de 50 de bani.

Sursa: hotnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

COVID 17 august 2022, în România: 7.500 de cazuri noi de coronavirus și 40 decese, în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

COVID 17 august 2022, în România: 7.500 de cazuri noi de coronavirus și 40 decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.500 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.900 mai multe față de ziua anterioară. 1.492 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 354 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.701 cu 274 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 274 persoane, cu 6 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 274 pacienți internați la ATI, 243 sunt nevaccinați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din totalul pacienților internați, 476 sunt minori, 472 fiind internați în secții, cu 80 mai puțini față de ziua anterioară și 4 la ATI, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară.

Până astăzi, 66.417 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 16.08.2022 (10:00) – 17.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 42 decese (23 bărbați și 19 femei), dintre care 2 raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 42 decese, 4 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 11 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 14 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 13 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.036 teste RT-PCR ( 3.168 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.868 la cerere) și 23.626 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.379.741 teste RT-PCR și 11.038.930 teste rapide antigenice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Amenzi de peste 1,2 milioane de lei, pentru nerespectarea legislației în zona Litoralului. Acțiune a Gărzii Naționale de Mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Amenzi de peste 1,2 milioane de lei, pentru nerespectarea legislației în zona Litoralului. Acțiune a Gărzii Naționale de Mediu

În urma unor acțiune de control derulate în zona stațiunilor de pe Litoral Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au aplicat amenzi în valoare de 1,204 milioane de lei.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei, în perioada 11- 14 august, controalele au vizat verificarea respectării prevederilor legislaţiei de mediu la nivelul unităţilor de cazare şi alimentaţie publică, al şantierelor precum şi al operatorilor de salubritate care activează în zonă.

Elit - Gustul Desăvârșit

‘Am extins numărul de controale în zona staţiunilor de pe litoralul Mării Negre, pentru ca turiştii care îşi petrec vacanţa aici să se bucure de plaje şi unităţi de cazare curate şi primitoare. Evident, au fost găsite numeroase nereguli, motiv pentru care am aplicat sancţiuni drastice şi am ajuns până la suspendări de activitate şi sesizări penale pentru cei care nu înţeleg că trebuie să respecte legea. Sperăm că, pe viitor, cei vizaţi vor înţelege că unde-i lege nu-i tocmeală şi vor lua din timp măsuri pentru evita să fie sancţionaţi’, a declarat Florin Bănică, comisar general adjunct al GNM.

Pe durata celor 182 de controale efectuate, comisarii GNM au constatat numeroase încălcări ale legislaţiei de mediu, fapt care a generat aplicarea a 84 de sancţiuni în cuantum de 1,204 milioane de lei, la care s-au adăugat şase suspendări de activitate, o desfiinţare de lucrări cu aducerea terenului la starea iniţială, precum şi confiscarea unui autovehicul.

De asemenea, a fost înaintată o sesizare penală pentru depozitări necontrolate de deşeuri.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare