Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cea mai călduroasă zi din acest an. Cea mai mare temperatură resimțită a fost înregistrată în Delta Dunării, 44 de grade Celsius

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, meteorologii au anunțat temperarturi resimțite de peste 40 de grade Celsius în mai multe zone. Cel mai cald a fost la Lugoj și în Delta Dunării, unde temperatura resimțită a fost de 44 de grade Celsius.

La ora 14, meteorologii au anunţat temperaturi resimţite de peste 40 de grade în Molvova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat şi Crişana.

Cel mai cald este la Lugoj şi la Gorgova, în Delta Dunării, 44 de grade resimţite. La Brăila şi Bechet temperatura resimţită era de 43 de grade. 42 de grade erau resimţite la Galaţi, Hârşova, Calafat, Feteşti şi Moldova Nouă.

În Bucureşti, dar şi în mai multe localităţi din Banat, Oltenia şi Muntenia temperatura resimţită era, la ora 14, de 41 de grade Celsius.

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat că ziua de joi, 30 iulie, este cea mai călduroasă zi din această vară, înregistrată până acum.

„Este cea mai caldă zi de până acum, din această vară. O zi foarte călduroasă, caniculară în cea mai mare parte a ţării, pentru că, aşa cum au fost actualizate şi alertele meteorologice în acest sens, discutăm pentru cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei precum şi pentru centrul şi sudul Moldovei de temperaturi care vor depăşi 35 de grade Celsius. Pe arii restrânse se vor situa între 37-38 de grade Celsius, iar indicele de disconfort termic va fi unul accentuat, ITU urmând a depăşi 80 de unităţi; nu în ultimul rând, deja la ora 12.00 înregistrăm depăşirea pragului indicelui de disconfort termic pe areale din partea de vest, sud, sud-est a ţării. Temperatura resimţită se situează între 37, chiar 41 de grade Celsius”, a declarat, la DC News TV, Elena Mateescu.

Sursa: dcnews.ro, romaniatv.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea