Cea mai călduroasă zi din acest an. Cea mai mare temperatură resimțită a fost înregistrată în Delta Dunării, 44 de grade Celsius

Astăzi, meteorologii au anunțat temperarturi resimțite de peste 40 de grade Celsius în mai multe zone. Cel mai cald a fost la Lugoj și în Delta Dunării, unde temperatura resimțită a fost de 44 de grade Celsius.

La ora 14, meteorologii au anunţat temperaturi resimţite de peste 40 de grade în Molvova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat şi Crişana.

ELIT

Cel mai cald este la Lugoj şi la Gorgova, în Delta Dunării, 44 de grade resimţite. La Brăila şi Bechet temperatura resimţită era de 43 de grade. 42 de grade erau resimţite la Galaţi, Hârşova, Calafat, Feteşti şi Moldova Nouă.

În Bucureşti, dar şi în mai multe localităţi din Banat, Oltenia şi Muntenia temperatura resimţită era, la ora 14, de 41 de grade Celsius.

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat că ziua de joi, 30 iulie, este cea mai călduroasă zi din această vară, înregistrată până acum.

„Este cea mai caldă zi de până acum, din această vară. O zi foarte călduroasă, caniculară în cea mai mare parte a ţării, pentru că, aşa cum au fost actualizate şi alertele meteorologice în acest sens, discutăm pentru cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei precum şi pentru centrul şi sudul Moldovei de temperaturi care vor depăşi 35 de grade Celsius. Pe arii restrânse se vor situa între 37-38 de grade Celsius, iar indicele de disconfort termic va fi unul accentuat, ITU urmând a depăşi 80 de unităţi; nu în ultimul rând, deja la ora 12.00 înregistrăm depăşirea pragului indicelui de disconfort termic pe areale din partea de vest, sud, sud-est a ţării. Temperatura resimţită se situează între 37, chiar 41 de grade Celsius”, a declarat, la DC News TV, Elena Mateescu.

Sursa: dcnews.ro, romaniatv.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419