Rămâi conectat

Actualitate

Ce trebuie să facă șoferii pentru a-și recupera banii pe polițele RCA expirate de la City Insurance: Amenda este între 1.000 şi 2.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce trebuie să facă șoferii pentru a-și recupera banii pe polițele RCA expirate de la City Insurance: Amenda este între 1.000 şi 2.000 de lei

Aproape o jumătate de milion de asigurări RCA emise de City Insurance au expirat în 11 mai. Șoferii au fost nevoiți să își facă o nouă asigurare, la o altă companie. Iar pentru a-și recupera banii plătiți deja, trebuie să facă o solicitare la Fondul de Garantare a Asiguraților.

Niciuna dintre cele 500.000 de asigurări RCA încheiate de City Insurance nu mai e valabilă. Toți cei care aveau o astfel de poliţă ar trebui să se reorienteze. Altfel, amenda pentru șoferii care circulă fără RCA este între 1.000 şi 2.000 de lei.

DAN APOSTOL, directorul de comunicare al ASF: Pot să recupereze banii pe perioada rămasă, scriptic, pe poliță, ca fiind valabilă, cu ajutorul Fondului de Garantare a Asiguraților. Până acum, Fondul de Garantare a Asiguraților a avizat peste 20.600 de cereri de plată, valorând aproape 180 de milioane de lei. Mai sunt disponibile sub 500 de milioane de lei.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România a plătit deja 88 de milioane de euro daune în dosare în care au fost implicaţi șoferi cu RCA la City Insurance.

MĂDĂLIN ROŞU, preşedinte B.A.A.R.: Efectul, cel puțin pentru plata daunelor externe, va fi simțit undeva la 6-7 ani de acum încolo.

Compania deţinea aproximativ 50% din cota de piaţă a poliţelor RCA, astfel că impactul a fost resimţit şi de service-urile auto.

DAN BARBU, preşedintele Patronatului Operatorilor de Service-uri Auto: Afectate au fost și până acum, pentru că se plăteau dosarele foarte greu, acum au început să se plătească, numai că termenul de încasare este mare, pentru că și procesarea de către Fondul de Garantare, a fost mare.

Pe 11 mai erau valabile 755 de mii de polițe la City Insurance, din care aproape 500 de mii – polițe RCA.

Sursa: tvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea