Rămâi conectat

Politică Administrație

Ce spun directorii DSP și DSVSA Alba despre nunta de pomină care a trimis la spital circa 60 de persoane, în 3 zile

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

spital-boli-infectioase-spitalul-judetean-alba35O nuntă de pomină a avut loc joi, la un local de lângă Alba Iulia, în urma căreia, de vineri până duminică, aproximativ 60 de persoane au ajuns la spitalele din Alba, cu toxiinfecție alimentară. Șefii Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare Alba au efectuat o anchetă epidemiologică și au prelevat probe de la toate alimentele de pe masa invitaților, iar angajații firmelor implicate au fost investigați.

Se pare că în județul Alba numărul persoanelor internate a ajuns până duminică seara, la aproximativ 60, consultații făcându-se la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, cât și la Spitalul din Cugir. Peste 20 dintre acestea au necesitat internare.

 Directorul DSP Alba Horea Timiș crede că rezultatele parțiale vor fi publicate luni, 4 august.

„DSP a luat la cunoştinţă de nunta de joi. Sâmbătă dimineaţa, împreună cu inspectorii DSV au început anchetele epidemiologice. Au fost prelevate probe de la toate alimentele de pe masa invitaţiilor. Totodată, angajaţii firmelor implicate li s-au prelevat probe de laborator. În cursul zilei de duminică s-a continuat monitorizarea pacienţilor. În cursul zilei de luni, când avem primele rezultate, împreună cu colegii de la DSV vom comunica cu certitudine care a fost cauza îmbolnăvirii”, a spus directorul DSP Alba Horea Timiş.

Directorul DSVSA Alba Mircea Bîcu Severus a spus că nu poate preciza cu exactitate cauza îmbolnăvirii, până la terminarea analizelor și că, deocamdată sunt doar anumite suspiciuni.

”Am făcut analize la toate sortimentele. Așteptăm să vedem rezultatele care vor fi gata cam în 3-5 zile. Suspiciuni avem și mai repede, dar nu putem spune nimic cu certitudine doar când ne iese buletinul de analize. O să luam exact toate măsurile și sancțiunile care se impun”, a spus Mircea Bîcu.

Directorii DSVSA și DSP Alba vor face, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi, 4 august, o conferință de presă în care vor da mai multe detalii.

Amintim faptul că la nunta cu pricina au fost aproximativ 160 de consumatori din mai multe județe, iar cuplul de miri a venit din Spania. Principalele simptome cu care s-au prezentat la spital au fost vărsături, crampe abdominale, scaune diareice multiple, frisoane, dureri mari de cap şi stări de febrilitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea