Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ce se va întâmpla cu restricțiile în România. Arafat: „Există o diferență între noi și multe din țările care iau aceste decizii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce se va întâmpla cu restricțiile în România. Arafat: „Există o diferență între noi și multe din țările care iau aceste decizii”

O serie de țări europene au renunțat parțial la restricțiile impuse de lupta contra pandemiei, încă din ianuarie, iar danezii le-au anulat pe toate. Ce se va întâmpla în România, care sunt intențiile autorităților a dezvăluit șeful DSU, Raed Arafat.

”Acest lucru va depinde foarte mult de modul în care evoluează pandemia la noi. Am mai spus că există o diferență între noi și multe din țările care iau aceste decizii în acest moment și asta este dată de rata de persoane vaccinate și protejate.

Toate semnele arată că mergem spre o situație mai stabilă și mai bună. Acest val poate să fie, într-adevăr, ultimul val semnificativ la acest moment și să trecem după asta la o perioadă mai liniștită. Să vedem ce se întâmplă – devine virusul endemic, devine ca virusul gripal. Asta nu știm încă să spunem, sunt foarte multe păreri din partea oamenilor de știință.

Există o posibilitate, într-adevăr, ca după acest val să ajungem la o revenire la normalitate sau cât mai aproape de normalitate”, a spus Arafat pentru postul de televiziune Antena3.

Potrivit spuselor sale, ”trebuie să înțelegem că toate aceste aspecte se analizează; în mod normal sunt speranțe (…), dar clar, cu cât ne apropiem de momentul lunii martie sau sfârșitul stării de alertă, va fi o nouă analiză a situației și se va vedea dacă reușim și ne oprim acolo sau trebuie o prelungire sau nu; totul depinde de situație, toate sunt în dinamică și toate se evaluează în dinamică”.

Anterior, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, declarase că, în ceea ce privește evoluția pandemiei în România, situația rămâne preocupantă, dar două elemente oferă motive de optimism. Este vorba despre numărul persoanelor infectate care ajung la spital și în secțiile ATI.

Prima țară europeană care a renunțat complet la restricții este Danemarca. Măsurile au fost eliminate începând din 1 februarie, în condițiile în care autoritățile consideră că virusul nu mai este „critic pentru societate”.

Și Irlanda a renunțat la mare parte dintre restricții începând din 22 ianuarie. Astfel, barurile şi restaurantele pot funcționa și după miezul nopţii şi nu mai este necesar certificatul de vaccinare. Anglia a ridicat cele mai multe dintre măsurile anti-COVID începând din 27 ianuarie, dată de la care purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie, iar autoritățile nu mai recomandă telemunca.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea