Ce se poate întâmpla dacă cresc cazurile de COVID-19 în județ. Exemplul Aradului, unde restaurantele și cafenelele se închid în 16 localități

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În 16 localități din județul Arad restaurantele și cafenelele vor fi închise pentru 7 zile, din cauza numărului mare de cazuri depistate cu COVID – 19. De asemenea, a fost modificat și scenariul de desfășurare a cursurilor în unele școli.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a dispus suspendarea activității cu publicul pentru 7 zile în 16 localități din județul Arad.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Având în vedere incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile din localitățile județului Arad unde a fost depășit pragul de 1,5/1.000 locuitori, se dispune suspendarea activității cu publicul, pe o durata de 7 zile (începând cu dată de 16.09.2020 și până la dată de 22.09.2020 orele 2400), a tuturor operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, din următoarele localități: Sebiș, Almas, Bocsig, Buteni, Cărând, Conop, Gurahont, Iratosu, Livada, Moneasa, Sofronea, Tăut, Vărădia de Mureș, Vârfurile, Vinga și Zabrani”, se arată în hotărârea CJSU.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Totodată, dacă la deschidererea noului an școlar, 7 școli din județ au început cursurile în scenariul roșu, online, marți CJSU a schimbat aceste scenarii, astfel că doar trei școli din județ rămân în scenariul roșu.

Este vorba de Școală Gimnazială „Cristian Herbei” Vărădia de Mureș, Școală Gimnazială Iratosu și Școală Gimnazială Zadareni.

Sursă: ziare.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419