Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ce salariu se aşteaptă să câştige la angajare un elev care a luat 4,50 la matematică, la simulare: 2000-3.000 de lei pe zi!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce salariu se aşteaptă să câştige la angajare un elev care a luat 4,50 la matematică, la simulare: 2000-3.000 de lei pe zi!

Mulți elevi se gândesc la viitorul lor și la posibilitățile de carieră, iar salariul este adesea un aspect crucial. Elevii de clasa a opta din Capitală au fost chemați la un târg al liceelor tehnologice, unde profesorii și actualii cursanți le-au prezentat pentru ce cursuri pot opta, după Evaluarea Națională din iunie.

Un elev cu 4,50 la matematică, la simulare, este convins că va gasi un serviciu plătit bine. În cadrul unui târg al liceelor tehnologice, elevii au fost familiarizați cu o gamă largă de opțiuni de carieră disponibile după absolvirea liceului.

De la gastronomie la industria alimentară și chiar frizerie, elevii au fost expuși la diferite domenii și perspective de câștiguri. Potrivit discuțiilor dintre elevi și actualii cursanți, salariul inițial poate varia semnificativ în funcție de industrie, arată un reportaj difuzat de Ştirile Pro TV.

Dezastru la simularea evaluării naționale în Alba

La simularea evaluării naționale 2024, în Alba, peste jumătate dintre elevi au picat la matematică, iar 1 din 5 elevi, la română

Așadar, dacă ar fi fost obligatoriu ca viitorii absolvenți de gimnaziu să obțină cel puțin nota 5.00 pentru a trece probele evaluării naționale, în urma simulării, mai mult de un sfert dintre elevi ar fi picat la română (circa 26%), 3 din 5 elevi nu ar fi promovat proba la matematică, iar aproape 17% nu ar fi obținut notă de trecere la limba lor maternă.

Citește și: La simularea evaluării naționale 2024, în Alba, peste jumătate dintre elevi au picat la matematică, iar 1 din 5 elevi, la română

Potrivit adjunctului IȘJ Alba, prof. Dan Cherecheș, președintele Comisiei județene de organizare a simulării, în județul Alba, la limba și literatura română, 581 de elevi dintre cei 2.616 care au dat testul scris nu au reușit să obțină nota minimă 5.00, adică 22,20% dintre viitorii absolvenți de gimnaziu. În ciuda acestui fapt, performanța este superioară mediei pe țară (26,02%), fiind cel mai bun înregistat la simulare în ultimii 4 ani în județul Alba: 23% în 2023, 27,73% în 2022 și 26,45% în 2021.

În schimb, la simularea probei scrise la matematică, a fost cel mai slab rezultat din ultimii 4 ani, 52,95% dintre cei 2.589 de viitori absolvenți de gimnaziu care au dat proba nereușind să obțină cel puțin nota 5.00: 37% în 2023, 36,19% în 2022 și 38% în 2021.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea