Rămâi conectat

Actualitate

Ce domenii se plătesc cel mai bine în 2020 și ce salarii vor angajatorii să dea

Publicat

în

Ce domenii se plătesc cel mai bine în 2020 și ce salarii vor angajatorii să dea

În anul 2020, angajatorii vor majora salariile, iar majoritatea vor să crească şi numărul de angajaţi, cei mai căutaţi candidaţi fiind cei specializaţi în domenii tehnice şi economice, ei primind şi cele mai mari remuneraţii, arată raportul „Piaţa forţei de muncă 2020“, realizat de portalul de recrutare Hipo.ro.

Companiile caută în acest an mai mulţi angajaţi cu experienţă, ceea ce creşte competiţia internă, dar şi tineri pentru programele de internship, iar criteriul esenţial pe care îl doresc este experienţa de muncă anterioară şi oferă la schimb în special beneficii extrasalariale, păstrând majorările salariale după primul an de muncă.

Domeniile cu cele mai multe angajări

70% din companii au planuri de creştere a numărului de angajaţi, în timp ce doar 5% vor să scadă efectivele de angajaţi.

Electrica Furnizare Discount

Jumătate (49%) din companii caută juniori (studenţi, absolvenţi, candidaţi cu experienţa sub trei ani), iar aproape jumătate (47%) vor să recruteze specialişti cu experinţă (cu peste trei ani experienţă), în timp ce doar 4% caută manageri.

Pentru al doilea an consecutiv, top trei domenii în care se vor face cele mai multe angajări a rămas constant: IT software, vânzări şi customer support. Contabilitate – finanţe a coborât pe poziţia cinci, fiind înlocuit pe locul patru de inginerie-tehnic. Topul este completat de: resurse umane – training, administrativ, marketing – PR – publicitate, producţie, IT hardware, achiziţii şi juridic.

Cum vor evolua salariile în 2020

Circa 70% din angajatori consideră că salariile se vor mări în cursul anului 2020, ei fiind mai optimişti faţă de anul anterior, când doar 68% preconizau măriri. Doar 1% din companii prevăd scăderi salariale în acest an, în timp ce o treime (29%) susţin că lefurile vor rămâne constante.

În ceea ce priveşte beneficiile pe care le oferă companiile în 2020 pe lângă salariu, principalele sunt: tichete de masă, abonament de sănătate la clinici private, program de lucru flexibil, muncă de acasă, prime de Paşte/Crăciun, zile libere suplimentare şi cursuri dezvoltare/limbi străine.

Cele mai multe companii (41%) susţin că abia după un an de la angajare reevaluează şi cresc pachetul salarial al unui angajat. Doar o treime (32%) fac o evaluare la şase luni după venirea unui angajat în companie, doar 12% fac acest lucru după mai puţin de şase luni, iar circa 20% evaluează pachetul salarial şi după un an şi jumătate sau chiar doi ani. Totodată, 6% din companii spun că nu fac o astfel de evaluare sau nu oferă creşteri salariale.

Cele mai mari salarii pentru juniori

Industria cu cele mai mari salarii pentru juniori era, precum era aşteptat, cea de IT software. Aceasta este urmată de vânzări şi inginerie, IT hardware şi contabilitat – finanţe. De exemplu, salariul net pe care îl oferă un angajator unui angajat junior cu studii în IT este de 774 euro. Salarii medii se oferă pentru juniori în customer support, contabilitate şi marketing – PR. În schimb, juniorii care vor să se angajeze în resurse umane, achiziţii, producţie, administrativ şi juridic trebuie să se aştepte la lefuri mici.

Un junior cu studii domeniile inginerie/tehnic poate primi un salariu net de 661 euro, în timp ce unul cu studii în economie primeşte până la 531 euro. Cei cu studii sociale sunt recompensaţi cu 474 euro, în timp ce candidaţii care vorbesc o a doua limbă străină primesc până la 582 euro.

Mai mult de jumătate din companiile participante au declarat că vor recruta juniori pentru programele de internship în 2020.

Cel mai important criteriu în selecţia şi recrutarea juniorilor este, pentru al doilea an consecutiv, experienţa de lucru anterioară (job-uri part time, programe de internship, stagii de practică, implicare în ONG-uri). O noutate, situată pe locul doi în top, este cunoaşterea limbii engleze.

Mai puţin contează pentru angajatori specialitatea de la facultatea sau masteratul urmat, rezultatele academice bune sau deţinerea de certificări sau atestate.

Specializările pentru care sunt multe poziţii disponibile în 2020 sunt: informatică, inginerie, cibernetică, contabilitate/audit şi finanţe – bănci.

Sursa: adevarul.ro

Publicitate

Actualitate

O categorie de salariați români vor putea ieși la pensie cu 15 ani mai devreme: Legea, adoptată în Parlament

Publicat

în

O categorie de salariați români vor putea ieși la pensie cu 15 ani mai devreme: Legea, adoptată în Parlament

Proiectul de lege prevede care prevede reducerea cu 15 ani a vârstei de pensionare pentru avocații cu handicap grav a fost adoptat la a doua încercare. Documentul a fost primit votul final al Parlamentului. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie semnat de șeful statului și publicat în Monitorul Oficial.

„Persoanele cu handicap grav care au realizat, în profesia de avocat, cel puţin o treime din stagiul complet de cotizare în condiţii de handicap grav beneficiază de reducerea cu 15 ani a vârstelor standard de pensionare prevăzute în anexa nr.1”, se precizează în forma adoptată la deputați a proiectului de lege, aflat pentru a doua oară în Parlament.

La prima formă adoptată, CCR a spus că e neconstituțională condiția preexistenței handicapului dobândirii calității de asigurat în baza Legii nr. 72/2016.

Electrica Furnizare Discount

Proiectul de lege ”corectat” vizează modificarea Legii nr. 72/2016, document ce stabilește, de acum cinci ani, cadrul legal al sistemului de pensii şi al altor drepturi de asigurări sociale pentru avocaţi.

Potrivit Legii 72/2016, pentru perioada septembrie 2021 – decembrie 2021, vârsta standard de pensionare a avocaților este, în cazul femeilor, de 61 de ani și opt luni, în timp ce, în cazul bărbaților, aceasta este de 65 de ani. Începând din ianuarie 2035, vârsta standard de pensionare va fi aceeași, respectiv 65 de ani, indiferent dacă vorbim despre femei sau bărbați.

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Directorul general CFR care îi sfătuia pe jurnaliști să caute ei soluții pentru oamenii blocați în câmp A DEMISIONAT

Publicat

în

Directorul general CFR care îi sfătuia pe jurnaliști să caute ei soluții pentru oamenii blocați în câmp A DEMISIONAT

Ovidiu Vizante și-a dat demisia din funcția de director general al CFR Călători pe 26 august, cu intrarea efectivă în vigoare în data de 1 octombrie 2021. Demisia i-a fost aprobată astăzi de Consiliul de Administrație al CFR Călători.

Mandatul șefului CFR Călători Ovidiu Vizante, cel care le spunea jurnaliștilor să caute soluții pentru oamenii blocați în câmp, a fost prelungit de consiliul de administrație al instituției la jumătatea lunii august.

Citește și: SFIDĂTOR : Tren blocat în câmp. Director CFR Călători : „De ce mă întrebați pe mine?”, „locomotiva nu poate sări peste pom”

Ovidiu Vizante a fost implicat într-un scandal la finalul lunii iulie atunci când un tren cu copii care plecase la ora 19 din Mangalia a ajuns abia a doua zi dimineață la ora opt și jumătate în Gara de Nord. Jurnaliștii Antena 3 au cerut atunci explicații, însă Ovidiu Vizante le-a cerut jurnaliștilor să găsească ei soluții.

Electrica Furnizare Discount

În urma incidentului, Florin Cîțu spunea că dacă ar fi ministru al Transporturilor l-ar concedia pe șeful CFR Călători.

Citește mai mult

Actualitate

După emoțiile începutului de drum în Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, bobocii au intrat în febra primelor testări

Publicat

în

După emoțiile începutului de drum în Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, bobocii au intrat în febra primelor testări

„Elevii claselor a IX-a susțin în această săptămână teste inițiale cu subiecte unice la disciplinele: limba și literatura română, matematică, fizică și limba engleză. Scopul acestor testări este de a vedea nivelul la care se află elevii la finalul studiilor gimnaziale și începutul celor liceale și de a-i ajuta pe profesori să stabilească traseul didactic pentru elevi.

„Prima săptămână de școală este alocată testelor inițiale pentru a vedea de unde prornim, având în vedere că perioadele în care școala s-a desfășurat față în față au alternat cu cele din online. Elevii de clasa a IX-a susțin aceste teste în așa fel încât noi să ne facem o imagine foarte reală a lucrurilor și să știm exact ce avem de făcut. În urma rezultatelor obținute la aceste teste inițiale vom aloca următoarele săptămâni pentru recapitulări și sistematizarea noțiunilor, iar mai apoi vom intra în programa școlară propriu-zisă”, a spus doamna profesoară Dorina Trifon, directorul adjunct al colegiului.

Bobocii spun că nu au avut mari emoții la teste, subiectele au fost accesibile, dar le-au tratat cu seriozitate, conștienți de cerințele școlare.

Electrica Furnizare Discount

„Până acum testele au fost accesibile, nu am avut emoții la limba română și la matematică pentru că m-am pregătit. Recunosc, am avut unele emoții la fizică, dar sper să obțin un rezultat bun”, a mărturisit eleva Alexandra Petruțiu. „Nu pot să spun că am avut emoții la teste, consider că subiectele au fost accesibile și mă aștept la rezultate bune. În urma acestora o să vedem care este nivelul clasei”, a spus elevul Andrei Mureșan.

Oricare ar fi rezultatele acestor teste și cerințele dascălilor, bobocii sunt încurajați să fie în continuare ambițioși și motivați, pentru că aceste trăsături i-au ajutat să ajungă până aici și îi vor ajuta să obțină performanțe și în continuare.

„Învățământul liceal nu mai seamănă cu învățământul de la gimnaziu, automat este un alt nivel, superior, fapt pentru care elevii trebuie să facă față altor cerințe și evident fiind o treaptă superioară, cerințele sunt mai multe. Suntem o instituție unde se învață și se face carte, dovada fiind clară, prin rezultatele pe care le obținem an de an la nivel național. Nu ai cum să ajungi la aceste rezultate fără muncă. Este de muncit, este de învățat, dar sunt copii care au demonstrat că pot. Au venit în colegiu în urma unei selecții duble, atât evaluare națională cât și testul susținut la limba și literatura română și matematică și pornim de la premisa că toți au aceleași șanse. Trebuie să rămână la fel de ambițioși și la fel de motivați și să nu dea înapoi dacă la un moment dat simt că este mai greu”, a adăugat doamna director adjunct, profesor Dorina Trifon.

Sperăm ca rezultatele testelor să fie pe măsura așteptărilor fiecăruia și le dorim bobocilor să treacă ușor și repede peste perioada de acomodare și să bifeze cât mai multe reușite școlare!”, transmit reprezentanții Colegiului Național Miliar „Mihai Viteazul” Alba Iulia în mediul de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare