Rămâi conectat

Actualitate

Ce condiții vor trebui să îndeplinească cei care vor să muncească în Marea Britanie după Brexit

Ziarul Unirea

Publicat

în

După data de 31 decembrie 2020, atunci când se încheie perioada de tranziție după retragerea oficială a Regatului Unit din Uniunea Europeană, cei care vor să muncească în Marea Britanie vor avea de respectat noi reguli. Autoritățile britanice au emis un nou set de prevederi cu privire la felul cum va arăta piața muncii după Brexit.

Orice persoană care se deplasează în Regatul Unit pentru a munci va trebui să demonstreze că îndeplineşte o serie de condiţii pentru care i se vor atribui puncte. Nu există un plafon maxim pentru numărul de persoane care pot prezenta cereri pentru a lucra ca muncitori calificaţi, notează agențiile de presă internaționale, preluate de Agerpes.

Pentru a fi eligibili pentru această viză, solicitanţii trebuie să demonstreze că au o ofertă de muncă – susţinută de un sponsor agreat de Ministerul de Interne – la nivelul de calificare corespunzător, din partea unui angajator cu sediul în Marea Britanie, că au obţinut salariul minim corespunzător calificării (adică 25.600 lire sterline sau salariul actual pentru locul de muncă efectiv, oricare dintre cele două va fi cel mai mare) şi că stăpânesc limba engleză la nivelul mediu B1 (aşa cum este definit în cadrul comun European de referinţă pentru limbi străine).

Elit - Gustul Desăvârșit

Dacă solicitantul câştigă între 20.480 lire sterline (pragul minim de salariu pentru toţi muncitorii calificaţi) şi 25.600 lire sterline, este posibil să formuleze totuşi cerere de viză pentru muncitori calificaţi ”dând la schimb” puncte pentru anumite caracteristici ca să se încadreze în cerinţa salariului. De exemplu, poate da la schimb puncte dacă are un loc de muncă într-un domeniu cu penurie de forţă de muncă, are un doctorat într-un subiect relevant pentru locul de muncă şi este nou-venit pe piaţa muncii din Regatul Unit (cerinţa salariului pentru nou-veniţi va fi cu 30% mai scăzută decât cea pentru muncitori cu experienţă indiferent de domeniu, până la limita inferioară de 20.480 lire sterline).

Persoanele care vor să lucreze domeniul sănătății sunt motivate să vină în Marea Britanie după Brexit

Guvernul de la Londra apreciază contribuţia vitală adusă de medici, asistente medicale şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii proveniţi din străinătate la Sistemul naţional de sănătate (NHS) şi sectorul de sănătate şi îngrijire. Această ofertă de viză garantează că persoanele care lucrează în ocupaţii eligibile din domeniul sănătăţii şi au o ofertă de muncă din partea NHS, sectorului social sau de îngrijire ori a unui angajator sau organizaţie care prestează servicii către NHS sunt motivate să vină în Regatul Unit.

Pentru a fi eligibili pentru această viză solicitanţii trebuie să facă dovada că au o ofertă de muncă într-unul dintre posturile calificate definite în cadrul NHS sau sectoarelor aflate în legătură directă cu acesta, au obţinut salariul minim corespunzător calificării şi stăpânesc limba engleză la nivelul mediu B1 (aşa cum este definit în cadrul comun european de referinţă pentru limbi străine). Aceasta este o viză în procedură rapidă, cu taxe de cerere mai mici şi sprijin direct pe tot parcursul procesului de procesare a cererii. Solicitanţii şi aparţinătorii lor vor fi scutiţi de la plata suprataxei de sănătate pentru imigrare şi vor beneficia de taxe de cerere mai mici.

Un alt tip de viză, intitulat Talent Global, permite sosirea în Regatul Unit a solicitanţilor cu cea mai înaltă calificare fără a deţine o ofertă de muncă şi obţinerea anterioară a unui salariu minim. Solicitanţii nu sunt obligaţi să îndeplinească condiţia stăpânirii limbii engleze atât timp cât nu fac cerere de rezidenţă permanentă. De asemenea nu sunt obligaţi să îndeplinească condiţia mijloacelor financiare de întreţinere. Aceasta este o viză flexibilă, valabilă până la 5 ani. Este disponibilă pentru solicitanţii din următoarele categorii: ştiinţă şi medicină, ştiinţe umaniste, inginerie, cercetare ştiinţifică, tehnologie informatică şi arte şi cultură.

Solicitanţii de viză trebuie să fie persoane cu recunoaştere internaţională, atât la cel mai înalt nivel cât şi ca lideri în domeniul lor, sau să se fi dovedit foarte promiţători şi să aibă şanse mari să devină lideri în domeniul lor. În plus, ei trebuie să fie agreaţi de un organism competent din domeniul Talent Global. Există şase asemenea organisme autorizate de Ministerul de Interne britanic. Organismul competent evaluează aptitudinile, capacitatea şi realizările solicitantului şi dă Ministerului de Interne un aviz consultativ de susţinere. Lista integrală a organismelor abilitate este publicată pe site-ul guvernului britanic (www.gov.uk). A treia condiţie este ca solicitanţii să depună cererea de viză în termen de 3 luni de la primirea scrisorii de susţinere.

Pentru savanţi şi cercetători de top care doresc să vină în Regatul Unit, guvernul britanic a introdus o opţiune de procedură rapidă, aflată în competenţa agenţiei naţionale de finanţare cercetare şi inovare ştiinţifică în Regatul Unit). Această opţiune se adresează solicitanţilor din domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii (STEM).

Pentru a putea face cerere solicitanţii trebuie să fi primit un premiu denumit după o somitate sau o bursă de prestigiu, să deţină o funcţie universitară de conducere, cum ar fi profesor universitar sau conferenţiar universitar, în cadrul unei instituţii de învăţământ superior sau institute de cercetare ştiinţifică eligibile şi să fie membru al unei echipe de cercetători finanţate din fonduri publice şi care a primit finanţări sau premii de prestigiu.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

2.000 de lei pentru nou-născuții din categoriile defavorizate: Condiții de eligibilitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

2.000 de lei pentru nou-născuții din categoriile defavorizate: Condiții de eligibilitate

În vara anului 2022, Executivul de la București a decis acordarea unui sprijin de 2.000 de lei pentru mamele și copiii nou-născuți din categoriile cele mai defavorizate.

Autoritățile au stabilit condițiile de acordare a ajutoarelor printr-un ordin publicat miercuri. Acest lucru se traduce prin faptul că mămicile pot intra curând în posesia banilor.

Ajutoarele vor fi acordate sub forma unui tichet social, a cărui grafi de acordare fost introdus prin OUG 113/2022. Procedura specifică de distribuire este cuprinsă în Ordinul Ministerului Investițiilor nr. 1154/2023 intrat deja în vigoare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit actului normativ menționat, lista beneficiarilor este întocmită de autoritățile centrale, acestea au sarcina de a transmite mai departe către instituțiile prefectului, lista beneficiarilor finali, cel târziu în ultima zi lucrătoare a lunii.

În baza listelor verificate și centralizate la prefectură se emit și tipăresc suporturile electronice pentru voucherele sociale pentru nou-născuți, sub forma unor carduri. Ulterior, acestea vor ajunge la primării, care sunt obligate să le distribuie în a doua parte a lunii următoare, aferente lunii de referință, destinatarilor eligibili.
Condițiile de eligibilitate

Autoritățile au stabilit condițiile de acordare a ajutorului de 2.000 de lei în baza OUG 113/2022 care stipulează că pot primi 2.000 de lei următoarele mame: cele care obțin venitul minim garantat stabilit prin Legea nr. 416/2001;mamele care fac parte din familii care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei; mamele care au dizabilități;

sau femeile care se află temporar în situații vulnerabile (victime ale calamităților, ale violenței domestice; persoane dependete) sau care se află în situații extreme de vulnerabilitate adică nu mai au locuință, au fost date afară din propria locuință.

De asemenea, vor beneficia de ajutorul statului și mamele care nu au acte de identitate și nu pot beneficia de drepturile civile, sau sunt minore. Ajutorul este acordat și mamelor care provin din zona de conflict a Ucrainei. Banii pot fi utilizați ca în cazul celorlalte vouchere doar pentru achiziționarea produselor dedicate pentru bebeluși precum trusouri pentru nou-născuti, scutece, articole sanitare și medicale.

„Mamele și nou-născuții din familii vulnerabile vor beneficia de un sprijin în valoare de 2.000 de lei pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală. Potrivit Hotărârii de Guvern, de aceste tichete vor beneficia toate mămicile cu bebeluși de până în 3 luni. O felicit pe Roxana Mînzatu, secretar de stat în Cancelaria Primului-Ministru și fost ministru al Fondurilor Europene, că nu a abandonat acest proiect”, a declarat Gabriela Firea într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Facebook.

Guvernul poate modifica valoarea ajutorului cu o sinfură condiție și anume, operarea modificării cu cel puțin o lună înainte de încheierea anului.

Sursa: infofinanciar.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Simulare Evaluare Națională 2023, în Alba: Nici 30% dintre elevi NU au luat peste nota 7 la matematică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Matematica se dovedește a fi proba de foc și anul acesta la examenele naţionale.

În țară, note peste 5 la această disciplină au obţinut 59,2% dintre elevi. Mai puţin faţă de anul trecut, când s-au înregistrat 60,58% de astfel de note. Doar 6.5% dintre elevi au obţinut note mai mari de 9 şi doar 0.8%, adică 1.358 de elevi au luat nota 10.

Elit - Gustul Desăvârșit

Simulare Evaluare Națională 2023 în Alba

Limba și literatura română – 1.347 note sub 7 (51,02%)

– 2.640 elevi prezenți din 2.823 înscriși

Distribuția notelor pe tranșe:

1 – 1,99: 47
2 – 2,99: 160
3 – 3,99: 166
4 – 4,99: 234
5 – 5,99: 349
6 – 6,99: 391
7 – 7,99: 449
8 – 8,99: 514
9 – 9,99: 327
10: 3 note.

Matematică – 1.879 note sub 7 (71,36%)

– 2.633 elevi prezenți din 2.823 înscriși

Distribuția notelor pe tranșe:

1 – 1,99: 36
2 – 2,99: 179
3 – 3,99: 344
4 – 4,99: 415
5 – 5,99: 527
6 – 6,99: 378
7 – 7,99: 273
8 – 8,99: 260
9 – 9,99: 192
10: 29 note.

Limba și literatura maternă – 82 elevi prezenți

Distribuția notelor pe tranșe:

1 – 1,99: 0
2 – 2,99: 1
3 – 3,99: 9
4 – 4,99: 7
5 – 5,99: 15
6 – 6,99: 12
7 – 7,99: 21
8 – 8,99: 12
9 – 9,99: 5
10: 0 note.

Următorul pas din acest an pentru elevii de clasa a VIII-a este chiar examenul de Evaluare Naţională 2023 propriu-zis. Înscrierile sunt prevăzute pentru perioada 6 – 9 iunie.

Prima probă scrisă, cea la română, va fi pe 19 iunie. Urmează proba scrisă la matematică, două zile mai târziu, pe 21 iunie. Limba maternă, pentru elevii cu studii la o şcoală într-o limbă a minorităţilor, va avea loc pe 22 iunie.

Primele rezultate la Evaluarea Naţională 2023 sunt afişate pe 28 iunie. După soluţionarea contestaţiilor, sunt afişate rezultatele finale, pe 4 iulie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Clasa pregătitoare 2023, în Alba: ASTĂZI sunt afișate circumscripțiile școlare. Părinții vor afla numărul de clase

Ziarul Unirea

Publicat

în

Clasa pregătitoare 2023, în Alba: ASTĂZI sunt afișate circumscripțiile școlare. Părinții vor afla numărul de clase

Joi, 30 martie, sunt afișate circumscripțiile școlare și planul de școlarizare pentru clasa pregătitoare 2023, potrivit calendarului oficial.

Părinții vor afla numărul de clase pregătitoare de la fiecare unitate de învățământ. Aceste informații vor fi postate pe site-ul școlii, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar. Înscrierea în clasa pregătitoare are loc în perioada 3-18 mai.

Elit - Gustul Desăvârșit

„30 martie 2023: Afișarea circumscripțiilor școlare și a planului de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar”, conform calendarului.

Tot astăzi, vor fi publicate și informații referitoare la posibilitatea organizării programului „Școala după școală”, fotografii ale spațiului în care se desfășoară activitatea la clasa pregătitoare, după cum se arată în calendar.

„Afișarea, la sediul fiecărei unități de învățământ și pe site-ul acesteia, dacă există, sau pe site-ul inspectoratului școlar, pentru unitățile de învățământ care nu au site propriu, a informațiilor care permit părinților să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul unității, cum ar fi: posibilitatea organizării procesului de învățământ în cadrul unei grădinițe aflate în structura școlii sau în consorțiu cu școala, posibilitatea organizării programului „Școala după școală”, fotografii ale spațiului în care se desfășoară activitatea la clasa pregătitoare.”

Centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională/Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională vor posta, pe 3 aprilie, modelul de cerere-tip pentru evaluarea dezvoltării copiilor care fac 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie inclusiv.

Copiii care au fost în străinătate sau nu au mers la grădiniță vor fi evaluați psihosomatic.

3 aprilie 2023: „Postarea pe site-ul centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională/Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE) a modelului de cerere-tip (anexa nr. 2 la Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 3.445/2022) pentru evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv şi care:

nu au frecventat grădiniţa;
s-au întors din străinătate.

Afişarea programului de evaluare a copiilor la avizierul şi pe site-ul CJRAE/CMBRAE.

Postarea pe site-ul inspectoratelor şcolare, respectiv al unităţilor de învăţământ cu nivel preşcolar/primar a modelului de cerere-tip pentru evaluarea dezvoltării copiilor care au frecventat grădiniţa şi care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv.”

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 au nevoie de recomandare de la grădiniță sau de la unitatea de învățământ la care sunt, pentru înscrierea în învățământul primar.

Când și unde se realizează evaluarea copiilor?

Evaluarea copiilor de către CJRAE/CMBRAE este programată în perioada 5 – 26 aprilie 2023. Evaluarea se face atât la sediul CJRAE/CMBRAE, cât şi în diferite centre din județ/municipiul Bucureşti, cu prioritate în grădinițe.

Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani până la data de 31 august inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, se arată în metodologie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare