Cazul numarul DOI, CONFIRMAT de COVID-19 în ALBA. Un Bărbat internat pe secția ATI a Spitalului Județean. Mai multe CADRE MEDICALE în izolare

Persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus, COVID-19, este un bărbat, care s-a prezentat în urmă cu câteva zile la secția de urgențe și care avea mai multe simptome asemănătoare cu cele produse de noul coronavirus, astfel încât a fost testat pentru coronavirus.

Pacientul se pare că a trecut prin UPU, la Secția de boli infecțioase și apoi la ATI.

ELIT

Potrivit managerului Spitalului Județean, Diana Mîrza, Pacientul este un bărbat, din Teiuș, care s-a prezentat în urmă cu câteva zile la secția de urgențe și care a avea mai multe simptome similare cu cele produse de noul coronavirus, așa că toate cadrele medicale au purtat echipamente de protecție.

Mai mult de 20 de cadre medicale sunt în izolare pentru orice eventualitate, iar marți dimineața o să fie retestați, rezultatul fiind stiut cel târziu miercuri.

„Pacientul acesta pentru că a avut probleme respiratorii grave, de când a venit a fost izolat și s-a intrat la el cu echipament. În curând se va începe testarea și la noi și atunci toți pacienții care vor intra în spital, cel puțin de miercuri vor fi testați, acum fiind testați doar cei cu simptome respiratorii. Vrem să-i izolăm pe cei simptomatici la infecțioase, iar cei care au boli asociate îî vom duce în oncologie, sub supraveghere medicală până vor veni rezultatele testelor. Și acest pacient a ridicat semne de întrebare de aceea a și fost testat, dar pacientul a fost un caz mai grav și a trebuit să-l introducem în ATI, dar totuși a fost tratat ca un caz suspect și s-a folosit echipament de protecție. Marți dimineața vor fi retestați cei care sunt în autoizolare, pentru că tocmai ce au fost testate negativ 96 de persoane din ATI- UPU. Eu sper ca nici unul din personalul medical să nu aibe nimic, dar ne luăm toate măsurile de precauție”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, managerul Spitalului Județean.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...