Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Câți profesori plătesc IMPOZIT pe meditațiile de acasă? Secretarul de stat care dădea ore la „apropiaţi și cunoștințe”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câți profesori plătesc IMPOZIT pe meditațiile de acasă? Secretarul de stat care dădea ore la „apropiaţi și cunoștințe”

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, întrebat dacă a plătit impozit pe meditaţiile pe care le-a dat, că nu a făcut-o, arătând că nu a făcut din meditaţii a doua meserie, ci a a făcut-o cu apropiaţii şi cunoştinţele.

”Sunt profesor, momentan secretar de stat, mă voi întoarce la un moment dat la catedră, soţia e profesoară, sora mea este profesoară. Evident că trebuie salarii mai mari, e un fel de axiomă, nu poți să faci lucruri bune cu bani puţini”, a spus Sorin Ion, precizând că prin legea educaţiei ise va rezolva şi acest aspect al salarizării profesorilor.

Secretarul de stat a fost întrebat dacă a dat meditaţii, Sorin Ion răspunzând că a dat. Întrebat dacă a plătit impozit pe acele meditaţii, el a spus: ”Sincer, nu, dar eu nu am făcut din meditaţii a doua meserie, am făcut-o cu apropiaţi, cu cunoştinţe, de ani buni zero”.

Secretarul de stat a mai spus că în 1990, când a debutat ca profesor, ”nu avea salariul mai mic decât femeia de serviciu de la primărie, ci decât cea de la şcoală”.

”Problema asta este una cronică, dacă reuşim în legea educaţiei să ducem salariile într-o zonă decentă, putem spune că am făcut cel mai mare bine din sistemul de educaţie, din ultimii 32 de ani”, a spus Ion, arătând că salariul lui de profesor debutant a fost de 1700 de lei, în 1990, ”puţin mai puţin decât femeia de serviciu”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea