Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Câți ”înotători” au fost în prima zi de ”Olimpic” la Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Redeschiderea Bazinului Olimpic12Fie că nu au aflat, fie că momentul i-a prins în concedii, iubitorii sportului nu s-au înghesuit în prima zi la redeschiderea Bazinului Olimpic din Alba Iulia, ne-au informat astăzi reprezentanții obiectivului.

Vineri, 18 iulie în jur de 100 de persoane au venit la bazin, în cele aproape 15 ore în care a funcționat, iar dintre acestea aproximativ 40 au putut intra, restul fiind ”întorși” din cauza lipsei adeverinței medicale de la medicul de familie. Doar cei care provin din alte județe pot beneficia de un control de la cadrele medicale din cadrul amplasamentului.

Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia abonamentele vor fi eliberate doar de la 1 august 2014.

Bazinul va funcționa de luni până duminică pentru agrement între orele 6.30 – 21.00. Accesul în incinta bazinului se face contra cost, numai pe baza de brățară magnetică. Beneficiarii sunt obligați să aibă asupra lor în permanență brățara magnetică și dovada achitării taxei de utilizare a Bazinului Olimpic.

Reamintim că Bazinul Olimpic își redeschide porțile după mai bine de 4 ani de la demararea lucrărilor de reabilitare. Acesta a fost cuprins pentru finanțare în Programul “Bazine de înot”, iar în data de 22 septembrie 2010, clădirea a fost predată Companiei Naționale de Investiții (CNI). Contractul de lucrări a fost încheiat între CNI și SC. TIM SA Cluj-Napoca, având ca termen de finalizare a lucrărilor data de 22 iulie 2011. Din cauza lipsei fondurilor pentru susţinerea lucrărilor, execuţia acestora s-a extins foarte mult, fiind sistată de mai multe ori.

Valoarea totală a investiţiei din partea CNI a fost de 11.768.180 lei, iar din partea Primăriei Alba Iulia 800.000 de lei.

În urma modernizării, Bazinul Olimpic are, pe lângă sala cu piscină acoperită, saună umedă şi uscată, vestiare cu câte 76 de cabine pentru bărbați și femei, duşuri utilate cu uscătoare, cabinet medical și este dotat cu sistem de monitorizare video, panouri solare şi sistem de acces pe bază de brățară magnetică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea