Câte s-ar putea face cu 10 milioane de lei…

Lunar, în medie, aproape 6.000 de persoane, mai precis 5.983 de locuitori din judeţul Alba, au beneficiat în primele nouă luni din acest an de ajutor social în baza Legii nr. 416/2001 – în total 53.853 de persoane. Valoarea totală a sumelor plătite din bugetul statului prin plata taxelor şi impozitelor de către ceilalţi contribuabili este de 9.631.587 lei, fiind achitată prin cele 78 de primării. Legea prevede că beneficiarii apţi de muncă trebuie să presteze 72 de ore de muncă în folosul comunităţii, dar acest lucru nu se întâmplă însă peste tot, iar acolo unde oamenii mai muncesc, nu o fac cu responsabilitate, ci mai mult în bătaie de joc. Pentru că majoritatea acestora sunt romi, ei preferă să facă scandal la primăria locală decât să-şi ducă la îndeplinire sarcinile primite de la primari. Practic, Legea 416/2001 nu face altceva decăt să încurajeze nemunca, adică lenea. Oricum, mulţi dintre ei cheltuie banii primiţi pe băuturi alcoolice şi apoi tot la cerşit sau la fapte mai grave ajung. Câte lucruri nu s-ar putea face cu cele aproape 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi): drumuri, reţele de utilităţi publice, şcoli, dispensare, etc. Ca să nu mai spun că avem atâta teren agricol nelucrat, numai în judeţul Alba zăcând în paragină circa 30.000 de hectare. Dar cui îi pasă? Nu zice nimeni că aceşti oameni nu trebuie să trăiască, dar au fost obişnuiţi că ei au numai drepturi, fără obligaţii. Vina o poartă toţi politicienii, care-i folosesc ca masă de manevră electorală, temându-se să modifice prevederile legii că nu vor mai fi votaţi la alegeri. (Ţ.P.Ş.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Lucu 29 noiembrie 2010 at 7:08

„Restitutio in integrum” si Legea 4162001 au fost cele mai mari greseli pe care le-a facut Romania dupa lovitura de stat.
Am parinti mai in varsta la tara. Ori de cate ori este nevoie si timpul ne permite mergem sa-i ajutam la muncile din gospodarie.Peste drum de casa lor este un magazin-bar. De dimineata si pana seara barul este asaltat de acesti beneficiari ai ajutorului social. Daca le propui se te ajute la munca, platindu-i, se uita la tine ca la un extraterestru. Sunt curios sa vedem cine are curajul sa le anuleze, la cei care nu-l merita, „dreptul” castigat.

Comentariile sunt oprite