Rămâi conectat

Economie

Câte 50 de milioane de euro pe sesiune pentru prima împădurire

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Instituţia Prefectului informează că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a lansat în ultimul timestru al anului trecut o nouă măsură de finanţare care vizează spaţiul rural, denumită „Prima împădurire a terenurilor agricole”. În derularea acestui proiect este implicat şi Ministerul Mediului şi Pădurilor, prin Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic şi de Vânătoare. Măsura 221 se adresează următoarelor categorii de solicitanţi eligibili: persoane fizice (inclusiv persoane fizice autorizate), persoane juridice, grupuri sau asociaţii de persoane fizice sau juridice, autorităţi publice locale deţinătoare de teren agricol, numai pentru compensarea costurilor legate de înfiinţarea plantaţiilor forestiere şi pentru cheltuielile aferente întocmirii proiectului de împădurire.
Solicitanţii vor primi sprijin pentru împădurirea terenurilor agricole, constând în plăţi acordate pentru: costuri de înfiinţare a plantaţiei, incluzând costurile pentru materialul de plantare, plantarea în sine şi alte costuri legate direct şi necesare pentru operaţiunea de plantare (primă de înfiinţare), costuri aferente perioadei de după plantare pentru întreţinerea plantaţiilor (primă anuală pe hectar pentru 5 ani, începând cu primul an de vegetaţie), compensarea pierderii de venit agricol ca urmare a împăduririi (primă anuală pe hectar pentru 15 ani, începând cu primul an de vegetaţie al plantaţiei). Aceste plăţi sunt acordate anual pe hectar, fiind condiţionate de menţinerea plantaţiei forestiere pe suprafaţa care face obiectul proiectului şi de respectarea cerinţelor de eco-condiţionalitate pe toate terenurile agricole aparţinând fermei. Pentru anul în curs mai sunt disponibile 3 sesiuni de depunere de proiecte în perioadele: 2 – 31 mai, 1 – 30 septembrie şi 2 – 30 decembrie, fiind alocate câte 50 de milioane de euro pentru fiecare sesiune. Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Alba, Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Alba sau pe site-ul www.apdrp.ro. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Banca Transilvania, profit în creștere în anul 2023, cu 20% mai mare față de anul anterior

Unirea Ziarul

Publicat

în

Banca Transilvania, profit în creștere în anul 2023, cu 20% mai mare față de anul anterior În 2023, profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania a marcat o creștere de 20% față de anul anterior, ajungând la 2,98 miliarde de lei. Din această sumă, profitul băncii a fost de 2,49 miliarde de lei, ceea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea