Rămâi conectat

Societate

Cât timp vă mai lăsaţi călcaţi în picioare de Traian Băsescu?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tema politică a zilei este indiscutabil organizarea administrativ-teritorială a României. Preşedintele românilor, aşa cum îi place să i se spună lui Traian Băsescu, într-un moment în care i s-a părut că e prea multă linişte în ţară şi neavând altceva de făcut pentru că a rezolvat toate problemele ţării a…creat un eveniment. A luat prin surprindere nu numai poporul, care acum, cu salariile tăiate, trebuie să accepte preţurile în continuă creştere, dar şi criza locurilor de muncă şi multe alte necazuri. Asta îi mai lipsea! A surprins şi propriul partid, dar şi pe mai marii acestuia, care nici azi nu au aflat ce vrea preşedintele, dar îl susţin! Ştim că o reorganizare administrativă se face pentru o perioadă mai îndelungată şi de aceea ea trebuie bine gândită. E nevoie de chibzuinţă, iar guvernanţii trebuie să aibă un singur obiectiv: satisfacerea nevoilor cetăţeanului. Chiar dacă în urmă cu puţin timp doi miniştri ai Guvernului Boc, Traian Igaş şi Elena Udrea, şi-au spus părerea în legătură cu inoportunitatea de a se face acum o reorganizare administrativ-teritorială, preşedintele Băsescu nu ţine seama de părerile lor, calcă totul în picioare pentru a-şi lansa propriul proiect. Motivele derulării proiectului prezidenţial nu stau în picioare: atât atragerea de fonduri europene, cât şi reducerea corupţiei din ţară sunt simple speculaţii; obiectivele pot fi atinse indiferent de forma de organizare administrativă a ţării. Acum nu au ce să mai spună colegii de partid ai lui Băsescu. Fapta este comisă! Sunt convins că nici membrii PDL nu sunt de acord cu ideile aberante ale lui Băsescu. Fac apel la parlamentarii PDL de Alba, care au fost aleşi (cei mai mulţi) cu majoritate de voturi, să oprească, în numele cetăţenilor din Alba, din respect pentru ei, punerea în practică a reorganizării, în această formă. Sunt de acord că ţara are nevoie de o restructurare administrativă, dar ea trebuie făcută având grijă de ţară şi de cetăţenii săi.
Chiar dacă, pe vremuri, Horea a plecat la Viena pe jos, căutându-şi dreptatea, asta nu înseamnă că urmaşii lui trebuie să meargă la Braşov după o ştampilă sau o semnătură.
Îi rog pe toţi parlamentarii PDL de Alba să fie bărbaţi politici şi să oprească o lege aberantă, care nu vine nicidecum în sprijinul locuitorilor judeţului Alba. Chiar dacă au fost părtaşi la tăierea pensiilor, a salariilor şi la alte umilinţe la care i-a supus Băsescu pe cetăţenii ţării, acum îşi pot spăla păcatele oprind prin vot, şi nu lipiţi de scaune, o lege contrară intereselor cetăţenilor judeţului Alba.
Stimaţi colegi din PDL, fiţi bărbaţi politici adevăraţi!
ec. Ioan FLOREA
consilier judeţean PSD


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea