Cât cheltuie în fiecare zi un patron de terasă, în stare de urgență: Măsurile Guvernului care riscă să falimenteze micile afaceri

Ştefan Gleveşanu este patronul unui restaurant cu terasă în Braşov. Calculele pe care şi le-a pus pe hârtie arată că ar trebui să plătească zilnic pentru mănuşi şi măşti pentru fiecare angajat în jur de 100 de lei.

Ştefan, patron de terasă în Braşov, spune că va plăti 100 de lei pe zi pentru mănuşile şi măştile unui angajat. La fel și Dragoş, proprietarul unui lanţ de restaurante, care nu va mări prețurile pentru clienți, deși costurile lui cresc.

ELIT

„Probabil vom ajunge să cheltuim cu un om dacă vom schimba mănuşile la fiecare servire 80, 90, 100 de lei, ceea ce pentru noi sunt nişte sume foarte mari. Să iau atâtea perechi de mănuşi, măşti, dezinfectanţi, deja vorbim de un profit în minus, nu mai vorbim de profit”, spune Ştefan Gleveşanu.

Şi asta în condiţiile în care meniul poate să fie adus la masă de mâini mai degrabă curate decât înmănuşate. Acest lucru este explicat de un epidemiolog.

Mihail David - 2020

„Din punctul meu de vedere purtarea mănuşilor este o chestiune care excede în momentul de faţă. Cred că mult mai corect ar fi spălarea mâinilor cu regularitate”, spune medicul epidemiolog Adrian Pană.

Despre un cost de 2.000 de euro pe lună pentru echipamente şi dezinfectanţi povesteşte şi Dragoş Petrescu, proprietarul unui lanţ de restaurante din Bucureşti. Omul nu are de gând să-şi recupereze aceşti bani din buzunarul clientului de la terasă, aşa că, în mod clar, profitul va avea anul acesta alte cifre.

„Vor fi clienţii timoraţi, speriaţi de COVID şi cu mai puţini bani în buzunar. Nu poţi să te adresezi lor cu un preţ mai mare. Cred că vom vedea scăderi ale preţului de meniu”, a declarat Dragoş Petrescu, proprietarul unui lanţ de restaurante din Capitală.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...