Rămâi conectat

Curier Județean

Câștigătorii primului concurs de scriere creativă în limba engleză „Be my Valentine!” organizat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câștigătorii primului concurs de scriere creativă în limba engleză „Be my Valentine!” organizat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Zeci de elevi din județul Alba, dar și din țară, au răspuns provocării noastre, cu ocazia primului concurs de scriere creativă în limba engleză: „Be my Valentine!”, organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Ne-am bucurat la fiecare email, la fiecare mesaj pe Facebook, și ne-am minunat cât de frumos, corect și inspirat și-au redactat lucrările. Poezii, scrisori de dragoste, compuneri, eseuri, toate au fost atent citite de echipa responsabilă cu jurizarea, iar câștigătorii s-au stabilit după lungi deliberări.

În sunet imaginar de tobe și trompete, anunțăm câștigătorii primului concurs de scriere creativă în limba lui W. Shakespeare: „Be my Valentine!”, organizat de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba:

Elit - Gustul Desăvârșit

*La categoria „buni de publicat”, vor prinde următoarea ediție a uneia dintre publicațiile Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba următorii:

*Diana Ioana Pleșa – Clasa a IX-a, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, prof. Liliana Gligor,
*Ana Tina Chinole – Colegiul Național „Sf. Sava” București, prof. Alina Stegărescu,
*Ana Fleșer – Clasa a XII-a, Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna, prof. Simona Cernușcă,
*Antoaneta Maria Ștefănuț – Clasa a XI-a, Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni, prof. Bădău Ramona, *Diana Todoran – Clasa a X-a, Liceul Teoretic „Sf. Iosif” Alba Iulia, prof. Maria Voichița Oancea.

**Premii speciale primesc și:

*Diana Maria Hărăguș – Clasa a XII-a, Liceul „Corneliu Medrea”, Zlatna, prof. Elena Rof,
*Teodora Mateș – Clasa a VII-a, Școala Gimnazială Câmpeni, prof. Simona Trifuț,
*Silvia Maria Gonçalves – Clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Nicolae Drăgan”, Galda de Jos,
*Alexandra Gabriela Hancheș – sat Glod, Almașu Mare, Clasa a XI-a, Liceul „Corneliu Medrea”, prof. Rof Elena,
*Oana Maria Crișan – Clasa a V-a, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, prof. Ioana Toma și Diana Moga,
*Andreea Ramona Anghel – Clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Nicolae Drăgan”, Galda de Jos, prof. Raluca Napău,
*Adam Ștefan – Clasa a VI-a, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, prof. Alina Muntean,
*Denisa Ucenic – Clasa a VI-a, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia,
*Eva Anastasia Maria Curea – Clasa a VI-a, Școala Gimnazială nr. 3, Cugir, prof. Luminița Cebotari,
*Maria Drăgoiu – Clasa a X-a, Colegiul Național „Avram Iancu”, Câmpeni, prof. Ramona Bădău,
*Georgiana Ioana Burz – Clasa a X-a, Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni, prof. Monica Borteș,
*Ioana Voj – Clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia, prof. Alina Paraschivescu, *Alexia Claudia Guran – Clasa a VII-a, Școala Gimnazială Câmpeni, prof. Simona Trifuț,
*Ioana Adam – Clasa a VI-a, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, prof. Alina Muntean,
*Ștefania Valentina Alexandra Doncuț – Clasa a X-a, Liceul „Corneliu Medrea”, Zlatna, prof. Elena Rof, *Paula Bogdan – Clasa a VII-a, Școala Gimnazială Câmpeni, prof. Simona Trifuț,
*Florina Suciu – Clasa a IX-a, Colegiul Național „Avram Iancu”, Câmpeni, prof. Ramona Bădău,
*Giorgiana Zolotariov – Clasa a X-a, Colegiul Național „Avram Iancu”, Câmpeni, prof. Monica Borteș,
*Vlad Vasiu – Clasa a X-a, Colegiul Național „Avram Iancu”, Câmpeni, prof. Monica Borteș,
*Bianca Maria Ciorea – Clasa a X-a, Colegiul Național „Avram Iancu”, Câmpeni, prof. Monica Borteș, *Teodora Bendea – Clasa a X-a, Colegiul Național „Avram Iancu”, Câmpeni, prof. Monica Borteș,
*Lina Goncear – Clasa a X-a, Colegiul Național „Avram Iancu”, Câmpeni, prof. Monica Borteș,
*Talida Rusu – Clasa a XI-a, Liceul Tehnologic nr.1, Luduș, Mureș, prof. Gabriela Zăhan,
*Clara Maria Geamănu-Gruian – Clasa a V-a, Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Alba Iulia, prof. Iulia Calistru.

Dragii noștri, felicitări! Atât vouă, cât și profesorilor îndrumători!

Vă așteptăm cu drag la sediul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, începând de mâine, 15 februarie 2022, între orele 09.00 și 17.00, pentru a vă ridica premiul. În cazul în care distanța nu vă permite să dați o fugă până la noi, vă rugăm să ne semnalați acest lucru, pe aceeași adresă de email: [email protected] Noi ne vom ocupa ca fiecare pachețel să ajungă, cu Poșta Română, până la voi acasă, ori la școală!

We bow before you! We are so incredibly proud of you! Keep up the creative writing! And remember: LOVE and BOOKS is all you need!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Iluminatul public în comuna Întregalde va fi modernizat: Primăria a primit avizul de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Iluminatul public în comuna Întregalde va fi modernizat: Primăria a primit avizul de mediu

Primăria comunei Întregalde a primit avizul de mediu pentru proiectul: „Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Întregalde, jud. Alba, satele Întregalde, Necrilești, Modolești, Ivăniș, Ghioncani și Dealul Geoagiului”.

Valoarea totală estimată a investiției este de 738.116,35 de lei.

Obiectivul specific al investiţiei constă în modernizarea iluminatului public din localitatile Intregalde, Necrilesti, Modolesti, Ivanis, Ghioncani si Dealul Geoagiului, cu scopul de a oferi locuitorilor din acest sat, conditii mai bune de trai prin asigurarea unor conditii cat mai bune din punct de vedere al iluminatului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Principalul obiectiv al prezentei documentatii este de a analiza principalele caracteristici şi indicatori tehnici, financiari şi economici ai investiţiei care asigură o utilizare eficientă şi raţională a capitalului şi resurselor pentru satisfacerea nevoilor de modernizare a iluminatului public din comuna Intregalde, localitatile Intregalde, Necrilesti, Modolesti, Ivanis, Ghioncani si Dealul Geoagiului, județul Alba, prin:

Cresterea calitatii vietii prin modernizarea iluminatului public, pentru locuitorii comunei Intregalde, județul Alba;
Modernizarea iluminatului public, aflat intr-o stare de degradare, asa cum a fost descrisa in documentatia tehnica anexata acestei documentatii de atribuire.

Scaderea continua a numarului de locuitori al comunei este un factor care semnalizeaza necesitatea unor investitii imediate in cresterea calitatii vietii locuitorilor, respectiv atragerea turistilor.

O astfel de investitie este si modernizarea iluminatului public din satele Intregalde, Necrilesti, Modolesti, Ivanis, Ghioncani, Dealul Geoagiului, comuna Intregalde, jud. Alba, loc care poate servi tranzitului turistilor spre locatii in zona montana, in special al celor mai tineri, pentru a descoperi pe jos cadrul natural si construit al comunei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Lucrările la noua bază sportivă din Aiud aproape de finalizare: Ce dotări va avea investiția

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Lucrările la noua bază sportivă din Aiud aproape de finalizare: Ce dotări va avea investiția

Lucrările la noua bază sportivă din municipiul Aiud, construită printr-o investiție a CNI sunt tot mai aproape de finalizare.

Baza sportivă va cuprinde:

-Teren pentru fotbal,
-Teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei si tenis,
-Cladire pentru vestiare,
-Cabina de poarta,
-Parcare,
-Alei pietonale,
-Spații verzi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Terenul pentru fotbal are dimensiunile suprafeței utile de evolutie 75,50 x 117,00m si cele ale suprafeței utile de joc 68,00 x 105,00m. Zona de protectie perimetrala are latimea de 3,00m pe laturile lungi si 6,00m pe laturile scurte.

Terenul multifunctional are dimensiunile suprafetei utile de evolutie 26,00 x 44,00m si cele ale suprafetei utile de joc 20,00 x 40,00m. Zona de protectie perimetrala are latimea de 2,00m.

Cladirea pentru vestiare va fi parter + 1etaj partial si va avea dimensiunile 10,80 x 36,30m, cu inaltimea la atic de 7,05m. Suprafata construita a cladirii va fi de 395,88mp, cea desfasurata va fi de 520,96mp. In cladire vor fi vestiare, grupuri sanitare pentru sportivi, camere pentru arbitri, camera tehnica, cabinet medical, birou, magazii pentru materiale sportive, grupuri sanitare pentru spectatori, scara, holuri, camera pentru parinti/ protocol/VIP.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Iunie, luna copilăriei: 16 copii din cadrul Casei de tip familial „Rebeca” Teiuș s-au bucurat de locul de joacă al unui restaurant din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Iunie, luna copilăriei: 16 copii din cadrul Casei de tip familial „Rebeca” Teiuș s-au bucurat de locul de joacă al unui restaurant din Alba Iulia

Iunie, prima lună de vară calendaristică, poate fi considerată luna dedicată copilului și copilăriei, căci începe cu ziua internațională a copilului, ziua adopției naționale, se continuă cu marcarea zilelor împotriva violenței și exploatării prin muncă a copiilor.

Luna iunie este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi bucurii copiilor, este luna în care conştientizăm, mai pregnant, că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.

Copiii din sistemul de protecție specială au făcut o pauză de la programul lor obișnuit și au participat la o diversitate de evenimente unice și pline de culoare organizate de comunitățile locale, au mers la picnicuri, au luat parte la diverse concursuri și întreceri sportive, au cântat și au dansat, iar ”acasă”, în centrele rezidențiale, au fost așteptați cu o masă festivă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mulțumim pentru surpriza oferită, celor 16 copii din sistemul de protecție specială ocrotiți în cadrul Casei de tip familial „Rebeca” Teiuș, de către administratorul restaurantului „Karlsburg” din Alba Iulia care i-a invitat pe aceștia să inaugureze locul de joacă al localului. Copiii s-au jucat, au dansat, au cântat, au primit pizza, prăjituri, sucuri, înghețată și s-au bucurat de ziua minunată.

„Să nu uităm niciodată că fiecare copil merită să crească într-un mediu plin de iubire și respect, unde să primească șanse egale de dezvoltare. Haideți să fim alături de ei în fiecare zi, să ne implicăm și să aducem un plus de bucurie în viețile lor!“


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare