Rămâi conectat

Societate

Casele tradiţionale pierd teren în faţa celor în stil american

Publicat

în

Majoritatea ansamblurilor rezidenţiale care s-au lansat în ultima perioadă sunt bazate pe sisteme de construcţii neconvenţionale. O caracteristică similară tuturor acestor proiecte este faptul că sunt dezvoltate exclusiv din sursele proprii ale dezvoltatorilor. Tendinţa globală de ecologizare a fondului locativ pare să fie tot mai pregnantă şi la nivel local. Surprinzător, România are cele mai multe case ecologice din Europa. Explicaţia vine din faptul că 20% din fondul locativ al ţării, adică circa 1,6 mii. de unităţi, sunt case construite din chirpici.
„Pe date statistice, România se situează pe locul unu în Europa privind numărul de case ecologice, deoarece 20% din fondul locativ al ţării sunt case construite din chirpici. La noi s-au construit din sărăcie, la ei se construiesc din convingere”, a declarat Claudiu Georgescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România (APMCR).
Împrumutate din Statele Unite şi Canada, sistemele de construcţii bazate pe materiale neconvenţionale (lemn, OSB, oţel, vată minerală, spume poliuretanice şi polistiren) încep să îşi facă loc printre casele şi blocurile din cărămidă şi BCA.
„Dezvoltatorii au realizat că nu mai pot vinde cu 1.000 de euro/mp. Casele din prefabricate sunt o soluţie de reducere a costurilor, practic este o corelare cu puterea de cumpărare reală. Este adevărat că şi locuinţele pe structură tradiţională sunt mai ieftine, mai ales că pe un teren mic poţi construi un bloc de zece etaje, deci costul terenului este redus, însă problema în Bucureşti este lipsa acestor terenuri”, mai spune Georgescu.
Cea mai nouă tehnologie promovată pe piaţă este cea a construcţiilor din panouri SIP (Structural Insulated Panel). Panourile din care se construiesc pereţii sunt alcătuite din două plăci din fibre orientate (OSB) sau plăci armate pe bază de magneziu de circa 15 mm la exterior şi spumă porliuretanică la interior. Un dezavantaj al acestei tehnologii este că nu se poate utiliza în regie proprie, deoarece spuma poliuretanică trebuie injectată în interiorul plăcilor ce formează pereţii cu ajutorul unei maşini al cărei cost se ridică la circa 3 mil. euro. De regulă, aceste construcţii se realizează în sistem industrial. Coeficientul de transfer termic al materialului este de 0,022 W/mK, iar grosimea acestora variază între 90 şi 210 mm. Densitatea materialului este de 46 kg/mc.
Panourile SIP au o lăţime cuprinsă între 122 mm şi 1.250 mm, o lungime maximă de 2.800 mm şi o grosime ce variază între 120 şi 240 mm.
l Diferenţe faţă de sistemul tradiţional
„Dacă aş fi fost întrebat acum un an sau doi, aş fi spus că această tehnologie nu va prinde la români, dar acum nu există obiecţii. Motivul principal constă în reducerea costului de întreţinere cu minimum 50%, facilitate foarte tentantă în condiţiile în care o parte importantă din salariu merge lunar pe întreţinere”, explică George Prelea, preşedintele South Pacific, companie care dezvoltă ansamblul Avalon Residence, bazat pe panouri SIP. Potrivit acestuia, în România, 18% din suprafaţa unui apartament se pierde din cauza grosimii pereţilor, care sunt în medie de 40 cm. Grosimea pereţilor apartamentelor construite din panouri SIP este de circa 16 cm.
Un alt motiv care înclină balanţa spre astfel de construcţii este preţul. Proiectul este structurat pe parter şi etaj. La parter este amplasat un apartament cu două camere şi grădină proprie, la un preţ de 49.875 euro, iar la etaj un alt apartament cu două camere şi terasă, la un preţ de 47.775 euro, cu TVA inclusă.
„Preţul de vânzare al unei astfel de locuinţe este de 550-580 de euro/mp, incluzând mobila de bucătărie şi baie. În comparaţie, preţul unei case din BCA, fără nimic în ea, nu poate fi scos mai jos de 650-700 de euro/mp, iar cărămida este şi mai scumpă”, susţine Prelea.
Emisia de gaze a materialelor folosite în acest sistem de construcţie este zero, rezistă la foc 120 de minute şi la un vânt de 250 km/h. Climatizarea este diferită de cea a caselor clasice. Sistemul de gaze a fost înlocuit cu unul pe electricitate. Sistemul de încălzire este similar cu cel al clădirilor de birouri. La proiectare, se lasă o distanţă între plafon şi placa tavanului, loc unde se introduce tubulatura de ventilaţie. O astfel de locuinţă se poate construi în trei zile, iar un cartier, în trei luni. Şantierul poate fi deschis şi iarna, cu condiţia ca fundaţia să fie deja turnată.
„De când am început să îl promovăm, am strâns 80 de cereri şi noi avem doar 46 de case în proiect. Deocamdată, trebuie să vedem câte cereri vor fi aprobate de bancă, dar cred că sistemul va avea succes. Intenţionăm să extindem acest sistem de construcţie şi în alte oraşe din ţară. Discutăm cu primăriile pentru a primi în concesiune terenuri pe care să facem case pentru comunitate”, a mai spus preşedintele South Pacific. Un sistem similar este folosit şi în cazul proiectului Apollonia Gardens din Corbeanca, dezvoltat de compania elenă Phoenix Real Estate, care realizează în parteneriat cu Helios Properties, cinci parcuri logistice pentru General Electric. Panourile utilizate în construcţia caselor sunt produse în propria fabrică a dezvoltatorului, localizată în Clinceni. Casele care dispun de un teren ce variază între 80 şi 200 mp sunt vândute la un preţ de 750 de euro/mp.
l Casă din fier
O altă categorie de locuinţe construite din materiale neconvenţionale sunt cele care se bazează pe structură metalică. În cazul acestui tip de locuinţe, pereţii de închidere sunt de tip sandvici, formaţi din structură metalică tip casetă de 15 cm cu umplutură de vată bazaltică, placare cu plăci din gipscarton pe structura metalică la interior şi placare cu polistiren expandat de 10 cm la exterior. Pereţii de compartimentare se realizează din gipscarton pe structură de susţinere din elemente metalice, cu grosimea finală de 15 cm. Aceştia sunt căptuşiţi în interior cu vată bazaltică. La pereţii băilor şi la cei ai fronturilor de lucru din bucătării se foloseşte gipscarton rezistent la apă (tip Rbi). „Costul de construcţie al unei case pe structură metalică, nemobilată, este de 370-380 de euro/mp. Preţul este similar cu cel al caselor din zidărie, însă pentru construcţia acestora din urmă e nevoie de şapte-opt luni, timp în care este suficientă o echipă de cinci oameni, plătiţi cu ora. Cele pe structură metalică se construiesc în 90 de zile, de la tarla la cheie, şi costurile scad per total”, explică Anca Axente, marketing manager al Arh Venrures, dezvoltatorul ansamblului Maple Place din Baloteşti, construit pe structură metalică. La o casă de 164 de mp construiţi, P+1 şi pod, se folosesc circa 11-12 tone de oţel. Locuinţele din Maple Place au o suprafaţă utilă de 136 mp şi o grădină de 200 mp. Preţul de vânzare al unei case cu mobilă, electrocasnice, aer condiţionat şi două locuri de parcare este de 150.000 de euro, TVA inclusă. Fără mobilă, se scad circa 10.000 de euro. Dezvoltatorul este dispus să negocieze preţul cu persoanele care plătesc „cash”. „Am construit până acum patru case, din care am vândut două. Primele le-am adus din SUA şi Canada, iar acum construim cu materiale locale, de la fabrica Transberg din Braşov. Avem fundaţiile turnate pentru încă patru case şi ne pregătim de alte şase. În total, prima fază va avea 14 case”, a menţionat Anca Axente.
Preţuri mai accesibile pentru locuinţe construite tot pe structură metalică pot fi găsite în cadrul proiectului Casa Felice din Mogoşoaia. Dezvoltatorul Metropolitan Capital Group a început în 15 septembrie construcţia proiectului ce va cuprinde 170 de locuinţe pe structură de oţel al căror preţ variază între 21.012 euro, pentru o garsonieră, şi 35.800 de euro, fără TVA, pentru un apartament cu trei camere. Compania nu cere bani în avans, ci doar la finalizarea proiectului format din şapte blocuri de mici dimensiuni.
l Clientelă – românii emigranţi
Poate cel mai popular sistem de construcţie care utilizează materiale neconvenţionale este cel bazat pe structură de lemn. Fundaţia acestui tip de locuinţe este din beton armat. Structura este formată din panouri prefabricate tip sandvici, placate pe ambele faţete cu OSB de 12 mm la exterior şi miez de vată minerală. Panourile sunt rigidizate atât între ele, cât şi de fundaţie cu elemente metalice de prindere şi fixare. Planşeul este format din grinzi din lemn masiv, placate cu OSB de 22 mm şi miez de vată minerală. Lemnul este tratat termic, fungicid, antiseptic şi ignifug.
Potrivit preşedintelui APMCR, plăcile OSB au început să dispară din construcţii, deoarece conţin formaldehidă – substanţă toxică interzisă. Acestea sunt înlocuite cu cherestea curată. „Costul de construcţie a unei case pe structură de lemn este de 310 euro/mp, iar cel de vânzare, în jur de 400 de euro/ mp. Costurile sunt similare cu cele ale construcţiilor din zidărie. Preţul materialelor de construcţie a scăzut destul de mult, iar diferenţa este de circa 10-15 euro între o casă pe structură de lemn şi una din cărămidă”, a subliniat Dragoş Nohai, directorul de vanzări al Aced Group, constructorul ansamblului Victoria din apropierea staţiei de metrou IMGB. În perioada 2006-2008, compania a construit la comandă şi a vândut 50 de case pe structură de lemn. Potrivit reprezentantului firmei, reticenţa afişată în trecut faţă de acest tip de locuinţă a început să slăbească. El spune că cererea vine de la persoane care ştiu din start care sunt avantajele unei astfel de case.
„În ultima perioada, am avut discuţii cu persoane interesate, dar nu s-au concretizat, deoarece oamenii se aşteaptă la un preţ de 200-250 de euro/mp. La acest preţ nu pot decât să construiesc din carton”, conchide Dragoş Nohai.
Potrivit acestuia, clienţii caută în prezent case mici, de până în 120-130 mp, parter şi etaj sau parter şi mansardă, în locaţii bune şi la preţuri cât mai mici.
„E normal ca oamenii să fie reticenţi. Blocul comunist şi-a pus amprenta mai mult decât ne putem imagina. Dar trebuie să înţeleagă că tehnologia a evoluat. Aşa cum nu mai folosim telefoane cu roată, ci telefoane mobile, aşa o să se obişnuiască şi cu acest tip de locuinţe”, a menţionat Anca Axente. Cererile din cadrul Maple Place vin în principal din partea persoanelor care au călătorit în străinătate şi care sunt deja familiarizate cu acest tip de construcţii. O parte însemnată din solicitări vin de la români care au stat în Canada, spune Axente
Clientului de casă pe pământ nu îi plouă pe bagaje. Decizia de cumpărare în cazul unei case se ia mult mai greu, pentru că nu e o nevoie primară, ci o dorinţă de creştere a confortului. Însă începe să fie tot mai vizibilă migrarea clasei medii către marginea Bucureştiului, pentru a evita zona aglomerată. Incertitudinea climatului economic tergiversează însă finalizarea unei tranzacţii”, încheie reprezentantul Arh Ventures chiar dacă preţul de vânzare al locuinţelor construite din materiale neconvenţionale se apropie de cel al construcţiilor din zidărie, perspectiva unei reduceri la întreţinere ar putea atrage atenţia persoanelor interesate să-şi cumpere o casă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena: În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica.

Sfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Citeşte şi: mesaje de Constantin şi Elena

Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena 2022. FELICITARI și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica

Publicat

în

Sfinții Constantin și Elena 2022Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. FELICITARI și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica

Mesajele de Sfinții Constantin și Elena, felicitări și urări deosebite se trimit în fiecare an celor dragi, pe 21 mai, când sunt sărbătoriți cei doi sfinți împărați. ziarulunirea.ro va pregătit unele dintre cele frumoase mesaje de Sf Constantin și Elena pe care să le trimiți prietenilor, familiei, colegilor sau colaboratorilor:

Mesaje de Sf Constantin și Elena pentru familie și prieteni

-Îţi doresc să ai parte de o zi de nume minunată şi să ştii că eşti şi vei fi mereu iubit/ă de toţi prietenii tai. Cu drag, …

-Este doar încă o zi, dar este cea mai frumoasa din tot anul, căci este ziua ta! La mulţi ani, iubitule/iubito!

Elit - Gustul Desăvârșit

-Dragul meu, cu ocazia acestei zile, îţi urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulţi ani!

-La Mulţi Ani! Fie ca Sfântul Constantin al cărui nume îl porţi să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiasca fericirea dorită şi liniştea interioară.

-Cu ocazia zilei onomastice, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţă şi ca sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri!

-Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată inţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se împlinească. La Mulți Ani, Elena! La mulţi ani! Sfinţii Constantin şi Elena să te călăuzească mereu!

-De ziua numelui tău, îţi doresc noroc, fericire şi sănătate. Să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani, Constantin/Elena!

-Dragă Elena, eşti cea mai bună prietenă pe care o poate avea cineva. Primeşte asadar, din partea mea, multe gânduri bune, urări de sănătate şi un ‘La mulţi ani din suflet!

-Vreau să îţi urez toate cele bune de „Constantin si Elena”! Sfântul căruia îi porţi numele să te ocrotească mereu!

Citește și: Mesaje de Paste fericit. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

-Îţi doresc ca de ziua numelui tău să ţi se împlinească toate dorinţele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viaţă. La mulți ani!

-Să bem! Ziua de azi a început bine, pentru că este ziua numelui tău! Aşa că îţi reamintesc că ai lângă tine cei mai buni prieteni şi, bineînţeles, că azi dai de băut!
-Cu ocazia onomasticii, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţă şi că sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri! La Mulți ani, Constantin!

-E ziua ta, dragă Elena! Îţi urez cele mai frumoase clipe, bucurie, speranţă şi multe, multe împliniri! La mulţi ani, cu ocazia zilei de „Sfinţii Constantin şi Elena”! Să ai parte de bucurii!

-La mulţi ani şi mult noroc în această zi specială. Îţi dorim să ţi se indeplinească toate dorinţele. Cu ocazia Sfinţilor Constantin si Elena, îţi dorim sanatate şi numai bucurii.

-La Mulţi Ani! Fie ca Sfântul Constantin al cărui nume îl porţi să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiasca fericirea dorită şi liniştea interioară.

Citește și: Mesaje de SFANTUL Ilie. Urări, SMS-uri şi felicitări pe care le poţi transmite celor îşi serbează onomastica

-Fie ca adierea vântului lin al acestei zile frumoase de primăvară să te mângâie cu mirosul îmbietor al florilor de mai, iar sufletul să-ti rămână deschis către calea fericirii si împlinirii eterne!

-Dragul meu, cu ocazia acestei zile, îţi urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulţi ani!

-Cu ocazia zilei onomastice, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţa şi ca sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri!

-La zi aniversara noi îţi urăm numai de bine, îţi dorim sănătate, împliniri, realizări şi îţi uram un sincer „La mulţi ani!”

-Este minunat sa ştii ca cineva te place, cineva se gândeşte la tine, cineva are nevoie de tine… dar e si mai minunat să ştii ca exista cineva care nu-ti uita niciodată ziua de nume. La Mulţi Ani!

Mesaje de Sf Constantin și Elena pentru colegi și colaboratori

-Sfinţii Constantin şi Elena să vă aducă liniște, sănătate și binecuvântare!

-Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări si tot ce vă doriţi lângă cei dragi!

-Pentru tot ceea ce ai încercat să faci până acum şi nu ţi-a ieşit, pentru tot ce ai construit dar s-a ruinat, pentru tot ce ai căutat în zadar şi nu ai găsit, azi ai voie mai mult ca oricând să crezi într-o minune. Este ziua ta şi numai a ta. Azi trebuie să crezi în visele tale! La mulţi ani!

-Sfântul căruia îi purtaţi numele să vă ocrotească în fiecare zi, să vă aducă liniste şi pace şi să nu lase ca speranţa să se stingă din sufletul dumneavoastră. La mulţi ani cu împliniri şi momente frumoase în viitor!

-Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însotească pretutindeni. Va doresc o zi de Sf. Constantin şi Elena cât mai frumoasă!

-O zi specială pentru un angajat deosebit. La multi ani de ziua numelui tau!La mulţi ani şi mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sănătate si numai bucurii!

-La mulţi ani cu sănătate, Cu belşug şi cu de toate, Bucurii şi nestemate, De-acum şi pe mai departe. La multi ani, Constantin/Elena!

Mesaje deosebite de Sf Constantin și Elena

-Un gând senin și câteva șoapte trimise din zări îndepărtate să-ți spună la ureche clipe curate, iubire, fericire, sănătate! La mulți ani de Sf Constantin și Elena!

-Cu ocazia zilei onomastice, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

-Fie ca adierea vântului lin al acestei zile frumoase de primăvară să te mângâie cu mirosul îmbietor al florilor de mai, iar sufletul să-ti rămână deschis către calea fericirii si împlinirii eterne!

-Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată inţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se împlinească!

-Sfinţii Constantin şi Elena să te călăuzească mereu! Cele mai calde urări de bine, sănătate şi fericire, de ziua numelui. La mulţi ani, Constantin!

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica

-E ziua ta, dragă Elena! Îţi urez cele mai frumoase clipe, bucurie, speranţă şi multe, multe împliniri!

-La Mulţi Ani, Elena! Sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale.
Citeşte întreaga ştire: Mesaje de Sf. Constantin și Elena – Cele mai frumoase urări și felicitări

-Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunata si un an plin de realizari. La multi ani infloritori! Îți doresc ca ziua numelui să îți aducă multe motive de a sărbători. La mulți ani!

-Florile din luna mai să îţi aducă multă iubire în suflet, sănătate, admiraţia celor dragi şi multe dorinţe împlinite. La mulţi ani de ziua numelui!

-Cu ocazia zilei Sfinţisorului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

-Îţi urez „La mulţi ani”, pentru că porţi acest nume, si fie ca Sfântul Constantin pe care îl reprezinţi, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si liniştea interioara.

-La Mulţi Ani Constantine şi sper sa se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Mesaje de SFINŢII CONSTANTIN şi ELENA 2022. Ce SMS-uri, felicitări, urări puteţi trimite celor dragi cu ocazia zilei de nume

Publicat

în

MESAJE de Sfinții Constantin și Elenea FELICITARI pentru Constantin și Elena. Urări prin SMS de Sf CONSTANTIN şi ELENA 2022

Felicitare de la mulți ani de Sf Constantin și Elena pentru: Elena, Ileana, Lenuţa, Constanţa, Leana, Nuţi, Constantin, Costel, Costică, etc. Mesaje haioase și amuzante de Sfinții Constantin și Elena.

Trimite un SMS, o urare sau o felicitare de „la mulţi ani”, celor dragi cu ocazia zilei numelui.

Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte pe Sfântul Împărat Constantin cel Mare şi pe mama sa, Elena, al căror hram este purtat de numeroase biserici din ţară. Această sărbătoare se celebrează anual în data de 21 mai.

Elit - Gustul Desăvârșit

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume şi sa ai parte numai de zile senine si însorite!

Azi, de ziua numelui, îţi urez şi eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce îţi doreşti. La mulţi ani!

Urări de Sfinții Constantin și Elena

Fie ca adierea vântului lin al acestei zile frumoase de primăvară să te mângâie cu mirosul îmbietor al florilor de mai, iar sufletul să-ti rămână deschis către calea fericirii si împlinirii eterne!

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La mulţi ani, cu ocazia zilei de „Sfinţii Constantin si Elena”! Sa ai parte de bucurii şi împliniri!

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Cu ocazia zilei onomastice, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţa şi ca sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri!

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La zi aniversara noi îţi urăm numai de bine, îţi dorim sănătate, împliniri, realizări şi îţi uram un sincer „La mulţi ani!”

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Este minunat sa ştii ca cineva te place, cineva se gândeşte la tine, cineva are nevoie de tine… dar e si mai minunat să ştii ca exista cineva care nu-ti uita niciodată ziua de nume. La Mulţi Ani!

Citește și: Mesaje de Paste fericit. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Dragul meu, cu ocazia acestei zile, îţi urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulţi ani!

Sa ai parte de cat de multa fericire îţi poate cuprinde inima, de cat de multe zâmbete îţi poate dărui o zi si de toate binecuvântările pe care ţi le poate aduce viaţa. La mulţi ani Constantin / Costică / Costel / Costin / Costi / Costinel / Costelus / Elena / Ileana / Leana / Lena / Nuti / Lenuta!

La mulţi Ani si sa ai parte de un ocean de sanatate, un munte de noroc si un camion cu bani!

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La multi ani! Sfintii Constantin si Elena sa te calauzeasca mereu!

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Se spune ca iubitii sunt ca luna, iar fratii ca stelele. Eu am observat ca cerul poate arata bine fara luna, dar niciodata fara stele, adica fara tine. La multi ani, fratiorule/iubitule!

Sa-ti dea Domnul sanatate, judecata inteleapta, viata lunga pământească, ce doreşti sa se împlinească!

Sfantul caruia ii purtati numele sa va ocroteasca in fiecare zi, sa va aduca liniste si pace si sa nu lase ca speranta sa se stinga din sufletul dumneavoastra. La multi ani cu impliniri si momente frumoase in viitor!

La mulţi ani tuturor celor ce poarta numele sfinţilor împăraţi Constantin si Elena! Sa va călăuzească si va vă ajute a urma calea spre Domnul!

Felicitări de Sfinții Constantin și Elena

Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros „La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări si tot ce vă doriţi lângă cei dragi!

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Cu ocazia zilei de nume, iti doresc un munte de sanatate, o mare de iubire si un ocean de fericire!

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Cu ocazia zilei onomastice, iti doresc o ora de liniste, o zi senina, o saptamana de bucurii, o luna de impliniri, un an de prosperitate, un veac de sanatate, fericire si iubire. La multi ani!

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate şi să ti se îndeplinească toate dorinţele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Costica!

Citește și: Mesaje de SFANTUL Ilie. Urări, SMS-uri şi felicitări pe care le poţi transmite celor îşi serbează onomastica

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Îţi doresc sa ai parte de o zi de nume minunata si sa stii ca esti si vei fi mereu iubit/a de toţi prietenii tai. Cu drag, …

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Îţi urez „La mulţi ani”, pentru că porţi acest nume, si fie ca Sfântul Constantin pe care îl reprezinţi, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si liniştea interioara.

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La Mulţi Ani Constantine şi sper sa se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale.

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La mulţi ani şi mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sănătate si numai bucurii!

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA

Un cer albastru fara nori,

In calea ta sa fie,

Sa ai in viaţa numai flori,

Noroc si bucurie!

La Mulţi Ani!

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Un ocean de sănătate,

Un munte de noroc,

Un camion cu bani,

Si un sincer: „La mulţi ani!”

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Cele mai calde urări de bine, sănătate şi fericire, de ziua numelui. La mulţi ani!

Sa ne trăieşti, Elena / Lenuţa / Costică / Costel / Nuţi / Costi / Ileana, ani mulţi si buni,

Norocul sa-ti dea ghes mereu, minuni,

Orice dorinţa-ţi pui să se-mplinească,

Iar anii care trec te-ntinerească!

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: La mulţi ani cu sănătate,

Sa iti dea Domnul tot ce doreşti,

Zile senine si fericire,

Elena/Constantin, sa ne trăieşti!

URĂRI DE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Este doar înca o zi, dar este cea mai frumoasa din tot anul, caci este ziua ta! La mulţi ani, iubitule/iubito!

Citește și: MESAJE de Sfântul Gheorghe. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica

MESAJE SF CONSTANTIN ŞI ELENA: E o zi cand sufletul invinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare uşor. La Mulţi Ani!

SF CONSTANTIN ŞI ELENA: Din totalul celor 1,8 milioane de români care îşi aniversează ziua onomastică pe 21 mai, aproximativ 1,1 milioane sunt femei şi circa 640.000 sunt bărbaţi. Dintre femei, circa 880.000 de femei poarta numele de Elena, peste 124.000 se numesc Ileana si aproape 70.000 poartă numele Lenuţa. Celelalte femei care îşi aniversează ziua onomastică de SF CONSTANTIN ŞI ELENA se numesc Constanta (circa 53.000 de femei), Constantina (aproape 27.000), Leana (circa 4.000) si Nuţi (aproximativ 1.400).

URARI DE SF CONSTANTIN SI ELENA

Cei mai mulţi bărbaţi, aproximativ 495.000, se numesc Constantin, alţi circa 80.000 – Costel, iar circa 33.000 – Costică. Totodată, circa 20.000 de barbati se numesc Costin, mai bine de 10.000 – Costinel, circa 600 – Costi si aproximativ 300 – Costeluş.

-Pentru ca astazi este o zi speciala pentru tine, ma alatur si eu celor ce-ti doresc din adancul sufletului sa ai parte numai de impliniri, satisfactii, multa sanatate, si Dumnezeu sa te calauzeasca si sa oranduiasca totul cum este mai bine pentru tine! Fie ca anii ce se scurg sa treaca, precum razele soarelui mangaie o floare ce sta sa infloreasca! “La multi ani!!!”

– La multi ani! Sfintii Constantin si Elena sa te calauzeasca mereu!

– Ne gandim cu totii la tine si pentru ca astazi este o zi speciala iti uram un sincer- La multi ani !

-Azi, de ziua numelui, iti urez si eu sa fii iubit(a) si sa ai parte de tot ce iti doresti. La multi ani !

Citește și: MESAJE de SFÂNTUL ANDREI. SMS-uri, urări, felicitări pe care le poţi trimite celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei

– Cu ocazia zilei de nume, iti doresc un munte de sanatate, o mare de iubire si un ocean de fericire!

– Cu ocazia zilei Sfintisorului tau, iti doresc o ora de liniste, o zi senina, o saptamana de bucurii, o luna de impliniri, un an de prosperitate, un veac de sanatate, fericire si iubire. La multi ani!

 – De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Costica!

– E o zi cand sufletul invinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare usor. La Multi Ani!

Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări si tot ce vă doriţi lângă cei dragi!

Cu ocazia zilei de nume, iti doresc un munte de sanatate, o mare de iubire si un ocean de fericire!

Cu ocazia zilei onomastice, iti doresc o ora de liniste, o zi senina, o saptamana de bucurii, o luna de impliniri, un an de prosperitate, un veac de sanatate, fericire si iubire. La multi ani!

De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate şi să ti se îndeplinească toate dorinţele pe care o sa ti le pui. La multi ani, Costica!

Citește și: MESAJE de SFANTUL NICOLAE. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Îţi doresc sa ai parte de o zi de nume minunata si sa stii ca esti si vei fi mereu iubit/a de toţi prietenii tai. Cu drag, …

Îţi urez “La mulţi ani”, pentru că porţi acest nume, si fie ca Sfântul Constantin pe care îl reprezinţi, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si liniştea interioara.

La Mulţi Ani Constantine şi sper sa se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale.

La mulţi ani şi mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sănătate si numai bucurii!

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători

Citește și: MESAJE DE ANUL NOU. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pe care le puteţi trimite celor dragi de Revelion


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare