Ziarul Unirea

Cascadorii risului. Faza postelectorala

 -pamflet obraznic-

Abia s-a terminat campania electorala in care ne-am amuzat si nu prea, ca distinsii nostri politicieni locali ne dau motive sa ridem in hohote demonstrind ca daca vesnicia s-a nascut la sat, prostia s-a nascut in politica si a ajuns la maturitate.
Faza postelectorala a cascadorilor risului a fost declansata de aparatia intr-un cotidian din Alba Iulia, proprietatea unui penelist vopsit, a siglei PNL. Nimic neobisnuit pina acum. Umorul involuntar este dat de faptul ca pe sigla PNL a aparut codul de bare ceea ce ne arata o noua etapa in dezvoltarea partidelor politice din Romania. Etapa informatizarii. Dai cu scanerul peste codul de bare si afli cite parale face partidul respectiv ( 1 leu in cazul nostru pentru PNL Alba). Mai mult, distinsul blatist Atanasiu probabil va introduce case de marcat pentru spaga, ca nu cumva spaga sa ramina in afara partidului, adica (Doamne fereste) sa se intimple ca si cu Silviu Bian caruia i s-au lipit pe degetelele unsuroase o parte din zeciuiala de partid.
Dar motive sa ne hlizim fata de cascadorii risului din asa zisa politica locala (de fapt o atitudine de gasca in care ideile conteaza mai putin decit numerarul) avem destule.
Dupa ce au scris cu rujul furat de la Hedviga pe peretii WC-ului de la primarie “PDL+PNL=LOVE” exact sub numerele de telefon ale puicutelor din dosarul “Prostituate pentru VIP-uri” ( apropos, cind ni se spun si noua numele consilierilor locali care s-au dedulcit la farmecele carnoase ale fragedelor prostituate?) PNL-istii din Alba au ignorat trecutul si au devenit cei mai buni prieteni ai PDL-ului fara sa stie ca o alianta care incepe intr-un WC tot acolo se sfirsete.
O sa ne amuzam copios pentru ca acum noul presedinte al consiliului judetean Alba, Florin Roman (anti-PDL-ist caruia i s-a terminat benzina) va raspunde de activitatea filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor pe care o va mai sponsoriza din cind in cind spre marea bucurie a domnului Aurel Pantea care s-a trezit in campania electorala sa il injure pe Roman si care se va trezi in viitor obligat sa il laude.
O sa ne amuzam si de UDMR care va plinge in pumni si va blestema cu eficacitate (injuraturile unguresti sint foarte colorate) faptul ca minoritatea italiana a reusit sa introduca limba italiana ca limba oficiala in administratia locala din Alba Iulia in mai putin de 24 de ore, desi ungurii incearca sa introduca maghiara de peste 22 de ani.
Cu siguranta o sa ne amuzam de naivii PNL-isti care au intrat in caracatita PDL-ista cu inima larg deschisa si cu dosul intors catre electorat. Prea multi purici nu or sa faca in posturile pe care le-au obtinut prin nesimitre. Nu il vad pe Simone Alba putind face fata (presupunind ca ar vrea) lui Mircea Hava. Doua trei latraturi cu damf de Jidvei ale lui eternului si fascinantului Hava catre viceprimarul onorific italian vor fi suficiente ca sa il tintuiasca pe bietul si plapindul Simone in polistirenul portii castrului roman, de unde se va da jos doar dupa miezul noptii, ca sa nu il vada nimeni.
Celalat vajnic luptator impotriva coruptiei PDL-iste, Florin Roman, l-a revaluat pe Dumitrel, omul care tace atit de intelligent, dar nu pentru ca ar spune ceva cu tacerea lui de aur ci pentru faptul ca dupa maximum trei propozitii i se termina vocabularul. Acum Dumitrel nu mai este olteanul rau, rau de tot, care este strain de interesele judetului Alba, ci un partener bun, bun de tot. Cum sa nu fie bun un nene care taie putin din ciolanul lui si arunca sub masa prezidului consiliului judetean o bucatica de cozonac pentru pudelii din PNL?
Sa nu il uitam si pe marele maestru al blatului artistic, Teodor Atanasiu, a carui pricepere in a pierde alegeri a contat atit de mult. In triunghiul Bermudelor politicii locale, Atanasiu reprezinta unghiul obtuz in timp ce Roman si Albani ocupa fiecare cite un unghi confuz. Ne asteptam ca domnul Atanasiu sa isi continue traseul politic, desi nimeni nu a observat ca dl Atanasiu sa fi facut ceva bun in politica cu exceptia faptului ca si-a plimbat colesterolul intre Alba Iulia si Bucuresti, unde si-a lasat amprentele pe clantele ministeriale. Si cam atit. Istoria va consemna doar ca dl Atanasiu a fost ministru pentru ca nu va putea consemna ceva ce a facut dl Atanasiu.
O sa ne mai distram si cu contractele de furaciune ale acelorasi pdl-isti unsi cu toate alifiile, timp in care viceprimarul sau vicepresedintele PNL-ist ne vor explica cu politete ca noi sintem rai, dar Hava si restul sint buni….oameni buni pentru Alba. Noi sintem rai ca nu vedem pixelul albastru (rusine…Dinu Patriciu….)
Motive de amuzament o sa ne dea caricaturile astea politice dar si caricaturile de cavaleri templieri care defileaza prin cetatea de polistiren intr-un ritual caraghios si infantil, pingarind mormintul lui Iancu de Hunedoara, sau kitschurile in uniforme care vor misuna prin partea privatizata a cetatii.
O sa zimbim insa amar la polistirenul si rigipsul ce se va inmulti in cetate precum ciupercile. Asa spunea si poetul: “Polistirenul este in toate. In cele ce sint si in cele ce miine vor ride la soare”. Si o sa ne bucuram de zecile de terase sezoniere care vor impinzi cetatea, oferind albaiulienilor posibilitati culturale nelimitate de a citi etichetele cu promotiile producatorilor de bere

Radu Octavian

ELIT

PS: Persoanele enumerate mai sus cred ca sint in viata particulara niste tati iubitori, soti grijulii, vecini de treaba. In politica insa………..

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

25 Comentarii

Costel* 30 iunie 2012 at 15:49

Adevarul adevarat este in spusele tale domnule avocat. Atanasiu , Roman si Albani este adevarate valori de cultura bune maniere si cavalerism. Acum cand cei trei s-au incuscrit cu Hava vor aduce in echipa si pe Szabou cu steagul ca atunci cand se defileaza prin traseul celor trei fortificatii si se trag salve de slut pentru cei cinci sa stie prostime care a votat liberalii unde este „bosii”. Domnule avocat pentru aceste mari realizari ale domnulor Atanasiu Roman si Albani va propun sa formam un ONG cu numele „PENTRU EI” sa adunam bani sigur legal nu ca altii si sa le facem acestora cate un bust in fata Consiliului Judetean alaturi de marele om de stat Bratianu pe bustul carora sa scriem … acestia sunt urmasii dumneavoastra maestre … rusineee!!!

Claudiu 30 iunie 2012 at 15:49

Cine-i ciuriburi asta care semneaza? Ce reprezinta asta pentru Alba Iulia? Prin ce s-a remarcat profesional? Sfaturi si ironii ieftine, dar ceva concret inafara de comentarii si acuze fara dovezi? …?…?…

ciuriburi 30 iunie 2012 at 15:58

Acest ciuriburi se lupta alaturi de Albani si Roman cu buldozerele din parcul Custozza si este unul din din liberalii de linie a jud. Alba. Acest om era gata, gata sa fie omorat de buldozerele grofului care scoteau arborii si distrugeau parcul. Acest ciuriburi a organizat lantul uman din parcul Custozza impotriva dictaturii Havisto-Szabouistice.

Claudiu 30 iunie 2012 at 16:03

asa…altceva? ca asta nu i-a iesit!

ciuriburi 30 iunie 2012 at 16:09

Altceva a iesit pentru Albani si Roman. Parcul a fost distrus, Albani a ajuns VICEprimar de Custozza iar Roman VICEpresedinte de Corint, traisca Mircea Hava si Corint & comp.

Claudiu 30 iunie 2012 at 16:26

mda, asa ma gandeam si eu…nimic concret nu are in CV.

ciuriburi 30 iunie 2012 at 16:49

Dar @ Claudiu cum stai cu CV. Cel putin domnul Radu este un avocat bun, matale cu ce te lauzi in afara de culoarea portocalie de care va e rusine si voua.

Claudiu 30 iunie 2012 at 17:00

Ce avocat bun ca nu a auzit nimeni de el. Buni sunt vreo 2-3 in Alba, iar el nu-i nici macar printre aia mediocrii, de fapt nu-i nicaieri. Nu am auzit de el in oras, profesional. CV meu nu conteaza atata timp cat eu nu ma scalambai in public, in presa.

munteanul 30 iunie 2012 at 16:07

Felicitari d-le Radu Octavian pt articol; sunt anti usl,dar sunt in acelasi timp si unul dintre cei care cred in dictonul „ridendo castigat mores”. Iar partea cu Atanasiu „unghi obtuz” a fost totala; s-ar putea sa fie valabila chiar si in viata extrapartinica…

Atanasiu s-a avansat singur cand era sef la armata si inca col. 30 iunie 2012 at 17:00

Bai Atanasiule nu te-ai bagat sub pamant ca singur te-ai propus si avansat cand ai fost sef la MApN.dUPA CE AI LUAT GRAD DE COL.TOTAL NEMERITAT AI MAI FACUT SI ALIANTA SECRETA CU PDL SI-ATI ARANJAT VICEPRIMARII.Cati colonei derbedei sunt avansati la misto de tine mai ?

T.B. 30 iunie 2012 at 20:59

Puteti sa vi-l imaginati pe Atanasiu,singur la biroul sau de ministru, cu cata mandrie si-a pus semnatura pe lista cu propria-i avansare. Dupa ce n-a mai fost ministru si-a facut autocritica in fata oglinzii: ce fraier, de ce nu m-am facut general, doar pixul era in mana mea!?

athanasiu 1 iulie 2012 at 8:41

Atanasiu e doar un pseudonim..in greaca inseamna FARA MOARTE…ca si mine in politica dambovitzeana!in realitate, sunt BIJBOACA …!

militia 1 iulie 2012 at 10:27

Atanasiu ca el, da’ tata-sau ce grad are??? Ia sa raspunda Atanasiu ce grad i-a dat lu’ ticu-sau cand era ministru???? Hai mai Atansiuule, hai ma, zii!!!Nu cumva l-ai facut general pe tactu??? Hai ma ca pana si Sadu stie. FMC

troleibuzul 30 iunie 2012 at 17:27

Aia de la Antena 3 sunt tampiti sau ce dracu ? De ce l-au primit in emisiune la Stoiceasca pe impostorul de Atanasiu joi dupamasa ? Ei nu stiu ca acest impostor s-a dat in Alba cu pedeleii ? Cred ca mai nimerit ar fi sa merga de acum incolo labe1 teve sau la realitatea beasesciana alaturi de ‘telectualii cu papion !

Ardeleanu 2 iulie 2012 at 11:27

Da ai dreptate ăia de la antena trei sunt tâmpiţi rău de tot şi aceasta nu de azi de ieri… B1 TV , nu este compromis

Costel* 2 iulie 2012 at 15:15

@ Ardeleanu, asa o fi, cei dela Antena 3 sunt tampiti iar cei de labe1 tv sunt colonei si pupinc(8)uristi … specialisti in pupat si lins … dosuri sunt destule …

adevarultrist 30 iunie 2012 at 19:56

Tase Tase
Tu esti de matase
Transparent si indesat
PNL-eul ai alterat
Pe onoare te-ai p…sat
Pe votanti i-ai ignorat
Las cas fraieri si voteaza
Un ratat ce ii tradeaza
Suntem multi si-oi fi-prostan
Dar im inteles ca vrei CIOLAN

DEMISIA TRADATORULE!!!!!

kk 30 iunie 2012 at 20:58

Foarte tare ! Bravo !

Aurelian 30 iunie 2012 at 22:28

Radule, ti-ai depus demisia din PNL, ca de nu „te executa” Eutanasiu, si inca rapid, cat mai are timp!

nu 1 iulie 2012 at 8:43

Nu este membru PNL

adriaan 1 iulie 2012 at 8:44

Tavi,rezista frate.Pentru ideile tale,nu de dragul unor fripturisti,care sunt si vor mai fi.Un fost coleg mai mic de la Drept,Cluj..

Adriana 1 iulie 2012 at 12:33

Super articolul…felicitari!!!:)

dana 1 iulie 2012 at 14:07

excelent articol. de fiecare data „de-a rasu plansu” spune-ti exact ce trebuie si exact cum trebuie.

albaiulian 3 iulie 2012 at 0:03

un articol super. pacat de electoratul care a crezut in BIJBOACA, 🙁 dar stai nene linistit k la toamna nici deputat nu mai prinzi si atunci sa vezi cum se scapa Dumitrel de tine, nici de samanta nu mai ramai. daca crezi k USL -sti te vor mai vota sa mai pupi 4 ani de stat pe banii nostrii….Cine rade la urma rade mai bine.

abulafia 5 iulie 2012 at 16:05

Excelent articol!
Foarte bun condeiul, taioasa exprimarea, ager ochiul.
Felicitari sincere!

Comentariile sunt oprite