Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Cascadorii risului. Faza postelectorala

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 -pamflet obraznic-

Abia s-a terminat campania electorala in care ne-am amuzat si nu prea, ca distinsii nostri politicieni locali ne dau motive sa ridem in hohote demonstrind ca daca vesnicia s-a nascut la sat, prostia s-a nascut in politica si a ajuns la maturitate.
Faza postelectorala a cascadorilor risului a fost declansata de aparatia intr-un cotidian din Alba Iulia, proprietatea unui penelist vopsit, a siglei PNL. Nimic neobisnuit pina acum. Umorul involuntar este dat de faptul ca pe sigla PNL a aparut codul de bare ceea ce ne arata o noua etapa in dezvoltarea partidelor politice din Romania. Etapa informatizarii. Dai cu scanerul peste codul de bare si afli cite parale face partidul respectiv ( 1 leu in cazul nostru pentru PNL Alba). Mai mult, distinsul blatist Atanasiu probabil va introduce case de marcat pentru spaga, ca nu cumva spaga sa ramina in afara partidului, adica (Doamne fereste) sa se intimple ca si cu Silviu Bian caruia i s-au lipit pe degetelele unsuroase o parte din zeciuiala de partid.
Dar motive sa ne hlizim fata de cascadorii risului din asa zisa politica locala (de fapt o atitudine de gasca in care ideile conteaza mai putin decit numerarul) avem destule.
Dupa ce au scris cu rujul furat de la Hedviga pe peretii WC-ului de la primarie “PDL+PNL=LOVE” exact sub numerele de telefon ale puicutelor din dosarul “Prostituate pentru VIP-uri” ( apropos, cind ni se spun si noua numele consilierilor locali care s-au dedulcit la farmecele carnoase ale fragedelor prostituate?) PNL-istii din Alba au ignorat trecutul si au devenit cei mai buni prieteni ai PDL-ului fara sa stie ca o alianta care incepe intr-un WC tot acolo se sfirsete.
O sa ne amuzam copios pentru ca acum noul presedinte al consiliului judetean Alba, Florin Roman (anti-PDL-ist caruia i s-a terminat benzina) va raspunde de activitatea filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor pe care o va mai sponsoriza din cind in cind spre marea bucurie a domnului Aurel Pantea care s-a trezit in campania electorala sa il injure pe Roman si care se va trezi in viitor obligat sa il laude.
O sa ne amuzam si de UDMR care va plinge in pumni si va blestema cu eficacitate (injuraturile unguresti sint foarte colorate) faptul ca minoritatea italiana a reusit sa introduca limba italiana ca limba oficiala in administratia locala din Alba Iulia in mai putin de 24 de ore, desi ungurii incearca sa introduca maghiara de peste 22 de ani.
Cu siguranta o sa ne amuzam de naivii PNL-isti care au intrat in caracatita PDL-ista cu inima larg deschisa si cu dosul intors catre electorat. Prea multi purici nu or sa faca in posturile pe care le-au obtinut prin nesimitre. Nu il vad pe Simone Alba putind face fata (presupunind ca ar vrea) lui Mircea Hava. Doua trei latraturi cu damf de Jidvei ale lui eternului si fascinantului Hava catre viceprimarul onorific italian vor fi suficiente ca sa il tintuiasca pe bietul si plapindul Simone in polistirenul portii castrului roman, de unde se va da jos doar dupa miezul noptii, ca sa nu il vada nimeni.
Celalat vajnic luptator impotriva coruptiei PDL-iste, Florin Roman, l-a revaluat pe Dumitrel, omul care tace atit de intelligent, dar nu pentru ca ar spune ceva cu tacerea lui de aur ci pentru faptul ca dupa maximum trei propozitii i se termina vocabularul. Acum Dumitrel nu mai este olteanul rau, rau de tot, care este strain de interesele judetului Alba, ci un partener bun, bun de tot. Cum sa nu fie bun un nene care taie putin din ciolanul lui si arunca sub masa prezidului consiliului judetean o bucatica de cozonac pentru pudelii din PNL?
Sa nu il uitam si pe marele maestru al blatului artistic, Teodor Atanasiu, a carui pricepere in a pierde alegeri a contat atit de mult. In triunghiul Bermudelor politicii locale, Atanasiu reprezinta unghiul obtuz in timp ce Roman si Albani ocupa fiecare cite un unghi confuz. Ne asteptam ca domnul Atanasiu sa isi continue traseul politic, desi nimeni nu a observat ca dl Atanasiu sa fi facut ceva bun in politica cu exceptia faptului ca si-a plimbat colesterolul intre Alba Iulia si Bucuresti, unde si-a lasat amprentele pe clantele ministeriale. Si cam atit. Istoria va consemna doar ca dl Atanasiu a fost ministru pentru ca nu va putea consemna ceva ce a facut dl Atanasiu.
O sa ne mai distram si cu contractele de furaciune ale acelorasi pdl-isti unsi cu toate alifiile, timp in care viceprimarul sau vicepresedintele PNL-ist ne vor explica cu politete ca noi sintem rai, dar Hava si restul sint buni….oameni buni pentru Alba. Noi sintem rai ca nu vedem pixelul albastru (rusine…Dinu Patriciu….)
Motive de amuzament o sa ne dea caricaturile astea politice dar si caricaturile de cavaleri templieri care defileaza prin cetatea de polistiren intr-un ritual caraghios si infantil, pingarind mormintul lui Iancu de Hunedoara, sau kitschurile in uniforme care vor misuna prin partea privatizata a cetatii.
O sa zimbim insa amar la polistirenul si rigipsul ce se va inmulti in cetate precum ciupercile. Asa spunea si poetul: “Polistirenul este in toate. In cele ce sint si in cele ce miine vor ride la soare”. Si o sa ne bucuram de zecile de terase sezoniere care vor impinzi cetatea, oferind albaiulienilor posibilitati culturale nelimitate de a citi etichetele cu promotiile producatorilor de bere

Radu Octavian

PS: Persoanele enumerate mai sus cred ca sint in viata particulara niste tati iubitori, soti grijulii, vecini de treaba. In politica insa………..


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea