Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Casa memorială Dr. Ioan Mihu din Vinerea va fi reabilitată și transformată într-un Centru multicultural. Investiție de 150.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Casa memorială Dr. Ioan Mihu din Vinerea va fi reabilitată și transformată într-un Centru multicultural. Investiție de 150.000 de lei

Consilierii județeni din Alba vor avea de aprobat în cadrul ședinței din 23 martie 2023 un proiect de hotărâre pentru aprobarea încheierii unui acord de asociere între Consiliul Judeţean Alba şi orașul Cugir pentru înființarea „Centrului multicultural Dr. Ioan Mihu Cugir”.

Proiectul de act administrativ vizează aprobarea Acordului de asociere încheiat între județul Alba prin Consiliul Judeţean Alba şi orașul Cugir prin Consiliul Local al orașului Cugir în vederea realizării cadrului necesar pentru furnizarea unui serviciu de interes județean prin înființarea „Centrului multicultural Dr. Ioan Mihu Cugir” – instituție publică de cultură.

Dr. Ioan Mihu, personalitate proeminentă a Transilvaniei sfârșitului de secolXIX și începutului de secol XX, a fost unul dintre cei mai aprigi susținători ai emancipării politice, economice, sociale și culturale a românilor ardeleni, fiind totodată un ilustru luptător pentru îndeplinirea idealului național.

Ioan Mihu s-a născut la 17 octombrie 1854 la Vinerea, din țărani fruntași, tatăl său fiind un cunoscut om de afaceri cu lemn din zonă. Pentru punerea în valoare a personalității acestui mare luptător pentru drepturilor românilor transilvăneni și a patrimoniului cultural local și județean, cele două UAT-uri doresc reabilitarea casei memoriale Dr. Ioan Mihu din Vinerea și transformarea acesteia într-un Centru multicultural.

În prima etapă se va realiza trecerea din domeniul public al orașului Cugir în domeniul public al județului Alba a cotei de 1/2 din imobilul teren și construcții, înscris în Cartea funciară nr. 79796 Cugir, situat administrativ în localitatea Vinerea, strada Principală, nr. 172, județul Alba.

În etapa a doua părțile se asociază pentru realizarea în comun a Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție la obiectivul de investiții: „Centrul multicultural Dr. Ioan Mihu Cugir”, documentație care va cuprinde soluția constructivă, descrierea, din punct de vedere tehnologic, constructiv, tehnic, funcţional-arhitectural şi economic, a principalelor lucrări pentru investiţia de bază, corelată cu nivelul calitativ, tehnic şi de performanţă ce rezultă din indicatorii tehnico-economici propuşi.

Valoarea estimată pentru realizarea Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție la obiectivul de investiții: „Centrul multicultural Dr. Ioan Mihu Cugir” este de 150.000 lei cu TVA inclus, din care fiecare asociat va plăti jumătate, respectiv 75.000 lei.

Acordul de asociere se încheie pe o perioadă de 2 (doi) ani, intrând în vigoare de la data semnării lui de către reprezentanții celor doi asociați, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional, la solicitarea motivată a oricărui asociat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea