Rămâi conectat

Politică Administrație

Cartierul Orizont din Alba Iulia va avea o biserică nouă, cu centru catehetic

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

În ședința Consiliului Local Alba Iulia, programată pentru 28 noiembrie a.c., va fi supus spre aprobare Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) – Construire ansamblu parohial ortodox – biserică, centru catehetic și împrejmuire, Alba Iulia – Micești, str. Azur nr.15.

Potrivit raportului de specialitate, terenul pe care se va construi are o suprafață de 1.924 mp, se află în intravilanul municipiului, este în proprietatea Parohiei Ortodoxe Alba Iulia Orizont și ”este inclus în listele monumentelor istorice sau în zonele de protecție a acestora – sit arheologic”.

Biserica se va întinde pe o suprafață de 21,95 m x 12,90 m iar centrul catehetic pe 12,20 m x 11,2 m. Ambele vor fi construite cu fundații din beton monolit, elevații din beton simplu și beton armat, zidărie portantă din cărămidă, șarpante din lemn și învelitoare din țiglă ceramică. La intrare va fi amenajată și o parcare de 11 locuri.

Pe parcursul procesului de informare și consultare a vecinilor nu au existat probleme sau rezerve privind planul de urbenism, iar Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică și Comisia tehnică de urbenism au dat aviz favorabil construcției, cu condiția să fie întregită circulația pietonală în jurul construcției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea