Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Cartierul ”Gheorghe Șincai” din Alba Iulia, modernizat în folosul comunităților defavorizate. Proiectul în valoare de peste 22,2 milioane lei a fost semnat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Cartierul ”Gheorghe Șincai” din Alba Iulia, modernizat în folosul comunităților defavorizate. Proiectul în valoare de peste 22,2 milioane lei a fost semnat

În cursul zilei de vineri, 3 septembrie, la ADR Centru, a fost semnat contractul un nou proiect pentru albaiulieni, finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional REGIO 2014-2020. Cererea de finanțare vizează regenerarea economică și socială a comunităților defavorizate din mediul urban și are o valoare totală de peste 22,2 milioane lei, din care aproape 20 milioane lei (peste 4,17 milioane euro) sunt sume nerambursabile.

Prin această inițiativă, municipalitatea va investi în cinci obiective specifice care vizează reabilitarea spațiilor publice urbane din cartierul ”Gheorghe Șincai”, pe o suprafață de peste 2 hectare.

La acestea se adaugă obiectivul de construire a unui ansamblu de locuințe sociale, incluzând 21 de apartamente, în același cartier.

În total, municipalitatea din Alba Iulia are în implementare 13 proiecte finanțate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 și unul deja finalizat, prin care a fost reabilitat Liceul Sportiv. Valoarea totală a acestor proiecte este de peste 66,8 milioane euro.

Prin toate aceste proiecte se modernizează infrastructura de transport public pe principalele artere ale orașului, se reabilitează termic 33 blocuri de locuințe, unde se mai mult de 700 apartamente, se reface iluminatul public în mai mult de 80% din întregul oraș, se modernizează PalatulPrincipilor Transilvaniei și latura de nord a Cetății Alba Carolina și sunt realizate importante investiții în domeniul social, în special în Zona Urbană Marginalizată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea