Cartierul Cetate din Alba Iulia, sufocat de gunoaie

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În urma unor reclamaţii telefonice şi verbale ne-am deplasat ieri dimineaţă în cartierul Cetate, în perimetrul delimitat de străzile Cloşca, Luceafărului şi Bulevardul Revoluţiei. Iniţial, am poposit la intersecţia străzii Ulmului cu Mesteacănului, locaţie indicată telefonic de un cetăţean din zonă, un locatar cu plata la zi a dărilor către Asociaţia de Proprietari şi care trăieşte de zile bune cu gunoaiele revărsate din tomberoane, sub geamurile apartamentului (foto 1). În zonă sunt amplasate patru tomberoane. Săptămânal, doar din două se ridică gunoiul deoarece acestea aparţin unei Asociaţii care şi-a achitat datoriile către Salprest. Celelalte două tomberoane sunt mană cerească pentru căutătorii prin gunoaie. Pungile şi cartoanele prin care scormonesc aceştia sunt zburate de vînt, pe străzi, pe porţiuni de zeci de metri. Pentru ca să ţină gunoiul sub control, oamenii mai ies din blocuri şi mătură singuri deşeurile (foto2).

În spatele Bulevardului Revoluţiei, spre fostul Centru de Dializă, două parcări frumos dalate şi compartimentate sunt înecate de gunoaie. Normal, tot jegul deversat din apartamente- pe lângă tomberoane, că înăuntru nu mai este loc- constituie o mană cerească şi resursă de supravieţuire pentru oamenii străzii şi maidanezi. (foto 3, foto 4).

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În peregrinarea noastră, am fost interpelaţi de diverşi cetăţeni, extrem de supăraţi că sunt nevoiţi să stea cu gunoaiele la geam, în condiţiile în care sunt cu obligaţiile plătite la zi. Cu sprijinul îngheţului din ultimele zile şi nopţi, confortul cetăţenilor este violat doar vizual şi mai puţin olfactiv. Mirosul este în aşteptare şi va lua startul când mercurul din termometre va sări peste zero, înspre plus.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

 Petru Constantinescu, directorul Salprest, a declarat pentru Unirea că majoritatea zonelor în discuţie sunt arondate unor asociaţii de proprietari unde unii locatari au restanţe la plată şi de peste un an de zile.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

9 Comentarii

Stoia mihnea 19 ianuarie 2012 at 17:04

Pai nu mai e nimic de spus se vede!!!!!! Gunoierul sef se plimba cu masinile de colectie ale sale pe banii nostrii ai albaiulenilor cumparate . Prietenul sau desavarsit Hava nu are nimic de spus poate mai au vreun contract de semnat si de luat banii nostrii rusine sa le fie si poate io judeca cineva si pe ei. Vezi dna

pdl 19 ianuarie 2012 at 17:17

Acest ,,sef al gunoaielor ” stie ca Romani nu mai au bani.Ar trebui in contul celor -25% la salarii,scumpirea crburantului,apei,gazului,alimentelor sa curete GRATIS.
Nu poate sa faca ce a facut cand i s-a atribuit contractul…
El a fost cel mai inteligent?Firma Primariei SALPREST nu mai putea face fata?
Primaria impreuna cu Prietenia banului au desfintat tot ce era al nostru bun si rentabil.
Transportul in comun.
Apa.
Serviciile de curatenie.
Sistemul de incalzire.
Cimitirul.
Tot de ce are nevoie muritorul au luat ei pt. a se imbogati.

Costel* 19 ianuarie 2012 at 18:23

Acesta este raspunsul domnului Constantinescu PDL-ist de baza a domnului Hava impotriva manifestarilor anti Basist-Haviste din Alba Iulia.

instalatorul 19 ianuarie 2012 at 18:28

fratilor…..stie cineva ce-i cu bazinul olimpic?……..

pdl 19 ianuarie 2012 at 18:37

Ce sa fie, a castigat modernizarea o firma PORTOCALIE care nu evaluat bine costurile.Adica sa cumpere materiale sa plateasca ce a cumparat,muncitori si firesc dai CEZARULUI ce e a CEZARULUI.
Uite asa se duce de rapa.

uimirea 20 ianuarie 2012 at 8:37

stati linistiti nu e vorba de facturile neplatite ale asociiatiilor in cartierul lumea noua spre exemplu au fost perioade cind erau facturi neachitate si nu se ridica gunoiul dar si acum cind platile sint la zii tot ivadatii de gunoaie sintem cred mai degraba ca e lipsa de respect a conducerii salprest fata de cetateni

vigilante 20 ianuarie 2012 at 11:30

In ultima foto de pe strada Mesteacanului situatia nu e de ieri. Vesnic stau acele tmberoane pline de ajung sa refuleze si lumea arunca gunoiul jos langa fosta centrala termica ca doar nu s-or intoarce cu el acasa. Ii doare in c.r pe aia de la salprest. De ce nu se plimba domnul constantinescu putin prin oras sa vada cum isi fac datoria angajatii dumnealui? Banii stiu sa ii ia.

mihai 20 ianuarie 2012 at 15:09

in spatele cinema dacia e plin de gunoaie

Aurelian 22 ianuarie 2012 at 14:55

Ce numai Cartierul Cetate ii sufocat de gunoaie. Priviti in orasul de jos, la Sediul PNL Alba, ca pute mai rau ca si canalizarea. Inauntru au ramas numai gunoaiele de cand Eutanasiu a facut epurarile, ca facea alergie la ori ce forma de opozitie interna indreptata impotriva propiei persoane, si a Gastii de la Cujer!

Comentariile sunt oprite