Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Cartierul Cetate din Alba Iulia, sufocat de gunoaie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma unor reclamaţii telefonice şi verbale ne-am deplasat ieri dimineaţă în cartierul Cetate, în perimetrul delimitat de străzile Cloşca, Luceafărului şi Bulevardul Revoluţiei. Iniţial, am poposit la intersecţia străzii Ulmului cu Mesteacănului, locaţie indicată telefonic de un cetăţean din zonă, un locatar cu plata la zi a dărilor către Asociaţia de Proprietari şi care trăieşte de zile bune cu gunoaiele revărsate din tomberoane, sub geamurile apartamentului (foto 1). În zonă sunt amplasate patru tomberoane. Săptămânal, doar din două se ridică gunoiul deoarece acestea aparţin unei Asociaţii care şi-a achitat datoriile către Salprest. Celelalte două tomberoane sunt mană cerească pentru căutătorii prin gunoaie. Pungile şi cartoanele prin care scormonesc aceştia sunt zburate de vînt, pe străzi, pe porţiuni de zeci de metri. Pentru ca să ţină gunoiul sub control, oamenii mai ies din blocuri şi mătură singuri deşeurile (foto2).

În spatele Bulevardului Revoluţiei, spre fostul Centru de Dializă, două parcări frumos dalate şi compartimentate sunt înecate de gunoaie. Normal, tot jegul deversat din apartamente- pe lângă tomberoane, că înăuntru nu mai este loc- constituie o mană cerească şi resursă de supravieţuire pentru oamenii străzii şi maidanezi. (foto 3, foto 4).

În peregrinarea noastră, am fost interpelaţi de diverşi cetăţeni, extrem de supăraţi că sunt nevoiţi să stea cu gunoaiele la geam, în condiţiile în care sunt cu obligaţiile plătite la zi. Cu sprijinul îngheţului din ultimele zile şi nopţi, confortul cetăţenilor este violat doar vizual şi mai puţin olfactiv. Mirosul este în aşteptare şi va lua startul când mercurul din termometre va sări peste zero, înspre plus.

 Petru Constantinescu, directorul Salprest, a declarat pentru Unirea că majoritatea zonelor în discuţie sunt arondate unor asociaţii de proprietari unde unii locatari au restanţe la plată şi de peste un an de zile.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea