Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Care sunt semnele unei infecții cu COVID-19 de durată: Cele mai comune 12 simptome

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fidaa Shaib, pneumolog la Colegiului de Medicină Baylor, a declarat că nu este încă clar dacă simptomele unui COVID-19 prelungit sunt cauzate de coronavirus sau dacă sunt declanșate de stresul și trauma infecției și pandemie.

„Oamenii ar putea suferi de COVID-19 prelungit fără să știe, deoarece nu au avut cunoștințele necesare pentru a știi că au virusul”, a precizat aceasta pentru Insider. COVID-ul prelungit prezintă o mare varietate de simptome, a adăugat Shaib, ceea ce face dificilă identificarea de către medici, potrivit Science Alert.
Cele mai comune 12 simptome

1. Ceață cerebrală. Unul din cinci persoane cu un coronavirus prelungit a experimentat ceață cerebrală la șase luni după ce a avut COVID-19, conform unei analize a 51 de studii.

2. Oboseală. Șase din 10 supraviețuitori ai COVID-19 care fuseseră spitalizați au raportat oboseală și slăbiciune musculară șase luni mai târziu, potrivit unui studiu chinez.

3. Probleme cu somnul. Unul din cinci pacienți cu COVID-19 prelungit au raportat că au probleme cu somnul la șase luni după ce s-au îmbolnăvit, conform analizei a 51 de studii.

4. Respirație scurtă și tusea persistentă sunt frecvente în rândul supraviețuitorilor COVID-19 la una până la șase luni după infecție, potrivit unui studiu realizat pe peste 73.000 de veterani americani.

5. Probleme cu inima. Palpitațiile și bătăile neregulate ale inimii au fost frecvente în rândul supraviețuitorilor COVID-19, conform studiului efectuat pe vetaranii americani.

6. Simptome neurologice și boli mintale. Peste o treime din supraviețuitorii COVID-19 au simptome neurologice sau boli mintale în termen de șase luni de la infecție, a constatat un studiu amplu. Tulburările de anxietate și dispoziție, cum ar fi depresia, au fost cele mai frecvente.

7. Pierderea mirosului. Printre cei care și-au pierdut simțul mirosului după COVID-19, aproximativ o treime nu și-au recăpătat simțul timp de două luni sau mai mult, potrivit unui mic sondaj din SUA.

8. Simptome intestinale, cum ar fi pierderea poftei de mâncare și diaree. Un mic studiu din China a constatat că mai mult de 40% dintre pacienții spitalizați cu COVID-19 au raportat probleme legate de intestin la trei luni după infecția lor primară. Cele mai frecvente simptome au fost pierderea poftei de mâncare, greață, reflux acid și diaree.

9. Erupții cutanate și căderea părului. Supraviețuitorii COVID-16 au raportat erupții cutanate la șase luni după infectare, potrivit studiului efectuat pe veteranii SUA.

10. Strângere toracică, dureri articulare și musculare. Într-un sondaj privind simptomele de COVID-19 prelungit, publicat în decembrie, nouă din 10 persoane au raportat simptome cum ar fi strângerea toracică, dureri musculare și dureri articulare la o lună după infectare.

11. Diabet. Potrivit studiului efectuat în rândul veteranilor americani, pacienții cu coronavirus prelungit au fost cu 39% mai predispuși să primească un nou diagnostic de diabet în cele șase luni de la infecție.

12. Boli de rinichi. Cei care au supraviețuit COVID-19 au avut, de asemenea, un risc mai mare de a dezvolta boli renale acute, potrivit studiului realizat în rândul veteranilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea