Ziarul Unirea

Care sunt semnele unei infecții cu COVID-19 de durată: Cele mai comune 12 simptome

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Fidaa Shaib, pneumolog la Colegiului de Medicină Baylor, a declarat că nu este încă clar dacă simptomele unui COVID-19 prelungit sunt cauzate de coronavirus sau dacă sunt declanșate de stresul și trauma infecției și pandemie.

„Oamenii ar putea suferi de COVID-19 prelungit fără să știe, deoarece nu au avut cunoștințele necesare pentru a știi că au virusul”, a precizat aceasta pentru Insider. COVID-ul prelungit prezintă o mare varietate de simptome, a adăugat Shaib, ceea ce face dificilă identificarea de către medici, potrivit Science Alert.
Cele mai comune 12 simptome

ELIT

1. Ceață cerebrală. Unul din cinci persoane cu un coronavirus prelungit a experimentat ceață cerebrală la șase luni după ce a avut COVID-19, conform unei analize a 51 de studii.

2. Oboseală. Șase din 10 supraviețuitori ai COVID-19 care fuseseră spitalizați au raportat oboseală și slăbiciune musculară șase luni mai târziu, potrivit unui studiu chinez.

3. Probleme cu somnul. Unul din cinci pacienți cu COVID-19 prelungit au raportat că au probleme cu somnul la șase luni după ce s-au îmbolnăvit, conform analizei a 51 de studii.

4. Respirație scurtă și tusea persistentă sunt frecvente în rândul supraviețuitorilor COVID-19 la una până la șase luni după infecție, potrivit unui studiu realizat pe peste 73.000 de veterani americani.

5. Probleme cu inima. Palpitațiile și bătăile neregulate ale inimii au fost frecvente în rândul supraviețuitorilor COVID-19, conform studiului efectuat pe vetaranii americani.

6. Simptome neurologice și boli mintale. Peste o treime din supraviețuitorii COVID-19 au simptome neurologice sau boli mintale în termen de șase luni de la infecție, a constatat un studiu amplu. Tulburările de anxietate și dispoziție, cum ar fi depresia, au fost cele mai frecvente.

7. Pierderea mirosului. Printre cei care și-au pierdut simțul mirosului după COVID-19, aproximativ o treime nu și-au recăpătat simțul timp de două luni sau mai mult, potrivit unui mic sondaj din SUA.

8. Simptome intestinale, cum ar fi pierderea poftei de mâncare și diaree. Un mic studiu din China a constatat că mai mult de 40% dintre pacienții spitalizați cu COVID-19 au raportat probleme legate de intestin la trei luni după infecția lor primară. Cele mai frecvente simptome au fost pierderea poftei de mâncare, greață, reflux acid și diaree.

9. Erupții cutanate și căderea părului. Supraviețuitorii COVID-16 au raportat erupții cutanate la șase luni după infectare, potrivit studiului efectuat pe veteranii SUA.

10. Strângere toracică, dureri articulare și musculare. Într-un sondaj privind simptomele de COVID-19 prelungit, publicat în decembrie, nouă din 10 persoane au raportat simptome cum ar fi strângerea toracică, dureri musculare și dureri articulare la o lună după infectare.

11. Diabet. Potrivit studiului efectuat în rândul veteranilor americani, pacienții cu coronavirus prelungit au fost cu 39% mai predispuși să primească un nou diagnostic de diabet în cele șase luni de la infecție.

12. Boli de rinichi. Cei care au supraviețuit COVID-19 au avut, de asemenea, un risc mai mare de a dezvolta boli renale acute, potrivit studiului realizat în rândul veteranilor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, vineri, pe Valea Oltului, pentru decolmatarea șanțurilor de aluviuni . Recomandări pentru șoferi

Traficul se va desfășura dirijat, vineri, 8 ianuarie, pe Valea Oltului, DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 227 și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

„Copiii Cetății” : artă, joacă, muzică și culoare, teatru și bună dispoziție pentru cei tineri. Programul evenimentului

„Copiii Cetății” : artă, joacă, muzică și culoare, teatru și bună dispoziție pentru cei tineri. Programul evenimentului Toți juniorii Alba… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Crește numărul românilor care se vaccinează anti-COVID: Vaccinul Pfizer BioNTech administrat unui număr de peste 76.000 de persoane până în prezent

Aproximativ 18.000 de cadre medicale din România au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor avea loc și în acest an! Ministerul Educației: „Din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor”

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat că propunerea acceptată de Minister… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIOLENȚELE din SUA: Primul polițist DECEDAT la protestele de la Washington. Bilanțul ajunge la 5 MORȚI

Brian D. Sicknick a fost rănit miercuri, într-o confruntare cu protestatarii, şi a revenit la biroul diviziei, unde i s-a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Haos la Ministerul Sănătății: Un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea

Haos la Ministerul Sănătății după ce un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea. La câteva ore după… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unii patroni anunță că nu îi vor primi la muncă pe cei nevaccinați. 5 milioane de angajați își așteaptă rândul la vaccinare

Angajatorii sunt cei care îi înscriu pe liste pe angajați, 5 milioane dintre aceștia își așteaptă rândul la vaccinare. Romania… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro