Rămâi conectat

Actualitate

Care sunt cei mai contagioși pacienți COVID-19: Pot transmite boala timp de 2 luni-STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Care sunt cei mai contagioși pacienți COVID-19: Pot transmite boala timp de 2 luni-STUDIU

Persoanele cu imunitate slăbită care au contractat coronavirusul, de exemplu, cei care suferă de cancer, pot fi contagioase o perioadă de două luni, spun cercetătorii americani într-o scrisoare deschisă publicată în New England Journal of Medicine

Experții au analizat izolarea unui virus viu de la pacienții cu cancer. Astfel, s-a constatat că pacienții cu imunitate slăbită după procedurile de tratament pot scăpa de SARS-CoV-2 viabil în decurs de cel puțin două luni. Conform actualelor recomandări privind măsurile de prevenție în cazul COVID-19 formulate de autoritățile din domeniul sănătății, persoanele cu COVID-19 sunt contagioase timp de zece zile. Prin urmare, cercetătorii au ajuns la concluzia că se impune o revizuire a normelor privind pacienții cu imunitate slăbită.

În plus, persoanele cu infecție HIV și imunodeficiențe au anomalii în funcționarea sistemului imunitar, au precizat specialiștii. Ei au sugerat că noul coronavirus poate rămâne mai mult în organismul unei persoane care a suferit un stres sever. Experții consideră că este necesară revizuirea regulilor pentru activitatea medicilor cu astfel de pacienți.

Anterior, oamenii de știință de la Universitatea Yale au identificat o caracteristică a imunității care complică evoluția COVID-19. Un număr mare de anticorpi „defecți” (autoanticorpi) în loc să lupte împotriva virusului, atacă țesuturi, chiar sistemul imunitar în sine.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea